تغییر زندگی نهنگ‌ها همزمان با ذوب شدن یخ‌های قطب شمال

زمان مطالعه: 2 دقیقه

تغییر زندگی نهنگ‌ها همزمان با ذوب شدن یخ های قطب شمال

به گزارش مرین‌پرس به نقل از تارنمای خبری این روزنامه انگلیسی، محققان در کانادا دریافته اند که جمعیت نهنگ های قطبی در سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ مسیر مهاجرتی ۶ هزار کیلومتری که سالانه طی می کرده اند را نپیموده‌اند.  

از سوی دیگر و همزمان با ذوب شدن یخ‌ها در قطب شمال، صنعت، معدن و کشتیرانی فرصت را برای برون رفت از بحران مغتنم شمرده و این در حالی است که اکوسیستم دریایی علاوه بر این مشکلات نوظهور در حال دست و پنجه نرم کردن با گرمای بیش از حد ناشی از انتشار گازهای گلخانه ای، سر و صدا، آلودگی و موجی از تغییرات دیگر زیست محیطی است.

اکنون پژوهشگران دریافته اند گونه‌ای از نهنگ‌ها که به طور معمول هر سال در پاییز از دریاهای منجمد فاصله می‌گرفت و هر تابستان برای ضیافت با سخت پوستان کوچک برمی‌گشت؛ در سال‌های اخیر این مسیر را طی نکرده است.

نهنگ‌های سرکمانی (bowhead whales) از جمله این گونه‌ها هستند که تقریبا به شکل منحصر به فردی تنها در آب های قطب شمال و قطب جنوب زندگی می‌کند و در بازه دمایی بسیار محدود نیم تا دو درجه سانتیگراد به سر می برد. محققان کانادایی با استفاده از داده‌های استخراج شده از ضبط صوت های زیر آب، نتیجه گرفتند که این نهنگ‌ها سفر سالانه خود را در سال های ۲۰۱۸-۲۰۱۹ انجام نداده‌اند.

پژوهشگران مجموعه‌ای از عوامل بالقوه را به عنوان دلایل احتمالی این امر عنوان کرده‌اند از جمله افزایش دمای آب و ازدیاد نهنگ‌های شکارچی مانند نهنگ های قاتل (اورکا یا  orca).

دانشمندان یک عامل بالقوه دیگر را که می‌تواند در مهاجرت نکردن نهنگ‌های قطبی دخیل باشد وجود مواد غذایی فراوانی مانند پلانکتون به دلیل بالاتر رفتن دمای آب عنوان کرده‌اند. موضوعی که به زعم پژوهشگران می‌تواند سبب شده باشد نهنگ ها تصمیم گرفته باشند با صرف نظر از سفر، انرژی خود را ذخیره کنند و وزن بیشتری داشته باشند.

از سوی دیگر «اریش هویت» از بنیاد حفاظت از نهنگ‌ها و  دلفین ها (Whale and Dolphin Conservation)  مستقر در انگلیس که در این مطالعه نقش نداشت، گفت که نتیجه این پژوهش شگفتی ایجاد نکرده است.

وی افزود: این تغییرات در شرایط زندگی نهنگ ها اغلب مربوط به غذا است و همانطور که ​​گفته شد، نهنگ‌های قاتل هم می‌توانند در این موضوع دخیل باشند.

هویت تاکید کرد: با گرم شدن چشمگیر دمای آب‌های قطب شمال، تفسیر تغییرات آب و هوایی بر روی موجوداتی که در خشکی زندگی می کنند دشوار است چه رسد به بررسی تاثیر تغییرات اقلیمی بر روی موجوداتی که زیر یخ های اقیانوس ها زندگی می کنند.

منبع

آخرین اخبار دریایی:

آخرین ویدئوهای دریایی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

سرمایه گذاری ۲ میلیارد دلاری غول کشتیرانی ژاپن برای کربن زدایی

چ اردیبهشت 1 , 1400
زمان مطالعه: 2 دقیقه   به گزارش گروه بین‌الملل مرین‌پرس، این شرکت اعلام کرد این سرمایه گذاری از سال ۲۰۲۱ شروع شده و تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت. به گفته یکی از مسئولان این شرکت به منظور سرعت بخشیدن به استراتژی محیط زیست دریایی سالم و تحقق برنامه‌های IMO […]

همچنین بخوانید: