انتشار کتاب مبانی آنالیز جزر و مد

کتاب مبانی آنالیز جزر و مد تالیف دکتر مهرناز فرزین‌گهر، عضو هیئت علمی و استادیار دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه هرمزگان منتشر شد.

زمان مطالعه: 1 دقیقه

به گزارش مرین‌پرس در معرفی این کتاب آمده‌است: از آن‌جا که خورشید منبع تولید انرژی بر روی کره زمین است برآیند چرخش خورشید و زمین و ماه موجب پدید آمدن فرآیند زیبایی بر روی آب‌های سطح کره زمین به نام جزر و مد( کشند) می‌شود. نیروی کشند بر روی گردش آب اقیانوس‌ها و دریاها و حتی برخی رودها تاثیرات شگرفی می‌گذارد. در گذشته دور نیاکان ما با رخداد این پدیده برخوردهای متفاوتی داشته‌اند تا آنجا که برخی اقوام از آن بهره‌برداری مثبتی برای کشاورزی و یا تامین انرژی می‌کردند. امروزه نیز به عنوان یکی از منابع مهم تولید برق و انرژی پاک در دنیا شناخته شده است به‌طوری‌که در سواحل بسیاری از کشورها انرژی امواج جزرو مد جایگزین سوخت‌های فسیلی شده است. بدین ترتیب می‌توان از این پدیده به شکل‌های گوناگونی بهره جست. امید است در آینده نزدیک شاهد بهره‌برداری کامل از این منبع بیکران باشیم و این کتاب می‌تواند کمکی کوچک به پژوهشگران در راه رسیدن به این هدف بزرگ باشد.

بخش اول این کتاب به تئوری، مبانی جزر و مد، آنالیز هارمونیک، چگونگی اندازه‌گیری و معادلات مرتبط است که علاوه بر دانشجویان فیزیک دریا برای دیگر دانشجویان دریایی نیز کاربردی است

بخش دوم کتاب نیز به واژه‌نامه تخصصی در زمینه جزر و مد (کشند) اختصاص دارد.

علاقمندان می‌توانند با مراجعه به سایت انتشارات دانشگاه هرمزگان جهت تهیه این کتاب اقدام کنند.

انتشار
منتشر شده توسط:
شکیلا لشکری

آخرین اخبار:

شماره 8/ساختمان ماهی سفید چالوس؛ نماد ساحلی صیادان شمال

احداث ساختمان ماهی سفید در شهر ساحلی چالوس، علاوه بر هویت‌سازی و نماد قدردانی از زحمات صیادان شمال کشور در تامین امنیت غذایی می‌تواند پیامدهای اقتصادی زیادی را در پی داشته باشد

4 ماه قبل

شماره 7/ برج نارنج بابلسر؛ نماد گردشگری سلامت شمال ایران

احداث برج نارنج در شهر ساحلی بابلسر علاوه بر ایجاد هویت شهری و نماد گردشگری سلامت شمال کشور، پیامدهای مثبت اقتصادی زیادی در پی خواهد داشت.

4 ماه قبل

شماره 6/ نماد ساحلی دلفین؛ ارمغان زیبایی و نشاط بندرعباس

امروزه طراحی و ساخت نمادهای شهری نه تنها سبب ایجاد هویت شده و معماری شهر پیرامون آن نماد شکل گرفته بلکه زنجیره اقتصادی بسیار بزرگی از مجموعه‌های اداری و تجاری، رستوران‌ها و دیگر مراکز تفریحی را نیز شامل می‌شود. با توجه به اهمیت این موضوع که پیامد آن توسعه‌یافتگی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است؛ علی مهدیان، ناصر علیقلی زاده فیروزجایی، عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران و محمد مونسان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود، با استفاده از هوش مصنوعی اقدام به نمادسازی شهرهای ساحلی و بندر کرده‌اند که این نوید داده می‌شود که این سلسله مطالب به صورت پیوسته در پایگاه خبری مرین‌پرس منتشر خواهد شد. یادداشت اول به برج مشعل جهت ساخت در پایتخت انرژی ایران، بندر بوشهر، یادداشت دوم به ساختمان لاک‌پشت جهت احداث در جزیره قشم، یادداشت سوم به  استفاده از کشتی‌ غول‌پیکر از رده خارج به عنوان نماد شهری جزایر هرمز و ابوموسی، یادداشت چهارم به ساختمان مرجان به…

4 ماه قبل