موضوعات: سرخط خبرها

فرصت‌های سرمایه‌گذاری به ارزش ۱۲۰۰ میلیارد تومان در مرز ریمدان دشتیاری

زمان مطالعه: 5 دقیقه

مرین‌پرس/سیستان و بلوچستان مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: ۳۰ فرصت سرمایه‌گذاری برای مرز ریمدان دشتیاری از توابع جنوب سیستان و بلوچستان چشم انتظار حضور فعالان اقتصادی است که تعدادی از این بسته‌ها به ارزش حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان بازاریابی شده است.

 حجت عبدالملکی شامگاه چهارشنبه در بازدید از پایانه مرزی ریمدان دشتیاری گفت: منطقه ریمدان یکی از نقاط راهبردی جمهوری اسلامی ایران است که در مرز پاکستان واقع شده و از نظر اقتصادی از اهمیت بسیاری زیادی در اقتصاد ملی و منطقه‌ای برخوردار است.

وی بیان کرد: این سفر به چابهار به منظور بازدید از منطقه منفصله مرزی ریمدان و بهره‌برداری از طرح‌های عمرانی منطقه آزاد چابهار انجام شده است.

مشاور رئیس جمهوری افزود: منطقه مرزی ریمدان می‌تواند نقش جدی در تامین کالاهای اساسی از جمله تامین برنج مورد نیاز کشور داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه این منطقه می‌تواند نقش اساسی در صادرات مجدد و صادرات کالاهای با ارزش افزوده بالاتر به کشور پاکستان داشته باشد، اظهار کرد: منطقه منفصله ریمدان به جهت اینکه از ظرفیت سرمایه‌گذاری خوبی برخوردار است می‌تواند در فرآوری محصولات پایین دستی پتروشیمی و محصولات مورد نیاز کشور پاکستان نقش اساسی ایفا کند.

وی داد: سرمایه‌گذارها برای حضور در مرز ریمدان مشخص شدند و ظرف ۲ ماه آینده کار احداث واحدهای اقتصادی آغاز خواهند کرد.

مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه این منطقه می‌تواند در تعاملات بین‌المللی با کشور پاکستان، چین و کشورهای عضو اکو نقش آفرینی جدی داشته باشد، افزود: از این محدوده ۶ هزار هکتاری، حدود ۲۰۰ هکتار محصور شده و تا ۲ ماه آینده زمینه‌های لازم برای حضور سرمایه‌گذاران در منطقه فراهم خواهد شد.

وی گفت: امیدواریم با پیگیری‌های مستمر مسئولین سازمان منطقه آزاد چابهار، مردم این منطقه و استان سیستان و بلوچستان بتوانند در سال‌های آینده از مزایا و منافع این منطقه منفصله بهرمند شوند.

راه اندازی خط مستقیم کشتیرانی هند – چابهار با همکاری منطقه آزاد چابهار

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار نیز اظهار کرد: با همکاری و استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های ایران و هند نخستین کشتی کانتینری مستقیم کشتیرانی جمهوری اسلامی از مبدا ناواشیوا کشور هند به مقصد بندر چابهار با هدف راه‌اندازی کریدور شمال – جنوب در نیمه اول مهرماه سال جاری در بندر چابهار پهلو خواهد گرفت.

امیر مقدم گفت: این کشتی به صورت مستقیم و منظم هر ۱۰ روز در مسیر اعلامی مذکور تردد می‌کند.

وی ادامه داد: علاوه بر راه‌اندازی خط مذکور، طرفین در مورد راه‌اندازی سرویس مسافری کشتیرانی در مسیر بندر چابهار به مسقط کشور عمان توافق کردند و مقرر شد که از اوایل آذرماه سال جاری خط مذکور به بهره‌برداری برسد.

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار با اشاره به اینکه مرز ریمدان مهم‌ترین گذرگاه مرزی ایران با کشورهای هند، چین و پاکستان است گفت: امروزه دیگر واژه تهدید در مرزها مفهوم نداشته و از آن باید به عنوان یک فرصت و ظرفیت طلایی در شکوفایی اقتصادی و توسعه روابط اصیل اجتماعی و فرهنگی استفاده کنیم.

مقدم فعالیت پایانه مرزی ریمدان را در کنار بازارچه مرزی و گسترش محدوده سازمان منطقه آزاد چابهار به وسعت افزون‌بر ۶ هزار هکتار در مرز ریمدان را مثلث طلایی توسعه اقتصادی،تجاری، صنعتی و فرهنگی ایران و پاکستان اعلام کرد.

وی ابراز امیدواری کرد تا با تکمیل زیرساخت‌های مرز رسمی ریمدان شاهد رفع تمامی محرومیت های اساسی وکاهش مهاجرت مرزنشینان غیور، فهیم و نجیب منطقه باشیم.

وی ادامه داد: مرز ریمدان نقطه طلایی مولفه اساسی و پایدار سواحل مکران ایران اسلامی است.

مرز ریمدان به واسطه نزدیکی با سه بندر مهم چابهار در ایران و گوادر پاکستان در ۷۰ کیلومتری و کراچی مرکز اقتصادی پاکستان در ۶۰۰ کیلومتری از اهمیت و جایگاه ویژه ترانزیتی و اقتصادی برخوردار است.

بازارچه مرزی ریمدان در محدوده شهرستان دشتیاری از سال ۸۷ راه‌اندازی شده و فاقد هرگونه امکانات و زیرساخت‌ها بود. تاسیس و فعالیت بازارچ‌ های مرزی در هر منطقه نوید دهنده ایجاد هزاران شغل و توسعه و پیشرفت مناطق مرزی است.

مرز ریمدان دشتیاری در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان با چابهار ۱۲۰ کیلومتر و تا گوادر حدود ۷۰ کیلومتر فاصله دارد، این نقطه بهترین مسیر و راه دسترسی ایران به ۳۷ درصد جمعیت جهان(پاکستان، چین و هند) است لذا توجه به زیرساخت‌های کامل و استاندارد این مرز برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی از الزامات است.

هزاران نفر از مردم مرزنشین جنوب بلوچستان، تعاونی‌های مرزنشینان و تجار ایرانی و پاکستان چشم انتظار تکمیل و آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای جابجایی قانونی کالا و مسافر از این مرز بودند و افتتاح رسمی مرز ریمدان از سوی مسوولان پاکستان و ایران بارقه امید در دل مرزنشینان روشن شده است.

مرز ریمدان ظرفیت و توانمندی مناسبی برای صادرات و واردات کالا، انتقال زائران پاکستانی و گردشگران و مسافران دارد و از آنجایی که فاصله آن تا بندر گوادر پاکستان حدود ۷۰ کیلومتر است اتباع کشور دوست و همسایه می‌توانند از این مسیر به دشتیاری و چابهار و سپس از طریق ناوگان زمینی و هوایی به شهرهای مذهبی و مناطق تفریحی و گردشگری ایران سفر کنند.

با فعال شدن مرز رسمی ریمدان در محدوده شهرستان محروم و دور افتاده دشتیاری فرصتی ارزشمند برای ایجاد اشتغال و رونق تجارت و امرار معاش بهینه مرزنشینان فراهم می‌شود.

مرز ریمدان وقتی در سال ۱۳۹۵ رسما توسط استاندار وقت سیستان و بلوچستان، فرماندار چابهار و ده‌ها مسوول محلی و قشرهای مختلف مردم برای جابجایی کالا و مسافر مشخص و رسما افتتاح شد مردم فکر نمی‌کردند در زمان کوتاهی به زیرساخت‌های آن توجه و سپس به محدوده منطقه آزاد چابهار الحاق و زمینه برای حل تمام مشکلات پیش‌رو فراهم شود.

هم اینک سیستان و بلوچستان دارای هفت بازارچه مرزی شامل بازارچه‌های مرزی گمشاد و میلک در شهرستان هیرمند، میرجاوه در شهرستان میرجاوه، بازارچه مرزی کوهک و جالق در شهرستان سراوان، بازارچه مرزی پیشین شهرستان سرباز و بازارچه مرزی ریمدان دشتیاری است.

شهرستان‌های ساحلی چابهار، دشتیاری و کنارک با داشتن مرز خاکی و دریایی و اتصال به آب‌های اقیانوسی و همجواری با کشور پاکستان و کشورهای دور و نزدیک می‌توانند ارتباط تجاری، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی داشته باشند و علاوه بر حدود ۴۰۰ هزار نفر جمعیت خود، هزاران نفر از مردم سایر شهرهای همجوار سیستان و بلوچستان را از مزایا و فرصت بدست آمده بهره مند کنند.

انتهای پیام

منبع

مدیر سایت

انتشار
منتشر شده توسط:
مدیر سایت