به گزارش مارینپرس، انفجارهای شدید در بندر فجیره امارات رخ داده که به گفته فعالان فضای مجازی هفت نفتکش در اثر این انفجارها دچار آتش سوزی شده اند.
شبکه المیادین هم در این باره به نقل از منابع خود در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس اعلام کرد هنوز ماهیت انفجارها مشخص نشده است، اما انفجارها قوی و پشت سر هم بوده است که بین ساعت چهار تا هفت صبح امروز رخ داده است.این انفجارها در داخل بندر رخ داده و صدای آن به وضوح شنیده شده است.
این منابع از پرواز جنگنده های آمریکایی و فرانسوی بر فراز بندر الفجیره و تمام آسمان منطقه خبر دادند.در همین راستا وزارت خارجه امارات اعلام کرد، چهار کشتی تجاری اماراتی در نزدیکی آب های سرزمینی این کشور مورد تعرض و هدف «عملیات خرابکاری» قرار گرفته اند.
وزارت امور خارجه امارات تأیید کرد که چهار کشتی غیرنظامی تجاری چندملیتی روز یکشنبه در معرض عملیات تخریبی در نزدیکی ساحل شرقی این کشور قرار گرفتند.
به گزارش العربیه، وزارت خارجه امارات اعلام کرد که این حمله تلفات انسانی به دنبال نداشت.در بیانیه وزارت خارجه امارات آمده است: مقامات ذی ربط اقدامات لازم را اتخاذ کرده و با همکاری با سازمان های محلی و بین المللی تحقیق و بررسی را آغاز کرده و به محض پایان یافتن تحقیقات نتایج آن را اعلام خواهد کرد.
وزارت خارجه امارات در بیانیه خود اعلام کرد، عملیات خرابکارانه علیه کشتی های تجاری و تهدید جان خدمه آنها تحولی خطرناک محسوب می شود.در بیانیه همچنین تاکید شده که هیچ گونه مواد زیان آور از این کشتی ها به به محیط خارج نشت نکرده است.
وزارت خارجه امارات همچنین اعلام کرد، وضعیت در امارات و بندر الفجیره به شکل طبیعی است و کارهای تجاری در بندر فجیره بدون وقف ادامه دارد.
امارات تأکید کرد: جامعه جهانی باید برای جلوگیری از به خطر افتادن امنیت و سلامت دریانوردی اقدام کند.در حالی که منابع خبری متعددی اعلام کردند که چندین انفجار شدید بندر الفجیره امارات را لرزانده و پس از این انفجارها، آتش سوزی بسیار شدیدی رخ داده است، خبرگزاری امارات وقوع این انفجارها را پیش تر تکذیب کرد.
خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داده بود که هفت تا ۱۰ نفت کش در این انفجارها آتش گرفته است و دلیل این رخداد هنوز معلوم نیست.این بیانیه به کشتی های هدف گرفته شده اشاره نکرده اما اعلام کرده که این کشتی ها از ملیت های مختلفی بوده اند و این اتفاق به نشت آلودگی منجر نشده است.
خبر های موجود حاکی از این است که تنش های منطقه ای اوج گرفته و واشنگتن اعلام کرده که یک ناو هواپیمابر و سایر نیروها را به منطقه خلیج فارس اعزام می کند.دولت فجیره که یکی از هفت امیرنشین تشکیل دهنده امارات متحده عربی است گزارش های رسانه ای مبنی بر اینکه انفجارها در داخل بندر فجیره روی داده است را تکذیب و اعلام کرد این تأسیسات به فعالیت عادی خود ادامه می دهد.
بیانیه فجیره به رسانه خاصی اشاره نکرد اما این شبکه تلویزیونی المیادین لبنان بود که خبر داد هفت نفتکش در این بندر هدف حمله قرار گرفته اند.
بر اساس گزارش رویترز، وزارت خارجه امارات متحده عربی در بیانیه خود اعلام کرد دولت تمامی تدابیر لازم را اتخاذ کرده و تحقیقاتی را با هماهنگی مقامات بین المللی آغاز کرده است.این در حالی است که خالد فالح وزیر انرژی، صنایع و منابع معدنی عربستان نیز اذعان کرد، روز یکشنبه برابر با ۱۲ مه ۲۰۱۹ دو نفتکش سعودی نیز هدف عملیات خرابکارانه قرار گرفتند.
وی در ادامه گفت: این دو نفتکش در مسیر خود در حال عبور از خلیج فارس و در آب های اقتصادی امارات در نزدیکی امارت الفجیره بودند که مورد تعرض و هدف عملیات خرابکارانه قرار گرفتند. در حالی که یکی از آنها در مسیر برای حمل نفت سعودی از بندر راس تنوره بود و قصد داشت نفت را برای شعبه آرامکو در آمریکا برساند.
وی تصریح کرد: این حمله هیچ خسارت جانی یا نشت نفت را در پی نداشت در حالی که خسارت بسیاری به بدنه دو کشتی وارد شد. وی این حمله را که آن را تهدیدی علیه آزادی دریانوردی و امنیت انتقال نفت برای مصرف کنندگان در سراسر جهان خواند، محکوم کرد.
الفالح مسؤولیت مشترک جامعه جهانی را در حفظ امنیت دریانوردی و امنیت نفتکش ها و کشتی های تجاری مورد تاکید قرار داد تا پیامدهای آن بازارهای نفت را در بر نگیرد و خطری بر اقتصاد جهانی ایجاد نکند.در این راستا شورای همکاری خلیج فارس با صدور بیانیه ای تمام قد عملیات خرابکارانه در آب های امارات را محکوم کرد.
عبداللطیف الزیانی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در این بیانیه اظهار کرد، چنین اقدامات غیرمسؤولانه ای منجر به افزایش تنش و درگیری در منطقه شده و منافع ملت ها را در معرض خطر جدی قرار می دهد.اتحادیه عرب نیز عملیات خرابکارانه علیه کشتی های امارات را محکوم کرد.
مصر نیز با شدیدترین عبارات عملیات خرابکارانه علیه چهار کشتی امارات را محکوم کرد.وزارت خارجه مصر در بیانیه ای اظهار کرد، هرگونه اقدامی علیه امنیت ملی امارات چه در مرزهای دریایی و زمینی محکوم است. در این بیانیه مصر همبستگی خود را با امارات در برابر مقابله با هرگونه اقدامی در جهت بی ثبات سازی این کشور اعلام کرده است.
مصر در ادامه بر روابط برادرانه و محکم بین دو کشور و همکاری مشترک برای مقابله با تهدیدات علیه امارات تاکید کرد.وزارت خارجه بحرین نیز اقدامات خرابکارانه علیه کشتی های تجاری در نزدیکی آب های منطقه ای امارات در خلیج عمان را محکوم و اقدامی مجرمانه خطرناک توصیف کرد.
این وزارتخانه بر همبستگی بحرین با امارات در اتخاذ تدابیری جهت حمایت از منافعش تاکید کرد و افزود، جامعه جهانی باید برای تضمین امنیت دریانوردی و مقابله با این دست تهدیدات علیه صلح جهانی وارد عمل شود.وزارت خارجه اردن نیز همبستگی خود را با امارات اعلام کرده است.
وزارت خارجه عربستان هم امروز اعلام کرد، ریاض همبستگی خود را با امارات در مقابله با اقدامات خرابکارانه اعلام می کند.یک منبع در وزارت خارجه عربستان ضمن محکوم کردن این اقدامات خرابکارانه آن را تهدیدی بر امنیت دریانوردی دانست که تاثیر منفی بر صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی نیز خواهد گذاشت.
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز حوادث روز یکشنبه ۲۲ اردیبهشت برای چند کشتی در دریای عمان را نگران کننده و تاسف بار دانست و خواهان روشن شدن ابعاد دقیق این حادثه شد.
وی با اشاره به تاثیر منفی این حوادث بر سلامت کشتیرانی و امنیت عبور و مرور دریایی نسبت به هرگونه دسیسه از سوی بدخواهان جهت برهم زدن ثبات و امنیت در منطقه هشدار داد و خواهان هوشیاری کشورهای منطقه نسبت به هرگونه ماجراجویی از سوی عوامل خارجی شد.
بر اساس نوشته ایسنا، پیش از این گروه انصارالله یمن تهدید کرده بود اهدافی در امارات را در واکنش به عملیات نیروهای ائتلاف سعودی – اماراتی در یمن خواهد زد. انصارالله (حوثی ها) چند ماه پیش از هدف قرار دادن فرودگاه های ابوظبی و دبی با پهپادها سخن به میان آورده بودند.
در نتیجه می توان اینگونه برداشت کرد که مورد تعرض قرار گرفتن این نفتکش ها در کنار حضور ناو های جنگی آمریکا و دیگر عوامل متشنج کننده فضای امنیتی منطقه، پیامی است برای بازار نفت که خاورمیانه این روز ها با آرامش همراه نخواهد بود. چنین رویدادی می تواند در آینده قیمت نفت را در بازار ها به شدت افزایش دهد.