موضوعات: گردشگری

خلیج گواتر چابهار؛ جشنواره همیشگی موج سواری دلفین ها

خلیج گواتر با طبیعتی بکر و زیبا در ضلع انتهایی تنها بندر اقیانوسی ایران «چابهار»، تابلویی بی نظیر از رقص دلفین ها در امواج اقیانوس را به نمایش گذاشته و لحظاتی به یادماندنی و شاد را برای گردشگران و علاقه مندان به طبیعت دریا به یادگار می گذارد.

زمان مطالعه: 4 دقیقه

به گزارش مارین‌‌پرس، سواحل سیستان و بلوچستان سرشار از جاذبه‌های دیدنی و بکر است که در این میان خلیج گواتر با ۲۹۰ هکتار جنگل حرا، انواع پرندگان آبزی، کنار آبزی بومی و مهاجر، پرورشگاه انواع آبزیان، پلانکتون‌ها، ماهیان اقتصادی، جلبک‌ها و پستانداران دریایی در شرقی ترین محدوده مرزی ایران با پاکستان از زیبایی بی نظیری برخوردار است.

خلیج گواتر منطقه‌ای در اوج سادگی محل رفت و آمد لنج‌های پر نقش و نگار است که مردم محلی برای تجارت و صید مدام بین ایران و پاکستان تردد می‌کنند، گردشگران با سفر به این نقطه و سوار شدن بر قایق‌های موتوری ساده می‌توانند ضمن دیدن پرندگان مهاجر و جنگل‌های حرا، از نزدیک موج سواری دلفین‌ها را در کنار قایق‌های خود تماشا کنند و لحظات خاطره انگیزی را در میان دسته‌های دلفین با آرامشی دلپذیر بگذرانند.

بندر گواتر مکانی جذاب برای تهیه عکس و فیلم و گفت و گو با مردم خونگرم و مهربان محلی است.

کوه‌های مریخی و مینیاتوری نگین گواتر

لذت سفر به گواتر از همان لحظات نخست حرکت از چابهار آغاز می‌شود؛ در یک سوی جاده منتهی به این بندر کوه‌های سر به فلک کشیده مریخی و مینیاتوری و سوی دیگر آن ساحل بکر و دریای بیکران عمان چنان جذابیتی ایجاد کرده‌اند که گردشگران از لحظه لحظه سفرشان لذت می‌برند و دل بریدن از آنها برای شأن دشوار می‌شود.

هنوز چندان فاصله‌ای از چابهار نگرفته‌اید که بندر زیبای رمین و لنچ ها و قایق‌هایی که در کنار اسکله پهلو گرفته و یا در رفت و آمد برای صید و تجارت هستند مجذوبتان می‌کنند، می‌خواهید ساعاتی را در کنار ساحل و اسکله رمین سپری کنید اما دیدن زیبایی‌های تالاب صورتی لیپار و بندر پسابندر تاب ایستادن را از شما می‌گیرند و به راهتان ادامه می‌دهید.

در مسیر راه تالاب صورتی لیپار با زیبایی خاصی خودنمایی می‌کند حیف است لحظاتی را در کنار این تالاب سپری نکنید و از صنایع دستی و نمک دریایی زنان و کودکان محلی بی بهره بمانید.

پس از گذراندن لحظاتی در کنار تالاب صورتی لیپار به سمت گواتر حرکت کرده و در میانه راه باتماشای کوه‌های مینیاتوری خود را در کره مریخ تجسم کرده و از ساحل بکر آن نیز لذب می‌برید.

با رسیدن به بندر گواتر قایق‌ها در انتظار گردشگران هستند تا آنان را به تماشای دلفین‌های بازیگوش هنگام موج سواری شأن ببرند.

چابهار همیشه بهار با چشم اندازهای طبیعی و زیبا، ساحل دل انگیز، تالاب‌ها، کوه‌های مریخی، باغات موز و انبه، بازارهای متنوع منطقه آزاد و سنتی داخل شهر و صدها مکان گردشگری و مردمی مهربان و خونگرم یکی از جذاب ترین شهرهای ایران زمین برای سفرهای گردشی است.

«دریا بزرگ» دروازه ورود به اقیانوس

دریا بزرگ از جمله مکان‌های مهم دیدنی است که به دلیل متصل به آب‌های اقیانوسی تابلویی بسیار زیبا از اقیانوس و خلقت زیبای خداوندی را ترسیم و این منطقه را به یکی از دیدنی ترین ساحل‌های ایران و جهان تبدیل کرده است.

دریا بزرگ به دلیل قرار گرفتن در حاشیه دریای عمان و دهانه اقیانوس هند، به بخش‌هایی از ساحل صخره‌ای چابهار گفته می‌شود که موج‌های خروشانی موسوم به «موج فشان» یا فواره آب در ساحل صخره‌ای ایجاد کرده است.

سلسله کوه‌های مینیاتوری یا مریخی از جاذبه‌های منحصر به فرد چابهار است که از منطقه کچو تا خلیج گواتر به موازات دریا پیش رفته است و مناظری از کوه‌های کره مریخ و ماه را برای انسان تداعی می‌کنند، جنس رسوبات این کوه‌ها و همچنین فرسایش خاص آن موجب ایجاد شیارها و تراش‌های زیبایی شده است که گویی نقاشی زبردست آن را به تصویر کشیده است.

سیستان و بلوچستان سرزمین ناشناخته‌های بکر با وسعت بسیار و تنوع جغرافیایی، بومی و قومی و قبیله‌ای و نیز داشتن سواحل زیبا یکی از گزینه‌های بسیار مناسب برای سفرهای تابستانی به جنوب کشور محسوب می‌شود.

آخرین اخبار:

شماره 8/ساختمان ماهی سفید چالوس؛ نماد ساحلی صیادان شمال

احداث ساختمان ماهی سفید در شهر ساحلی چالوس، علاوه بر هویت‌سازی و نماد قدردانی از زحمات صیادان شمال کشور در تامین امنیت غذایی می‌تواند پیامدهای اقتصادی زیادی را در پی داشته باشد

4 ماه قبل

شماره 7/ برج نارنج بابلسر؛ نماد گردشگری سلامت شمال ایران

احداث برج نارنج در شهر ساحلی بابلسر علاوه بر ایجاد هویت شهری و نماد گردشگری سلامت شمال کشور، پیامدهای مثبت اقتصادی زیادی در پی خواهد داشت.

4 ماه قبل

شماره 6/ نماد ساحلی دلفین؛ ارمغان زیبایی و نشاط بندرعباس

امروزه طراحی و ساخت نمادهای شهری نه تنها سبب ایجاد هویت شده و معماری شهر پیرامون آن نماد شکل گرفته بلکه زنجیره اقتصادی بسیار بزرگی از مجموعه‌های اداری و تجاری، رستوران‌ها و دیگر مراکز تفریحی را نیز شامل می‌شود. با توجه به اهمیت این موضوع که پیامد آن توسعه‌یافتگی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است؛ علی مهدیان، ناصر علیقلی زاده فیروزجایی، عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران و محمد مونسان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود، با استفاده از هوش مصنوعی اقدام به نمادسازی شهرهای ساحلی و بندر کرده‌اند که این نوید داده می‌شود که این سلسله مطالب به صورت پیوسته در پایگاه خبری مرین‌پرس منتشر خواهد شد. یادداشت اول به برج مشعل جهت ساخت در پایتخت انرژی ایران، بندر بوشهر، یادداشت دوم به ساختمان لاک‌پشت جهت احداث در جزیره قشم، یادداشت سوم به  استفاده از کشتی‌ غول‌پیکر از رده خارج به عنوان نماد شهری جزایر هرمز و ابوموسی، یادداشت چهارم به ساختمان مرجان به…

4 ماه قبل