بندر امام خمینی(ره)، مسیری مطمئن و مقرون به صرفه برای ترانزیت و صادرات و‌ واردات کالا به آسیا، اروپا و آفریقا

زمان مطالعه: 2 دقیقه



مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان، ارتباط تجاری با اروپا ،کشورهای آسیای میانه، خلیج فارس و شرق آسیا از مسیر بندر امام خمینی (ره) را بسیار مطمئن و مقرون به صرفه دانست.

عادل دریس در گفت‌و‌گو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی (ره) به عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های حمل‌ونقل منطقه‌ای ایفای نقش می‌کند، اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) ‌ پس از تغییر رژیم حقوقی از یک بندر عادی به منطقه ویژه اقتصادی و الحاق اراضی همجوار، اکنون با یازده میلیون مترمربع مساحت در شمال غربی خلیج فارس و در انتهای آبراه خور موسی بزرگترین منطقه ویژه اقتصادی کشور را تشکیل می‌دهد.

وی ادامه داد: این بندر به علت برخورداری از شبکه ارتباطات ریلی، جاده‌ای و پسکرانه‌ای مناسب در استان‌های مرکزی و غرب کشور، نزدیکی به کشورهای همسایه مانند عراق، ترکیه، آذربایجان و ارمنستان و دسترسی آسان به آب‌های آزاد از طریق خلیج فارس، راهی مطمئن برای ترانزیت، واردات و صادرات کالا به کشورهای اروپایی، آسیای جنوب شرقی، آمریکای جنوبی، استرالیا، آفریقای جنوبی و خاورمیانه محسوب می‌شود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان با بیان اینکه ارتباط کشورهای آسیای میانه با خلیج فارس و همچنین برقراری رابطه تجاری بین شرق آسیا با کشورهای اروپایی از طریق ایران بسیار مقرون به صرفه است، عنوان کرد: بسیاری از کشورها به دنبال آن هستند تا چنین روابطی را از طریق ایران برقرار کنند.

دریس با اشاره به اینکه استان خوزستان از شمال غربی با استان ایلام، ازشمال با استان لرستان، از شمال شرقی و شرق با استان‌های چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه وبویراحمد، ازجنوب با خلیج فارس و از غرب باکشورعراق هم‌ مرز است، بیان کرد: طول خط ساحلی این استان در خلیج فارس با سرزمین اصلی ۸۳۱ کیلومتر، با جزایر ۹۸ کیلومتر و با رودها و خورهای آن ۲۵۷ کیلومتر است که معادل ۱۸ درصد از کل سواحل کشور محسوب می‌شود.

خوزستان ۱۵ بندر و اسکله دارد

وی با بیان اینکه استان خوزستان دارای ۱۵ بندر و اسکله با سایزهای مختلف است، گفت: بنادر استان شامل بندر پتروشیمی ماهشهر، بندر خرمشهر، بندر آبادان، بندر بهمن‌شیر، بندر تجاری و صیادی اروندکنار، اسکله صیادی خلیج فارس، بندر صیادی و تجاری چویبده، اسکله‌های نفتی آبادان، اسکله صیادی و تجاری سجافی، اسکله هندیجان، بندر صیادی خور سمایلی، اسکله صیادی خوردورق، بندر صیادی نهر قصر و اسکله ابوفلوس می‌شود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان افزود: این تعداد با توجه به سرمایه گذاری‌های دولت و بخش‌های خصوصی مدام در حال افزایش است و بندر امام خمینی (ره) که در سال ۱۳۹۰ به منطقه ویژه اقتصادی تغییر پیدا کرده است به عنوان یکی از قدیمی‌ترین بنادر کشور با مساحتی بالغ بر ۱۱ هزار هکتار بزرگترین بندر تجاری و منطقه ویژه اقتصادی کشور به شمار می‌آید.

منبع

آخرین اخبار دریایی:

آخرین ویدئوهای دریایی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

طرح فیلتر گذاری دفع آب‌های سطحی شهر بوشهر انجام شد

ی دی 12 , 1400
زمان مطالعه: 2 دقیقه مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اعلام‌کرد: به‌منظور جلوگیری ازآلودگی‌های زیست محیطی، طرح فیلتر گذاری دفع آب‌های سطحی به خلیج فارس انجام شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، سیاوش ارجمندزاده در این باره گفت: با توجه به ضرورت جلوگیری […]
سیاوش ارجمندزاده، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر،فیلتر گذاری دفع آب‌های سطحی،  سازمان بنادر و دریانوردی ،

همچنین بخوانید: