رزمایش «مجازات شدید»‌ چین علیه جزیره تایوان

زمان مطالعه: 4 دقیقه

رزمایش «مجازات شدید»‌ چین علیه جزیره تایوان

گروه امنیت دریایی – ویلیام لای، رئیس جمهور جدید تایوان، پس از آغاز رزمایش نظامی چین در اطراف آن جزیره، قول داد که از آزادی و دموکراسی کشورش دفاع کند. پکن گفت که برای جلوگیری از استقلال تایوان، در حال آزمایش توانایی خود برای حمله و محاصره تایوان است.
به گزارش روزنامه دریایی سرآمد، بی بی سی در گزارشی آورده است: چین، تایوان خودگردان را بخشی از قلمرو خود می‌داند و تهدید کرده است که آن کشور را به اتحاد با سرزمین اصلی خود مجبور خواهد کرد.
رزمایش نظامی پکن در اطراف تایوان، آزمون مقدماتی برای آقای لای است که اخیرا سوگند ریاست جمهوری یاد کرد. او در واکنش به این رزمایش گفت که برای دفاع از جزیره در خط مقدم می‌ایستد.
ارتش چین از صبح روز پنجشنبه رزمایشی گسترده در اطراف جزیره تایوان را شروع کرد. سخنگوی ارتش چین این رزمایش را «مجازات شدید» برای «اقدامات جدایی‌طلبانه» تایوان خوانده است.
وزارت خارجه تایوان از چین خواسته است که «عقلانی» باشد و «از تضعیف صلح و ثبات در تنگه تایوان دست بردارد».
رزمایش‌های اخیر از این جهت مهم هستند که تنها سه روز پس از سوگند ویلیام لای، به عنوان رئیس‌جمهور تایوان، برگزار می‌شوند.
رزمایش‌های چین در آسمان و دریاهای اطراف تایوان، در چند سال گذشته به روالی عادی تبدیل شده و نگرانی‌ها در خصوص احتمال وقوع درگیری را بیشتر کرده است.
انتخابات اخیر ریاست جمهوری در تایوان، که زیر سایه تهدیدات چین برگزار شد، به نوعی رد ادعاهای پکن در خصوص این جزیره خودگردان تلقی می‌شود.
شورای امور سرزمین اصلی تایوان، که بر روابط با چین نظارت می‌کند، گفت که رزمایش‌هایی که پکن در اطراف تایوان انجام می‌دهد «حرکتی ضروری و مشروع» برای حفاظت از حاکمیت ملی است و افزود که این رزمایش‌ها «کاملا با قوانین بین‌المللی و رویه‌های رایج سازگار است.»
وانگ ونبین، سخنگوی این نهاد، همچنین گفت که این مانورها «هشداری در مورد دخالت خارجی» در این جزیره هم هست.
تایوان گفته است از ساعت ۷:۴۰ صبح امروز به وقت محلی، چین ۱۵ کشتی جنگی و ۱۶ کشتی پلیس نیروی دریایی را به آب‌های اطراف این جزیره اعزام کرده است.
وزارت دفاع تایوان می‌گوید که ۴۲ هواپیمای نظامی هم در مانور چین شرکت کرده‌اند.وزارت خارجه تایوان در واکنش به عملیات نظامی چین به‌شدت به مانورها اعتراض کرده و از چین خواسته است «تحریکات نظامی غیرمنطقی خود را متوقف کند.»
حزب اپوزیسیون کومین‌تانگ تایوان، که همیشه به دنبال روابط نزدیک‌تر با پکن است، نیز از چین خواست که «خویشتنداری» نشان دهد.
ژاپن در واکنش به این تحولات در منطقه «نگرانی» خود را اعلام کرد و یک مقام ارشد آن کشور گفت که «ژاپن مستقیما و با صراحت با چین درباره اهمیت صلح و ثبات در تنگه تایوان» گفت‌وگو خواهد کرد.
به مدت ۷۰ سال یک «خط میانه» در تنگه تایوان به عنوان مرزی غیررسمی چین و تایوان شناخته می‌شد ولی در سال ۲۰۲۲ چین اعلام کرد که این خط را به رسمیت نمی‌شناسد. د همین رابطه اخیرا هواپیماها و کشتی‌های جنگی چین مرتبا از این خط عبور کردند.
این مانورها، ‌که از اوایل پنجشنبه آغاز شد و در سراسر جزیره اصلی، از جمله تنگه تایوان در غرب، و در اطراف جزایر تایوانی کینمن، ماتسو، ووکیو و دونگین انجام شد.
ارتش چین گفته که آن‌ها بر گشت‌زنی‌های رزمی مشترک دریایی-هوایی، حملات دقیق به اهداف کلیدی و عملیات یک‌پارچه در داخل و خارج جزیره برای آزمایش «توانمندی‌های رزمی واقعی» نیروهای خود تمرکز خواهند کرد.
برای اولین بار، پکن در حال شبیه‌سازی حمله‌ای تمام‌عیار به جای محاصره اقتصادی است که در دور قبلی تمرینات نظامی گسترده در سال ۲۰۲۲ انجام داده بود.
همچنین این اولین بار است که چین جزایر دورافتاده تایوان را هم به عنوان هدف در نظر گرفته است.
پکن آقای لای را به دلیل اظهاراتی که در گذشته در حمایت از استقلال تایوان بیان کرده، «جدایی‌طلب» و «مشکل‌ساز» لقب داده است.
چین برگزاری چنین مانورهای نظامی را از ماه آوریل افزایش داده و طی آن جت‌های جنگنده در نزدیکی تایوان پرواز کرده‌اند.
وزارت دفاع تایوان با محکوم کردن اقدامات پکن، اعلام کرد که در واکنش به این رزمایش چین، نیروهای خود را به حالت آماده‌باش درآورده است.تایوان گفته مانورهای روز پنجشنبه نشان‌دهنده «ذهنیت نظامی پکن» است.
در بیانیه‌ تایوان آمده است که وزارت دفاع، نیروهای دریایی، هوایی و زمینی را برای «دفاع از حاکمیت آن کشور اعزام کرده است.»
وزارت دفاع تایوان هم گفت: «در سال‌های اخیر، آزار و اذیت مداوم هواپیماها و کشتی‌های چینی به طور قابل‌توجهی به صلح و ثبات جهانی آسیب رسانده است.»
بنابر اعلام وزارت دفاع تایوان: «این مانور نظامی نه تنها به صلح و ثبات در تنگه تایوان کمک نمی‌کند، بلکه ذهنیت نظامی تهاجمی ارتش چین را هم برجسته می‌کند.»
دفتر ریاست جمهوری تایوان نیز گفت: «از تحریکات نظامی یک‌جانبه چین برای تهدید دموکراسی و آزادی تایوان، متاسف هستیم.» پکن جزیره تایوان را به عنوان استان جدا‌شده از خود می‌بیند که در نهایت بخشی از آن کشور خواهد شد و استفاده از زور را برای رسیدن به این هدف رد نکرده است.
اما بسیاری از تایوانی‌ها خود را بخشی از یک ملت جدا از چین می‌دانند، اگرچه اکثر آن‌ها طرفدار حفظ وضعیت موجود هستند که در آن تایوان نه استقلال خود را از چین اعلام می‌کند و نه با آن متحد می‌شود.

بازنشر مرین‌پرس به نقل از اقتصاد سرآمد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

بازاربورس همچنان روی موج کاهش

ش خرداد 5 , 1403
زمان مطالعه: 4 دقیقه گروه بازارسرمایه – زهرا عسکری – هفته گذشته بورس تهران سه روز کاری داشت. دوشنبه گذشته را که سازمان بورس و چهارشنبه گذشته نیز برای تشییع شهدا از سوی دولت تعطیل اعلام شد. سانحه هوایی برای رئیس‌جمهوری مشکلاتی را برای امور اجرایی کشور سبب شد که […]

همچنین بخوانید: