۲۵۸ تن ماهیان استخوانی در سواحل گیلان صید شد

زمان مطالعه: 2 دقیقه

کوروش خلیلی روز پنجشنبه در گفت گو با خبرنگار ایرنا افزود: غالب سبد صید صیادان پره گیلان ۲ گونه ماهی سفید و کفال است که این مقدار صید برای ماهی کفال ۶۶ درصد به میزان۱۷۰ تن، ماهی سفید ۳۱ درصد به مقدار ۸۱ تن و سه درصد هم با رقم هفت تن مربوط به صید سایر آبزیان دریای خزر بوده است.

وی با اشاره به کاهش ۲۴ درصدی میزان صید نسبت به مدت مشابه سال قبل علت این سیر نزولی را کاهش تلاش‌های صیادی به دلیل شرایط بد جوی اعلام کرد.

کاهش ۲۸ درصدی صید کلیکا در سواحل گیلانی خزر

مدیرکل شیلات گیلان در ادامه با اشاره به کاهش ۲۸ درصدی صید کیلکا درسالجاری، گفت: فصل صید کیلکا از اول تیرماه ۱۴۰۱ آغاز شد و صیادان کیلکاگیر موفق شدند تا ۳۰ آبان ماه سه هزار و ۱۸۱ تن کیلکا صید کنند.

خلیلی ادامه داد: از این مقدار صید سه هزار و ۱۲۴ تن به میزان ۹۸ درصد به مصرف پودری و ۵۷ تن یعنی ۲ درصد به مصرف انسانی رسیده است.

وی ارزش فروش ناخالص این مقدار صید را ۳۷۲ میلیارد ریال برآورد کرد و افزود: شبهای دریاروی صیادان کیلکاگیر ۵۱ شب بوده که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ درصد کاهش داشته و بخشی از کاهش صید امسال به دلیل این موضوع است.

گیلان از کانون‌های صیادی در شمال کشور است که چهار هزار صیاد در قالب ۵۰ شرکت تعاونی پره از ۲۰ مهر تا ۲۰ فروردین ماه سال بعد در ۳۰۰ کیلومتر آب های ساحلی استان به صید ماهی می پردازند.

روش صید پره، شیوه ای است که در آن تور آماده به کمک یک کرجی بصورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل تا عمق ۱۴ متری دریا پهن می شود.

تور مورد استفاده از ۱۱ تکه پره با اندازه‌های مختلف به هم دوخته شده، تشکیل شده و کشش و جمع کردن تور در گذشته توسط نیروی انسانی و در حال حاضر با استفاده از نیروی تراکتور انجام می شود.

به گفته کارشناسان بیش از ۹۵درصد ماهیانی که هم اکنون در سه استان گیلان، مازندران و گلستان صید می شود، حاصل تکثیر و رهاسازی مراکز بازسازی ذخایر سازمان شیلات است.

منبع

آخرین اخبار دریایی:

آخرین ویدئوهای دریایی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

ادعای انجمن کشتیرانی درباره مشکل کشتی‌های ایرانی در بندر سالیانکا

پ آذر 3 , 1401
زمان مطالعه: 2 دقیقه در حالی نیمه ماه گذشته کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از رشد ۱۵۰ درصدی عملیات کانتینری با سرمایه‌گذاری ایران در بندر “سالیانکا” خبر داده بود که دبیر انجمن کشتیرانی مدعی شد کشتی‌های ایرانی در این بندر مشکل دارند. به گزارش مرین‌پرس، 13 آبان‌ماه امسال کشتیرانی جمهوری اسلامی […]

همچنین بخوانید: