امکان اجرای پروژه اولين مزرعه پنل خورشیدی شناور در ایران

لطفا يک معرفي از خود و شرکتتان بفرماييد.

اينجانب مهدي هنرور مدير عامل و سرمايه گذار شرکت «سازه هاي شناور هنر» در شهر دبي هستم.  اين شرکت نزديک به 10 سال است تحقيقات گسترده‌­اي جهت طراحي و ساخت محصولات جديد بر مبناي تکنولوژِي روز در زمينه سازه هاي شناور انجام داده است تا بتواند پاسخگوي نيازهاي جديد بشري د ر مقابله با تغيرات اقليمي و انرژي هاي تجديدپذير که از طريق دريا حاصل مي‌­شود باشد لذا شخصا به‌همراه تيم بزرگ 70 نفره بين المللي خود که در کشورهاي مختلف جهان از جمله امارات، ايران، سنگاپور، نيوزيلند و چندين کشور اروپايي هستند مشغول به فعاليت هستيم.

مهدی هنرور-مدیرعامل شرکت سازه هاي شناور هنر - Floatingman

حوزه تخصصي شرکت شما چيست ؟

از آنجايي که به اعتقاد بنده حوزه دريا احتياج به تکنولوژي­‌هاي جديد دارد بنابراين به دنبال اختراع و به دست آوردن تکنولوژي‌هاي سازه هاي شناور جديد بوديم، تابتوانيم راه حل‌­هاي جديد به مشتريان در سطح بين المللي ارائه نماييم. از اين رو در حال حاضر 12 محصول اختراعي خود را که فقط 5 آيتم از آن را در نمايشگاه ويتکس 2023  شهر دبي براي اولين بار در جهان رونمايي کرديم و خوشبختانه با استقبال خوب مشتريان مواجه بوديم. محصولات اين شرکت شامل سازه سولار شناور جهت آفشور و آنشور هستند، اولين موج شکن شناور آفشور جهان که البته در ابعاد کوچکتر قابليت استفاده در آنشور را بخوبي دارند که اين محصول خارق العاده است و صنعت آفشور دنيا را تحت الشعاع قرار خواهد داد. اولين دکل انتقال برق شناور جهان که وظيفه انتقال برق  از يک مکان به مکاني ديگر از طريق دريا را دارد نيز از پروژه­‌هاي ما است. اولين خانه ضدسيلابي و ضدسونامي جهان که اين قابليت را دارد که در هنگام وقوع سيلاب يا سونامي در جاي خود به حالت شناور در آيد و پس از اتمام سيلاب يا سونامي به جايگاه قبلي خود باز مي­‌گردد. اين محصول نيز بسيار خارق‌­العاده است و مي­تواند جان انسان‌هاي بسياري  را هر ساله نجات دهد. اولين سابستيشن شناور جهان که شامل پلتفرم شناوري است که باتري‌­هاي برق مگاواتي را که کنار پروژه­‌هاي شناور است، نگهداري مي­‌نمايد.

چه چيزي باعت شد وارد حوزه شناوري و سازه هاي شناور بشويد؟ اين ايده­هاي خلاقانه از کجا آمدند؟

 اينجانب به‌مراه برادران خود بالغ بر 15 سال است که در زمينه ساخت و ساز و اجراي پروژه‌­هاي ساختماني فعاليت داريم. از طرفي ساختمان­‌هاي ما در زمينه ساختمان­‌هاي سبز، دوستدار محيط زيست و ايده‌­هاي خلاقانه کاهنده مصرف انرژي مشغول به فعاليت بوده‌­ايم. ده سال پيش قصد سرمايه‌­گذاري در حوزه ساخت هتل در خارج از کشور داشتيم اما با مشکلات خاصي مواجه بوديم. در همان حين با آقاي پرفسور جيسون پوميروي مجري برنامه شهرهاي هوشمند در برنامه سي ان ان آشنا شديم. ايشان همچنين يکي از مشهورترين مهندسين طراح و  رکوردار گينس جهت بزرگترين پروژه هتل ويلاي روي آب در جهان هستند. ايشان از آنجايي که مصمم بودن و خلاقيت‌­هاي ما را ديدند به ما پيشنهاد دادند تا در زمينه هتل و ساختمان‌هاي شناور و انرژي دريايي سرمايه گذاري کنيم چراکه اين حوزه يکي از مهمترين چالش‌­هاي بشريت در آينده  نزديک است. از طرفي اين حوزه احتياج به پيشرفت بسيار بيشتري دارد. بلاخره با تلاش بي­‌وقفه و سرمايه­‌گذاري در اين حوزه پس از ده سال موفق شديم جديدترين تکنولوژي روز دنيا را براي 12 محصول خارق العاده بدست آوريم و اين شرکت در حال حاضر يکي از پيشرفته‌­ترين شرکت­‌هاي تحقيقاتي و سرمايه­‌گذاري در جهان است که سبد محصولات خود را بصورت يکجا ارائه مي­‌کند و هيچ شرکتي در دنيا مشابه ما وجود ندارد.

چرا فعاليت خود را در دبي منتقل کرديد ؟ مگر ايران امکان فعاليت وجود نداشت ؟

خوشبختانه طرح هاي ما در دو مسابقه خلاقيت­‌هاي دريايي که در دانشگاه خليج فارس بوشهر و دانشگاه امام خميني نوشهر در چند سال گذشته برگزار شد شرکت کرديم و در هر دو مسابقه جزو ده طرح برتر ايران شناخته شد. اما وقتي دو تا تقاضاي خود را اعلام کرديم که اجازه فعاليت و سرمايه‌­گذاري در حوزه احدات هتل شناور در سواحل مازندران و جزيره کيش را داشتيم و همچنين درخواست اولين سازه سولار شناور در محيط دريايي (مزرعه خورشيدي شناور) را داشتيم با يک جواب مواجه شديم : “نه، اين همه زمين وجود دارد چرا شما تمرکز کرديد روي دريا؟”. بر اين اساس متوجه شديم که ايران جايي براي فعاليت‌هاي خلاقانه دريايي وجود ندارد، بنابر اين دفتر خود را به شهر دبي منتقل کرديم.

5-الان اگر قرارباشد در ايران فعاليت کنيد و مسولين همت نمايند و پشتيباني واقعي از شما نمايند چه نوع فعاليت‌­هايي و در کجا ميتوانيد انجام دهيد ؟

بنده همين جا اعلام مي نمايم که حاضر هستم در صورتي که اين امکان وجود داشته باشد در يکي از  بنادر يا جزاير خليج فارس اولين پروژه سازه سولار شناور (مزرعه پنل خورشيدي شناور) دريايي جهان، اولين موج شکن شناور آفشور جهان، اولين دکل انتقال برق شناور جهان و… را در خليج فارس انجام دهم .  

6-ايا با پژوهشگران و محققين ايراني هم همکاري داشتيد ؟

بله، در بخش دريايي از همکاري برخي اساتيد دانشگاه‌ها همچون دکتر مونسان و تيم ايشان بهره برديم که همينجا جا دارد از اين بزرگواران تشکر ويژه نمايم. توانايي مهندسين ايراني در پيشبرد پروژه‌­ها و اجرا نمودن طرح­‌هاي خلاقانه‌­اي که به آن‌ها پيشنهاد مي­دهيم قابل تحسين است. آنها بازوهاي علمي ما در اجراي طرح‌­هاي خاص و منحصربفرد هستند.

7-نقش محصولات شما در تغيرات اقليمي چيست ؟

همانطوري که مي دانيد تغيرات اقليمي بزرگترين چالش بشريت بعد از کرونا خواهد بود، به همين دليل در جلسه کاپ 28 دبي، که در ماه نوامبر برگزار شد تمامي سران جهان تاکيد بر استفاده از تکنولوژي هاي برتر که مي‌­تواند آثار مخرب تغيرات اقليمي را کاهش دهد، داشتند و اين موضوع تا جايي پيش رفت که استفاده از انرژي­‌هاي تجديد پذير تا سال 2030 بايستي تا سه برابر شود. بنابر اين يکي از موارد استفاده انرژي هاي خورشيدي شناور در سطح درياها است، چرا که سرمايه گذاران احتياج به خريد زمين ندارند از طرفي بازدهي نهايي پروژه‌­هاي سولار روي آب تا 25% افزايش مي­‌يابد. از طرفي محيط خنک آب باعت افزايش بازدهي نهايي پروژه مي گردد. بنابر اين تمامي کشورهاي ساحلي و جزيره­اي جهان به دنبال استفاده از دريا جهت توليد برق هستند. از طرفي با بالا امدن سطح درياها قدرت امواج و شدت برخورد آنها به سواحل بسيار بيشتر شده است، به‌طوريکه در يک سال اخير، شاهد تخريب بسياري از سواحل در شهر دبي، ميامي آمريکا و بسياري از شهرهاي جهان بوده­ايم. اما با داشتن تکنولوژي جديد موج‌­شکن شناور آفشور مي‌­توان جلوي اين امواج را گرفت و سواحل را بدون هيچگونه فرسايشي داشت. همچنين بر اثر  تغيرات اقليمي موجود، با افزايش سيلاب در بسياري از کشورها مواجه هستيم و اين امر با داشتن خانه ضدسيلابي اين شرکت براحتي قابل حل است و  ديگر ترس از سيلاب و غرق شدن خانه ها در سيلاب  وجود نخواهد داشت. بعنوان مثال در سال گذشته 70% پاکستان با سيلاب  مواجه شد و 1839 نفر بعلت سيلاب جان خود را از دست دادند و بالغ بر 15 ميليارد دلار به اين کشور خسارت وارد شد. در سيلاب چند ماه گذشته در کشور ليبي 4300 نفر جان خود را از دست دادند و بسياري بي­خانمان شدند اما در صورتي که از اين تکنولوژِي خانه ضد سيلاب استفاده شود، اين مشکلات براحتي مرتفع مي­‌گردد .

8-ايا در صورتي که وزارت نيرو يا سازمان بنادر يک مکان دريايي در خليج فارس به شما اختصاص دهند آيا حاضر هستيد با سرمايه­‌گذاري شخصي خودتان محصولات نوآورانه خود و علي الخصوص مزرعه سولار شناور را بسازيد ؟

بله، صد در صد. ما با اين کار دين خود را نسبت به مملکت خود ادا مي­کنيم و پرچم کشورمان را بالا نگه خواهيم داشت. اين‌ها جديدترين و برترين تکنولوژي روز دنيا هستند و چه زيباست که اين افتخارات نصيب کشور خودمان شود. مزيت ديگر ما اينست که خودمان سرمايه­‌گذاري هم مي­کنيم و معطل تامين سرمايه نمي‌مانيم البته به شرطي که اعلام نياز باشد. يکي از جاهايي که ما مي­توانيم بخوبي فعاليت داشته باشيم، جزاير ايراني خليج فارس هستند که بسيار نيازمند توجه و سرمايه­‌گذاري هستند. مقامات کشور هم در سال‌هاي اخير خيلي روي توسعه جزاير اصرار و تاکيد داشته­‌اند. ما حاضريم گوشه­‌اي از برنامه توسعه جزاير را بر عهده بگيريم.

9-ايا محصولات شما مي تواند نقشي در صادرات و ورود ارز به ايران داشته باشد ؟

بله صد در صد. شرکت ما تجربه تجارت بين‌­المللي بالغ بر بيست ساله در کنار فعاليت‌هاي ديگر را داشته است. بنابراين تجربه کافي به‌همراه محصول خاص مي‌­تواند بازارهاي بين‌­المللي را درنوردد و ارزآوري صادراتي رابراي کشور عزيزمان به ارمغان آورد .

10-  برند و محصولات شما چيست؟

برند ما فولوتينگ من (Floating Man) يا  مرد شناور است که در وايپو ثبت بين المللي شده است. و محصولات ما شامل این موارد است:

مزرعه پنل خورشيدي شناور: همان‌طوري که مي دانيد بيشترين برق توليدي در جزاير خليج فارس توسط ديزل ژنراتور تهيه مي‌گردد اما آنها مي‌­توانند براحتي از اين تکنولوژي استفاده نمايند و از درياي اطراف خود برق توليد کنند.

دکل انتقال برق شناور: با استفاده از اين تکنولوژي مي‌توان از جزاير برق توليد کرد و برعکس برق توليدي مازاد را توسط اين سيستم به سرزمين اصلي داد يا حتي به کشورهاي مجاور صادرات نمود. در حال حاضر توليد برق توسط دريا و صادرات آن جديدترين سيستم توليد برق در جهان است که در سالهاي اخير مورد توجه کشورهاي جهان قرار گرفته است.

خانه سيلابي: با وجود اين خانه­‌ها ديگر نگران سيلاب نباشيد.

موج شکن شناور: با اين تکنولوژِي هم مي­توان محيط امن دريايي را گسترش داد و  تمامي پروژه­هاي دور از ساحل (آفشور) را توسعه داد. از طرفي از انجايي که بازدهي و کارايي بالاي در مقابله با امواج دارد از رسيدن امواج به سواحل جلوگيري مي­کند بنابر اين جلوي فرسايش سواحل گرفته مي شود .

سازه­‌هاي باتري شناور: اين امر بخصوص براي ريگ‌­هاي نفتي که توليد و ذخيره برق براي آنها اهميت بالايي دارد مي‌­تواند به‌راحتي استفاده گردد. بنابراين نيازي نيست براي توليد برق آن‌ها  با هزار مشکلات و دريايي طوفاني گازوييل رساني کرد. اين يکي از دغدغه‌­هاي اساسي براي صنعت نفتي‌­ها بشمار مي رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *