رنگ دریاچه ارومیه تغییر کرد

به گزارش مارین‌پرس، بنابر اعلام مرکز تحقیقات دریاچه ارومیه افزایش دما در تابستان موجب افزایش سرعت تبخیر آب دریاچه شده و در نتیجه آن غلظت نمک دریاچه افزایش می‌یابد و شرایط برای فعالیت باکتری‌های شورپسند و جلبک‌های تک سلولی دونالیلا سالینا فراهم می‌شود.

باکتری‌ها یوکاریوتی به صورت عمده تکثیر و برای مقاومت در برابر شوری رنگدانه‌های قرمز رنگ کاروتنوئیدی تولید می‌کنند و این رنگندانه‌ها نور خورشید را جذب و منعکس می‌کنند و موجب تغییر رنگ آب دریاچه ارومیه می‌شوند.

با کاهش دما، آغاز بارندگی‌ها و ورود آب‌های شیرین، دریاچه به تدریج به رنگ قبلی خود باز می‌گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *