به گزارش مارینپرس، سید جواد قدسعلوی در جشنواره بزرگ طبخ و عرضه آبزیان اظهار کرد: سرانه مصرف آبزیان در کشور ۲/ ۱۱کیلوگرم در سال است که این میزان در استان آبزیپروری همچون گلستان ۹ کیلوگرم است و ما تلاش داریم با برگزاری چنین جشنوارههایی نسبت به توسعه فرهنگ مصرف آبزیان در استان اقدام کنیم.
وی تصریح کرد: هدف ما استفاده شهروندان از تغذیه سالم است و در این جشنواره تلاش کردیم مردم را با خواص و فواید ماهی و میگو و همچنین شیوههای نگهداری و طبخ آشنا کنیم.
قدسعلوی با بیان اینکه گلستان روزگاری مهد پرورش خاویار کشور بوده است، گفت: هنوز هم اصلیترین تولیدکننده خاویار در کشور گلستان است و همزمان با سفر هیات دولت به استان، کلنگ مجتمع ماهیان خاویاری گلستان با وسعت ۲۲۰ هکتار در فاز نخست و ۵۰۰ هکتار در فاز دوم به زمین زده شد.
وی افزود: این مجتمع که بزرگترین مجتمع ماهیان خاویاری در دنیا شناخته میشود در فاز نخست قادر به تولید ۴۰۰ تن خاویار و ۸ هزار تن گوشت ماهی خاویاری است.
مدیرکل شیلات گلستان با اشاره به ظرفیت مجتمع پرورش میگو گمیشان خاطرنشان کرد: زیرساختهای فاز نخست این مجتمع تکمیل شده و مزارع آن در حال واگذاری به بخش خصوصی است و کلنگزنی فاز دوم آن نیز با حضور وزیر جهاد کشاورزی انجام شد و براساس برنامهریزی انجامشده با تکمیل این مجتمع به وسعت ۱۰ هزار هکتار در افق ۱۴۰۴، میزان تولید میگو گمیشان به ۳۰ هزار تن میرسد.
قدس علوی افزود: چهار محل برای پرورش ماهی در دریا در نظر گرفته شده که در یک محل به روش پرورش در قفس و در سه محل به روش پِن پرورش ماهی انجام میشود و تاکنون از ۱۰ سرمایهگذاری که اعلام آمادگی کردهاند، چهار سرمایهگذار کار خود را آغاز کردهاند.
وی با اشاره به وجود ۳۳ هزار حلقه چاه کشاورزی در گلستان که ۱۸ هزار حلقه آن دارای مجوز هستند، گفت: تلاش داریم تا افق ۱۴۰۴ حداقل ۵۰ درصد این چاهها را با استفاده از حوضچههای همجوار آن در مسیر پرورش ماهی استفاده کنیم و اگر در هر حلقه چاه حداقل ۲ تن ماهی تولید شود، ما ۱۸ هزار تن گوشت ماهی خواهیم داشت.
مدیرکل شیلات گلستان با بیان اینکه سرمایهگذاری در حوزه شیلات زودبازده است، تصریح کرد: با تکمیل مجتمع ۱۰ هزار هکتاری پرورش میگو در گمیشان، نیاز به ۱۲۲ کارخانه در زنجیره تولید، ۲ میلیارد بچه میگو، حداقل ۲۰ مرکز تکثیر، ۴۵ واحد عملآوری و ۵ تا ۷ واحد کارخانه خوراک میگو باید ایجاد شود.