بیش از ۱۰ میلیون اصله نهال حرا در هرمزگان کشت شده است

مدیرکل منابع طبیعی هرمزگان گفت: جنگل های مانگرو یکی از ذخایر خدادادی در کشور خصوصا در جنوب کشور است و تاکنون بیش از ۱۰میلیون اصله نهال حرا در سراسر هرمزگان کشت شده است.

امید ذاکری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان
زمان مطالعه: 2 دقیقه

به گزارش مارین‌پرس، امید ذاکری در ویدئوکنفرانس روز جهانی حرا با اشاره برگزاری این روز گفت: منابع طبیعی هرمزگان دو سیاست اساسی در حوزه حرا و حرا کاری دنبال می کند یکی افزایش تراکم و احیا و توسعه جنگلهای موجود در جاهایی که از رشد کمی برخوردار بوده و دوم در عرصه های ناکشت و کم رشد مانند بعضی از خورها توسعه حرا در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: در نواحی دریایی که جزرومد روزانه دارد بیش از ده میلیون اصله نهال کاشت شده در استان و بنا به پایش علمی که انجام شده است درصد موفقیت استقرار حرا در هرمزگان بیش از ۵۰ درصد بوده است.

ذاکری تاکید کرد: وسعت جنگل های حرا و چندل در هرمزگان از شرق استان در جاسک شروع شده و تا غرب استان که شامل جنگل های حرا در بندرخمیر می شود ادامه دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و ابخیز داری هرمزگان تصریح کرد: بذر ونهال حرا از مراقبت های ویژه ای برخوردار بوده بطوری که بعداز چهار ماه که درنهالستان مستقر شد به عرصه و محل کاشت منتقل می شود، کشت ان هم حالت خاصی دارد به طوری که نهال آن یک سوم باید بیرون از گلدان باشد وشدیدا نسبت به نور شدید حساس است و حتماً در زیر سایبان باید بذرها کاشته و نگهداری شوند.

وی گفت: اعتقاد داریم که از رژیم های طبیعت بوسیله خود طبیعت باید محافظت کنیم، به طور مثال کشت و توسعه جنگل های دست کاشت بعنوان سپر حفاظتی می تواند از طبیعت موجود محافظت کند.

ذاکری بیان داشت: می بینیم که درکشور عمان وامارات در خورهای مصنوعی جنگل های حرا کاشته شده و در سایت پرورش میگو سایه خوش در خورهای خروجی حرا کاشته شد که طرح بسیار موفقیت امیزی بوده است.

ذاکری بیان داشت: جنگل‌های حرا در هرمزگان باعث ایجاد کانون تنوع زیستی، زیستگاه‌های انواع آبزیان می‌شود و آلودگی موجود در آب و خاک را به خود جذب می کند.

وی گفت: احیا و توسعه رویشگاههای چندل در خور اذینی در سال گذشته انجام دادیم وبسیار موفقیت آمیز هم بوده است در دهه گذشته توسط اداره کل منابع طبیعی در عرصه های طبیعی حراکاری انجام می شد اما طی سالهای اخیر با اموزش های داده شده به گروه های مردمی و همیاران طبیعت در مناطق نزدیک رویشگاهها در قشم و سیریک مراحل برداشت و کاشت بذر تا کاشت نهال و حفاظت را بر عهده دارند.

ذاکری در پایان تاکید کرد: ۲۱ هزار هکتار از مساحت جنگل‌های استان رویش‌گاه جنگلی مانگرو (حرا) می‌باشد که از این نظر رتبه نخست را در کشور به خود اختصاص داده است.

آخرین اخبار دریایی:

آخرین ویدئوهای دریایی:

شکیلا لشکری

دانشجوی دکتری فیزیک دریا -  سردبیر مرین‌پرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

جدیدترین زیردریایی هسته‌ای روسیه به میدان می‌آید

ی مرداد 5 , 1399
جدیدترین زیردریایی هسته ای روسیه با نام «کازان» در ماه آگوست برای انجام آزمایش های حقیقی به آب انداخته می شود.
Nuclear-powered-submarine-Kazan-زیردریایی-هسته‌ای-کازان-روسیه

شاید برای شما جالب باشد