ارایه خدمات تخصصی شیلات از حلقه های مفقوده اقتصاد دریا است

زمان مطالعه: 3 دقیقه

وی ادامه داد: برگزاری نخستین همایش روش های نوین مدیریت در آبزی پروری، در حقیقت نخستین اقدام برای سیاست گذاری و تعیین راهبرد درست در حوزه شیلات جزیره قشم است.

عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: جزیره قشم با توسعه و تکمیل زنجیره ارزش شیلات کشور، می تواند ضمن تامین امنیت غذایی کشور به ارز آوری و رونق اقتصاد ملی کمک کند.

پیغامی توضیح داد: ایجاد نقطه تجاری برای محصولات شیلاتی، ایجاد گمرک تخصصی، بازاریابی و برند سازی از مهمترین برنامه هایی است که می تواند به توسعه و پیشرفت آبزی پروری در جزیره قشم کمک کند.

وی اضافه کرد: قشم با جذب و تولید فناوری و دانش روز می تواند به قطب دانش بنیان در حوزه شیلات کشور تبدیل شود.

عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به اهمیت فعالیت های آموزشی و دانشگاهی در حوزه تربیت نیروی انسانی در آبزی پروری و صنایع دریا محور، افزود: با مذاکراتی که با مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته، هنرستان فنی و حرفه ای شیلات، آبزی پروری و صنایع دریا محور و دانشکده کار آفرینی اقتصاد دریا، در آینده نزدیک در جزیره قشم ایجاد خواهد شد.

وی گفت: همچنین برای ایجاد مدرسه عالی مهارت برای برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت و تربیت نیروی انسانی متخصص با هدف خلق ارزش نیز برنامه ریزی هایی صورت گرفته است.

پیغامی خاطرنشان کرد: ایجاد مرکز تحقیقات و آزمایشگاه تخصصی شیلات با نگاه ملی و منطقه ای و نیازسنجی بازارهای سایر کشورهای حوزه خلیج فارس، یکی دیگر از نیازهای جزیره قشم برای توسعه و پیشرفت حوزه آبزی پروری است.

نخستین همایش روش های نوین مدیریت در آبزی پروری امروز (چهارشنبه سوم اسفند ۱۴۰۱) به همت معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم به مدت ۲ روز در سرزمین آب و آفتاب آغاز شد.

آشنایی با علوم نو آور و دانش بنیان در حوزه آبزی پروری، تولید خوراک، تکثیر و پرورش آبزیان، صید و صیادی، فرآوری و بسته بندی صنایع شیلاتی مهمترین محورهای تخصصی برگزاری این همایش ۲ روزه در جزیره قشم نگین خلیج فارس است.

در این همایش سخنرانانی از چهار کشور خارجی چین، روسیه، ازبکستان و کانادا به ارایه تحقیقات و تجربیات خود در حوزه روش های نوین تولید خوراک زنده آبزیان دریایی می پردازند.

هدف از برگزاری این همایش معرفی شیوه های جدید مدیریت برای افزایش بهره وری در بخش های مختلف شیلات، آبزی پروری و صنایع وابسته است.

روسای دانشگاه ها، شرکت های دانش بنیان دانشگاه صنعتی شریف و پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی به همراه کارشناسان، صاحب نظران و فعالان حوزه آبزی پروری کشور و جزیره قشم، دیگر شرکت کنندگان در این همایش ۲ روزه هستند.

جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌ های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از راهبردی ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.

از سوی دیگر، ویژگی‌ های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌ شود.

این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌ های این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌ بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌ های انرژی است.

منبع

آخرین اخبار دریایی:

آخرین ویدئوهای دریایی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

توصیه بانک جهانی به سرمایه گذاری در کریدور رقیب ایران

پ اسفند 4 , 1401
زمان مطالعه: 3 دقیقه به دنبال تحریم روسیه و خارج شدن کریدور شمالی از مسیرهای ترانزیت، مدتی است که نقش کریدور میانی که از آسیای مرکزی و قفقاز  می گذرد و به دنبال آن موقعیت جغرافیایی آذربایجان که در مسیر تجاری اروپا به چین قرار دارد، بسیار پررنگ شده است. بر […]

همچنین بخوانید: