شناور «شهید سلیمانی» یک دستاورد ملی است

زمان مطالعه: 3 دقیقه

به گزارش خبرگزاری مهر، سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در نهمین آیین الحاق تجهیزات تخصصی و دفاعی (شناوری) به نیروی دریایی سپاه گفت: طراحی و ساخت این شناور به دست جوانان نخبه و دانش آموخته دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته و دارای بدنه شناسا گریز با سطح مقطع راداری بسیار پایین است که می‌توان آن را به عنوان دستاورد ملی برای کشور دانست.

وی افزود: این شناور با توجه به نوع طراحی، قابلیت دریانوردی و اجرای انواع عملیات در آب‌های دور و در شرایط نامساعد دریایی و اقیانوس‌ها را دارد.

سرلشکر باقری گفت: شناور کشتی رزمی شهید سلیمانی نسبت به شناورهای هم اندازه خود از قابلیت مانور بسیار بالاتر و شعاع چرخش بسیار کمتری برخوردار است که این قابلیت در اجرای تاکتیک‌های متنوع آفندی و پدافندی بسیار اهمیت دارد.

وی افزود: این شناور مجهز به چهار دستگاه موتور پرقدرت بومی شده در کشور است که امکان حضور سریع در صحنه عملیات و نیز قابلیت دریانوردی برد بلند را بدون نیاز به پشتیبانی ساحلی، برای دفاع از منافع جمهوری اسلامی در آب‌های دور فراهم می‌کند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه خاطرنشان کرد: قابلیت حمل و نشست و برخاست بالگرد دریای در شب و روز، حمل و به آب اندازی و از آب گیری انواع شناورهای تندرو تهاجمی و پهباد عمود پرواز در حین دریانوردی مبنی بر توانمندی نبرد ترکیبی (سطح هوایی و موشکی) در آب‌های دور نیز از ویژگی‌های این شناور است.

وی افزود: شناور کشتی رزمی شهید سلیمانی در حوزه اشراف اطلاعاتی و شناسایی و پایش اهداف و رفت و آمدهای سطحی، زیرسطحی و هوایی مجهز به پیشرفته‌ترین سامانه‌های کشف و آشکار سازی، شنود راداری، مخابراتی و جنگ الکترونیک است.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: از دیگر قابلیت‌های این شناور بهره مندی از سامانه‌های بومی خود حفاظتی، تجهیزات روز ارتباطی و مخابراتی (مجهز به انواع رمز کننده) و دیتا لینک هاست.

سردار سرلشکر محمد باقری گفت: این نخستین شناور رزمی در جمهوری اسلامی ایران است که مجهز به سامانه‌های پدافند هوایی عمود پرتاب، بردکم و متوسط به صورت ترکیبی است.

وی افزود: همچنین مجهز به سامانه‌های خودکار و نیمه خودکار، توپ‌های بیست و ۳۰ میلی متری برای دفاع پیرامونی در درگیری با اهداف پروازی و سطحی است.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: این شناور مجهز به نخستین سامانه پرتاب ترکیبی موشک‌های برد کوتاه و متوسط سطح به سطح (اس اس ام)، بهره مندی از اتاق عملیات مبتنی بر نرم افزار بومی مدیریت یکپارچه صحنه نبرد با قابلیت تشخیص نوع هدف یا تهدید و تخصیص آن‌ها به سامانه‌های آفندی و پدافندی است.

سرلشکر باقری افزود: بهره مندی از آخرین تجربیات موجود در دنیا در طراحی و جانمایی فضاها، اماکن، چیدمان تجهیزات، ترکیب رنگ، انتخاب تجهیزات و در راستای ایجاد تمرکز فکری و روانی خدمه شناور از دیگر ویژگی‌های این شناور است.

وی در ادامه تصریح کرد: در تولید این شناور از تجربیات فرمانده ای، مدیران، کاربران در رده‌های مختلف لشکری، (سپاه، ارتش و وزارت دفاع) و کشوری (مراکز تحقیقاتی، شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌های صنعتی کشور) در راستای افزایش غنای بیش از پیش محصولات و بهره مندی از فن آوری روز دنیا استفاده شده است و پیش بینی فضای اسکان کارکنان همراه برای اجرای ماموریت‌های رزمی و آموزشی و فضای پزشکی مجهز به تجهیزات کامل امدادی هم از ویژگی‌های شناور شهید سلیمانی است.

فرمانده نیروی دریایی سپاه هم در این مراسم گفت: شناور دارا نیز با چهار موتور، ششصد تن وزن و پنج هزار گره دریایی برد دارد.

سردار علیرضا تنگسیری افزود: شناور موشک انداز شهید روحی هم با ۳۷ متر طول و ۱۸۰ کیلومتر برد موشکی، قابلیت ۸۵۰ مایل دریانوردی دارد.

منبع

آخرین اخبار دریایی:

آخرین ویدئوهای دریایی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

ساخت بزرگترین تأسیسات آمونیاک آبی جهان توسط قطر با یک میلیارد دلار سرمایه‌ گذاری

د شهریور 14 , 1401
زمان مطالعه: 3 دقیقه به گزارش مرین‌پرس؛ شرکت‌های وابسته به قطر قرارداد‌هایی را برای ساخت این پروژه امضا کردند که با ظرفیت ۱.۲ میلیون تُن در سال در حال احداث است. به گفته مسئولان شرکت قطر انرژی بهره برداری از این طرح در سه ماهه اول ۲۰۲۶ آغاز خواهد شد […]

همچنین بخوانید: