پاره شدن تور ماهیگیری عامل غرق شدن صیادان قشمی

زمان مطالعه: 3 دقیقه

پاره شدن تور ماهیگیری عامل غرق شدن صیادان قشمی
به گزارش مرین‌پرس، صیادان اهل  روستای ساحلی مسن  قشم بودند و با تجربه. مانند هر روز، صبح  زود  قایق را آماده کرده و برای صیادی دل به دریا زدند. هشت نفر بودند و دو نفری بعدی در قایق دیگر مسئول حمل ماهی و رساندن به ساحل بودند. ساعت حدود ۱۶، دوشنبه  ۳۰ فروردین ماه. تور‌های سنگین ماهیگیری ساعت‌ها در دریا غوطه ور بود و خدمه قایق قصد بالا آوردن آن را داشتند که ماهی‌های صید شده (متو) را در قایق خالی کنند. ناگهان متوجه شدند گوشه‌ای از  این تور به صخره‌ای گره خورده است. هر هشت نفر خدمه یک قسمت قایق قرار گرفتند و به شدت آن را به سمت خود می‌کشیدند که در همین کشاکش تور پاره شد و قایق واژگون. همه درون آب افتادند و قایق سنگین حامل چند تن  تور و … بعد از دقایقی غرق شد.
ایستادن خدمه بر روی یک طرف شناور
علی  اسلامی  مدیر عامل تعاونی رمچاه و نماینده جامع صیادی جزیره قشم  در این باره گفت: این حادثه در دو مایلی جنوب جزیره قشم، روبروی پایگاه نیروی دریایی سپاه رخ داد که بلافاصله آن‌ها به نجات صیادان رسیدند.
وی با اشاره به اینکه این صیادان سالیان سال است که به این شغل مشغول است و همگی اهل دریا هستند افزود: قایق بعد از یک ساعت از درون دریا بیرون کشیده شد که سالم است و می‌توانند دوباره خدمه آن مشغول به کار شوند.  
اسلامی با بیان اینکه در لحظه اتفاق، جو حاکم بر دریا  آرام و شناور‌های زیادی در آن محدوده مشغول صیادی بودند گفت: این شناور حادثه دیده به علت پارگی ناشی از تور و ایستادن خدمه برروی یک طرف شناور برای  بیرون کشیدن تور ماهگیری بود.
 اعلام اضطرار 
به گفته اسماعیل مکی زاده معاون دریایی بنادر و دریانوردی هرمزگان خدمه شناور حادثه دیده مجهز به سیستم مخابراتی، اعلام اضطرار کردند و بلافاصله یک فروند شناور متعلق به نیروی دریایی سپاه که در منطقه حضور داشته پس از دریافت پیام وارد عمل شده و هر هشت نفر صیاد مضطر را که پس از غرق شدن شناورشان گرفتار امواج شده بودند را نجات داده و در سلامت کامل به محل امن منتقل کردند.
وی  ضمن قدردانی از مشارکت و حضور به موقع نیروی‌های ندسا در این عملیات نجات اظهارداشت: در راستای امضای تفاهمنامه همکاری منعقده فی‌مابین اداره کل بنادر و دریا‌نوردی هرمزگان با ارگان‌های دریایی استان در جهت تعمیق و گسترش همکاری‌ها در امر جستجو و نجات دریایی خوشبختانه هم‌افزایی لازم ایجاد و در صورت لزوم مشارکت کلیه ارگان‌ها دریایی استان را در مواجهه با حوادث احتمالی خواهیم داشت.
مکی زاده  خاطرنشان کرد: آموزش‌های لازم نیز پیرامون مباحث تخصصی، استاندارد و روز‌آمد جستجو و نجات در مانور‌های که در پهنه آبی استان با حضور ارگان‌ها دریایی به شکل دوره‌ای برگزار می‌شود باز‌آموزی می‌شود.
 صیدماهی به روش‌پرساین
گفتنی است: صیادان نامبرده که مجوز صید نداشتند به روش پرسان دو قایقی، اقدام به صید ماهی می‌کردند که این روش به صورت گروهی توسط صیادان انجام می‌شود. عمده‌ترین صید صیادان در حوزه رمچاه، ساردین و متو ماهیان هستند که به وسیله دو شناور پرساین و به صورت هدفمند و با تناژ بالا صورت می‌گیرد و در هر دو شناور ۱۰ تا ۱۲ نفر به صورت مستقیم اشتغال دارند.  

منبع

آخرین اخبار دریایی:

آخرین ویدئوهای دریایی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

لنج های چوبی؛ یتیم بی دفاع/ نمی‌توانیم میراثمان را از بین ببریم

چ اردیبهشت 1 , 1400
زمان مطالعه: 3 دقیقه محمد نور فرجام پور در واکنش به مصوبه جایگزینی لنج‌های چوبی و فایبرگلاس به فلزی که مدتی پیش تصویب و ابلاغ شد به خبرنگار مهر گفت: اجداد ما با لنج‌های چوبی کار می کرده‌اند اگر ده فروند لنج فلزی هم داشته باشیم حتماً یکی از آنها […]
لنج های چوبی؛ یتیم بی دفاع/ نمی‌توانیم میراثمان را از بین ببریم

همچنین بخوانید: