از پایگاه مخوف آمریکا در اقیانوس هند چه می‌دانید؟

پایگاه نظامی جزیره «دیگو گارسیا» که از قاره‌های اطراف خود حدود ۱۰۰۰ مایل فاصله دارد و در مجاورت جزیره «موریس» قرار دارد، از دوران جنگ سرد محل فعالیت سربازان آمریکایی است.

پایگاه نظامی جزیره «دیگو گارسیا» آمریکا در اقیانوس هند

به گزارش مارین‌پرس، آمریکا سال‌هاست جزیره‌ای را در اقیانوس هند تصاحب کرده و از آن به‌عنوان پایگاه نظامی محرمانه استفاده می‌کند. این پایگاه یکی از حدود ۸۰۰ پایگاه نظامی ریز و درشت آمریکا در نقاط مختلف جهان است.

پایگاه نظامی جزیره «دیگو گارسیا» که از قاره‌های اطراف خود حدود ۱۰۰۰ مایل فاصله دارد و در مجاورت جزیره «موریس» قرار دارد، از دوران جنگ سرد محل فعالیت سربازان آمریکایی است. این جزیره جزو مستعمرات بریتانیا بود اما طی قراردادی محرمانه در سال ۱۹۵۶ به آمریکا واگذار شد.

بیش از ۱۰۰۰ سرباز و کارمند آمریکایی از نیروی دریایی و هوایی و حتی «ناسا» در این جزیره ساکن هستند. باند فرودگاه این جزیره طوری طراحی شده که یک شاتل فضایی می‌تواند در آن فرود بیاید.

دو حمله حیاتی و مهم در جریان اشغال عراق از سوی آمریکا از این جزیره انجام شد. موقعیت استراتژیک این جزیره به نیروی هوایی آمریکا این امکان را می‌دهد که بتواند به هر نقطه‌ای از آسیا، از جمله دریای جنوبی چین، دسترسی داشته باشد.

«جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر معتقد است این جزیره باید به جزایر موریس الحاق شود اما سخنگوی وزارت امور خارجه می‌گوید تأسیسات دفاعی واقع در اقیانوس هند، مردم بریتانیا و دیگر نقاط جهان را در برابر تهدیدات تروریستی، جرایم سازمان‌یافته و دزدان دریایی محافظت می‌کنند.

«دنیل ایمروار» استاد تاریخ و نویسنده کتاب «چگونه یک امپراطوری را پنهان کنیم» در این باره می‌گوید: «اگر به تمام زمین‌هایی که آمریکا تصرف کرده نگاه کنید، وسعت زیادی را شامل نمی‌شود و از مساحت ایالت کانتیکت کوچک‌تر است». به گفته او: «اما این صدها نقطه، که در کشورهای خارجی مختلف قرار دارند و تحت کنترل آمریکا هستند، امروزه نقش مهمی در محافظت از قدرت آن دارند».

پایگاه‌های نظامی دریایی ایالات متحده آمریکا در سراسر جهان

پایگاه‌های نظامی مهم آمریکا در جهان

آمریکا حدود ۸۰۰ پایگاه نظامی در قسمت‌های مختلف جهان دارد که بیشتر آن‌ها را پس از جنگ‌جهانی دوم به دست آورده است. بین سال‌های ۱۹۴۶ و ۱۹۵۸، ارتش آمریکا در جزایر مرجانی اقیانوس هند ۲۳ بمب اتم آزمایش کرد.

شکیلا لشکری

دانشجوی دکتری فیزیک دریا -  سردبیر مرین‌پرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

۴ شهر بندری به عنوان بندر لجستیکی انتخاب شدند

ی اسفند 19 , 1397
4 بندر چابهار، بندرعباس، امام خمینی(ره) و بندر امیرآباد به عنوان بندر لجستیکی در وزارت راه و شهرسازی انتخاب شدند.
محمدعلی حسن زاده - معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی

شاید برای شما جالب باشد