به گزارش مارینپرس، پژوهشگران استرالیایی برای نخستین بار نقشهای زیردریایی از میزان تخریب محیط زیست و ساخت و سازهای نفتی و … بشر در عمق اقیانوسها تهیه کردهاند که نشان میدهد حجم نابودی محیط زیست در این بخش از جهان بسیار بیشتر از حد تصور اولیه است.
بر همین اساس تلاش برای اکتشاف میادین نفتی در عمق دریا، برپایی توربینهای بادی در آب، ایجاد جزیرههای مصنوعی و مزارع پرورش آبزیان خسارات جبران ناپذیری به طبیعت اقیانوسها زده و این روند کماکان ادامه دارد.
نقشه یادشده که اولین نقشه توسعه انسانی اقیانوسهای جهان نام گرفته، آشکار میسازد که حدود ۳۰ هزار کیلومتر مربع از عمق اقیانوسها به علت ساخت و سازهای بی رویه انسانها تخریب شده است. این رقم برابر با ۰.۰۰۸ درصد از کل مساحت اقیانوسهای جهان است.
اگر چه این میزان تخریب اندک به نظر میرسد، اما تأثیر آن از مقدار مساحت مذکور فراتر میرود و زیست ماهیها و سایر جانداران دریایی را به علت نشت انواع مواد نفتی، مصالح ساختمانی، تغییر جریانهای آبی در اقیانوسها، از بین بردن پوشش گیاهی اقیانوسها و غیره به طور جدی به خطر میاندازد. اثرات جانبی تخریبهای یادشده که باعث کاهش کیفیت کلی آب اقیانوسها، ایجاد سروصدای دائم مزاحم و ایجاد میدانهای الکترومغناطیسی کشنده آبزیان میشود، باعث شده تا در عمل دو میلیون کیلومتر مربع از عمق اقیانوسها که معادل ۰.۵ درصد از مساحت اقیانوس هاست تحت تأثیر قرار بگیرد.
حدود ۴۰ درصد از کل این تخریبها ناشی از ایجاد مزارع پرورش آبزیان در نقاط مختلف اقیانوسها توسط چین است و آلودگی صوتی ناشی از این اقدامات تا شعاع ۲۰ کیلومتری را آلوده میسازد.