رونمایی از ۵۰ طرح اولویت دار برای سرمایه گذاری در منطقه آزاد قشم

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از رونمایی ۵۰ طرح اولویت دار و دارای مزیت اقتصادی برای نخستین بار در همایش ملی فرصت های سرمایه گذاری در قشم خبر داد.

به گزارش راد، افشار فتح الهی افزود: این ۵۰ طرح با در نظر گرفتن مزیت های موجود در حوزه های گردشگری، اقتصادی و زیرساختی برای معرفی به سرمایه گذاران علاقه مند به حضور در جزیره قشم آماده شده است.

وی ادامه داد: این طرح ها با هدف تسهیل فرآیند آغاز فعالیت سرمایه گذاری و منطبق بر نیازهای اصلی این جزیره قشم آماده شده و بررسی مطالعات اولیه و تعیین اولویت های اقتصادی این طرح ها می تواند موجب آسودگی خاطر سرمایه گذاران علاقه مند باشد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم خاطرنشان کرد: در مورد برخی از از این طرح های اولیه علاوه بر جانمایی، بخشی از روندهای اداری مربوط به اخذ مجوزهای لازم از سایر دستگاه ها، بدون ذکر نام سرمایه گذار و مالک پروژه با هدف تسریع و تسهیل فرآیند سرمایه گذاری طی شده و پس از ارزیابی های لازم و تایید توان مالی افراد، قابلیت واگذاری و اجرا وجود دارد.

فتح الهی تاکید کرد: امکان اجرای طرح های جدید با فناوری های جدید و سرمایه گذاری بیشتر متفاوت با طرح های اولیه برای سرمایه گذاران علاقه مند وجود دارد.

اولویت های سرمایه گذاری در منطقه آزاد قشم

وی با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری در صنایع دریا محور در منطقه، افزود: با توجه به وجود ۵۰۰ کیلومتر ساحل در جزیره قشم سرمایه گذاری در حوزه های پرورش ماهی در قفس، پرورش میگو، پرورش آبزیان، راه اندازی کارخانه های فرآوری محصولات شیلاتی و ایجاد منطقه تجاری حوزه صنایع دریا محور، یکی از حوزه های دارای اولویت برای حضور سرمایه گذاران است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: در حوزه گردشگری نیز با توجه به وجود ظرفیت های طبیعی گردشگری در جزیره نیز طرح های اولیه برای پروژه هایی مانند احداث هتل های پنج ستاره، اماکن تفریحی و اقامتی، پارک آبی و نظایر آن برای استفاده سرمایه گذاران آماده شده است.

وی تصریح کرد: در حوزه نفت و انرژی نیز به عنوان یکی از مزیت های اصلی موجود در منطقه نیز مطالعات اولیه برای جانمایی، تامین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای مختلف و زمان بازگشت سرمایه گذاری براساس اولویت ها صورت گرفته و در اختیار سرمایه گذاران قرار می گیرد.

کوتاه سازی فرآیندهای سرمایه گذاری در قشم

فتح الهی اضافه کرد: در دولت سیزدهم نگاه ویژه ای برای توسعه و پیشرفت مناطق آزاد شکل گرفت و رییس جمهوری برای رفع مشکل دوگانگی مدیریت در مناطق آزاد دستورات صریحی صادر کرد که اجرای آن می تواند رونق اقتصادی در این مناطق را سرعت ببخشد.

وی درباره مزیت های منطقه آزاد قشم برای حضور سرمایه گذاران، افزود: انرژی ارزان و در دسترس، وجود تولید مازاد توسط نیروگاه های برق جزیره، معافیت های مالیاتی و مشوق های گمرکی در حوزه واردات مواد اولیه و ماشین آلات مربوط به راه اندازی خطوط تولید، بخشی از مهمترین مزایای منطقه آزاد قشم برای حضور سرمایه گذاران است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: در دولت جدید با کوتاه سازی فرآیندها و حذف روند اداری زائد، مراحل اخذ مجوز ها و فرآیند سرمایه گذاری در منطقه آزاد قشم به ۴۵ روز کاهش پیدا کرده است.

فتح الهی درباره ظرفیت های گردشگری منطقه آزاد قشم نیز افزود: در ایام نوروز سال ۱۴۰۰ بیش از ۸۰۰ هزار گردشگر از ظرفیت های گردشگری طبیعی و تجاری جزیره بازدید کردند که می تواند ظرفیت خوبی برای رونق اقتصاد منطقه باشد.

وی با اشاره به استقبال از حضور سرمایه گذاران واقعی برای حضور در جزیره، خاطرنشان کرد: رونمایی از این ۵۰ طرح اولویت داری اقتصادی در حوزه های مختلف همزمان با برگزاری نخستین همایش ملی فرصت های سرمایه گذاری قشم می تواند زمینه ساز حضور سرمایه گذاران و رونق اقتصاد و صنعت گردشگری جزیره شود.

به گزارش ایرنا، نخستین همایش ملی فرصت های سرمایه گذاری در جزیره زیبای قشم دهم اسفند ۱۴۰۱ با هدف معرفی، فرصت ها و طرح های سرمایه گذاری، جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و فعال سازی بخش خصوصی در جهت توسعه سرمایه گذاری ها برگزار می شود.

جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌ های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از راهبردی ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.

از سوی دیگر، ویژگی‌ های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌ شود.

این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌ های این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌ بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌ های انرژی است.

منبع

آخرین اخبار دریایی:

آخرین ویدئوهای دریایی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

صید بیش از ۲۰۰ گونه ماهی و میگو در سواحل مکران

د اسفند ۸ , ۱۴۰۱
سواحل مکران در محدوده استان سیستان و بلوچستان و بلوچستان از گواتر و پسابندر دشتیاری تا زرآباد، ۵۴۱ کیلومتر نوار ساحلی دارد، در این محدوده ۲۴ هزار صیاد به وسیله هزار فروند لنج و ۱۵۰۰ فروند قایق بیش از ۲۰۰ گونه ماهی و میگو را صید می کنند که نقش […]
صید بیش از ۲۰۰ گونه ماهی و میگو در سواحل مکران