قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت اصلاح شد

زمان مطالعه: 3 دقیقه

هیئت دولت با پیشنهاد وزارت نفت مبنی بر اصلاح آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از توسعه صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی موافقت کرد.

به گزارش «مرین‌پرس» از دفتر هیات دولت، در نشست امروز هیات وزیران که به ریاست سیدابراهیم رئیسی برگزار شد، دولت به‌منظور تأمین نظر مجلس شورای اسلامی در خصوص مصوبه مربوط به تسویه بدهی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران بابت تسهیلات دریافتی برای توسعه شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند، آن را اصلاح کرد.

به موجب این اصلاحیه، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران موظف است بدهی ناشی از دریافت تسهیلات صندوق انرژی بانک ملت برای توسعه شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند به مبلغ (۷۷۸.۰۶۲.۲۳۳) یورو بابت اصل و فرع تسهیلات یادشده منتهی به پایان سال ۱۳۹۹ و دیگر هزینه‌های مترتب را به میزان اعلامی بانک مورد نظر و از محل وجوه حاصل از صادرات فرآورده‌های نفتی شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند پس از واریز وجوه به حساب خزانه، مستقیم برداشت و تسویه کند.

هیئت وزیران همچنین در نشست امروز با توجه به حکم مندرج در اصلاحیه ماده (۶) قانون حمایت از توسعه صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی، با پیشنهاد وزارت نفت مبنی بر اصلاح آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور مطابق با اصلاحات صورت‌گرفته در قانون موافقت کرد.

براساس اصلاحیه مذکور، طرح‌های مندرج در این آیین‌نامه شامل طرح‌های ایجاد تأسیسات پتروشیمی با خوراک پروپان یا بوتان و تأسیسات پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی مندرج در قانون حمایت از توسعه صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی و طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش (طرح‌های ایجاد صنایع اولویت‌دار تکمیل زنجیره ارزش) هستند.

همچنین میزان سرمایه‌گذاری ارزش شده مندرج در آیین‌نامه فوق شامل برآورد میزان سرمایه‌گذاری هر طرح است که به‌صورت ارزی و با تبدیل بخش ریالی به ارز بر مبنای نرخ روز مورد تأیید بانک مرکزی در مجوز درج می‌شود.

به موجب اصلاح آیین‌نامه یادشده، وزارت نفت مکلف است ظرف ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ این اصلاحیه، نسبت به اعلام سازوکار ارسال تقاضا، برای متقاضیان اجرای طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش در تارنمای وزارت نفت، همچنین دعوت از شرکت‌های پتروشیمی که دارای مجوز تخصیص خوراک پروپان یا بوتان در سواحل هستند اقدام کند.

طرح‌های احداث پتروشیمی با خوراک پروپان یا بوتان صرفاً شامل طرح‌هایی خواهد بود که خوراک خود را به‌طور مستقیم از وزارت نفت یا با یک واسطه از آن وزارت دریافت می‌کنند، همچنین متقاضیان خوراک پروپان یا بوتان باید برداشت هم‌زمان پروپان و بوتان به نسبت مورد تأیید وزارت نفت را در طرح‌های خود پیش‌بینی ‌کنند.

در مجوزی که توسط وزارت نفت برای طرح‌های موضوع این آیین‌نامه صادر می‌شود، باید مواردی همچون کمیت، کیفیت، مدت تعهد تأمین خوراک پالایشگاه – پتروپالایشگاه برای ۲۰ سال و برای طرح‌های پتروشیمی با خوراک پروپان یا بوتان برای ۱۲ سال و محل تحویل خوراک قید شود.

وزارت نفت موظف است در زمان اعطای مجوز طرح، نسبت به اعطای مجوز پیش‌فروش تا سقف ۵۰ درصد فرآورده‌ها معادل حداکثر ۵۰ درصد رقم سرمایه‌گذاری ارزش‌گذاری‌شده به شرکت‌های خارجی در قبال تأمین مالی خارجی (فاینانس) یا تأمین تجهیزات با فناوری پیچیده به تشخیص این وزارتخانه اقدام کند.

منبع

آخرین اخبار دریایی:

آخرین ویدئوهای دریایی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

ترمینال کانتینری قفسه‌ ای+ سه فیلم

چ دی 8 , 1400
زمان مطالعه: 3 دقیقه مرین‌پرس ترمینال کانتینری قفسه‌ ای روشی جدید و هوشمندانه برای ذخیره کانتینر در بندر جبل‌ علی دبی است. به گزارش تین نیوز، در این روش به جای قرار دادن کانتینرها بر روی یکدیگر، هر کانتینر در قفسه مربوط به خود نگهداری می شود و 200 درصد […]

همچنین بخوانید: