در راستای توسعه پایدار و بنادر سبز، نشست روشهای دفع عوامل آلودگی در مجتمع بندر انزلی بررسی شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان بنادر و دریانوردی، نشست بررسی روشهای دفع عوامل آلودگی در مجتمع بندر انزلی برگزار شد.
مهرداد رجبی معاون برنامه ریزی و توسعه منابع اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان اظهار داشت: با توجه به مطالعات صورت گرفته تحت نظارت دفتر مطالعات و تحقیقات و همچنین مرکز HSE، آتش نشانی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان؛ این اداره کل در نظر دارد تا از روش مدیریت جامع IPM به منظور کنترل حشرات و جانوران موذی استفاده نماید که یک روش مبارزه با آفات، منطبق با خصوصیات اکولوژیکی منطقه و با رویکرد اقتصادی می باشد.
به گفته رجبی؛ در این روش از مواد شیمیایی که دارای عوارض سوء برای محیط زیست منطقه محسوب می گردد، استفاده نمی شود و با کمترین هزینه و متناسـب بـا نـوع آفت و شـرایط محیطی صورت می پذیرد.
وی ادامه داد: مطالعات صورت گرفته صرفه نظر از جنبه اقتصادی با اهداف جلوگیری از تهدیدات جدی ورود آفات و عوامل بیماری زا به منظور ایمنی و امنیت غذایی و بهداشتی کشور انجام شده است.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان بیان کرد: ضرورت مدیریت کنترل و دفع آفات بعنوان بخشی از الزامات بهداشتی و جلوگیری از ایجاد بیماریها در این روش مد نظر قرار گرفته است و مدیریت دفع آفات با بکارگیری روشهای پیشگیری از ورود آفـات مخـرب و زیان بار نظیر آفات انباری، آفات چوب و جانوران موذی بـه داخـل مجموعـه بندر پرداخته و علائـم و نشانه های حضـور و وجـود آنها را مشخص می نماید.
گفتنی است، در این روش پس از مواجـه شـدن بـا آفات و علائم آن، راه های ورود، مخفیگاه، نوع، جمعیت و پراکنش آنها تعیین و تشخیص داده شده و در نهایت روشهای کنترل جمعیت حشرات و جانوران موذی ارائه گردیده تا از حضور دوباره آنها جلوگیری شود.
پایان پیام/