تهدیدات سونامی در اقیانوس هند و دریای عمان بررسی شد

دوازدهمین نشست ‏گروه هماهنگی بین دولتی سامانه هشدار و کاهش مخاطرات سونامی اقیانوس هند و دریای عمان در جزیره کیش درحال برگزاری است.

به گزارش مارین‌پرس، رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت: این همایش با حضور بیش از 60 متخصص از کشورهای حوزه  اقیانوس هند در حال برگزاری است.

دکتر بهروز ابطحی افزود: در این نشست های بین المللی برنامه های آینده سامانه هشدار و کاهش مخاطرات سونامی اقیانوس هند، ارتقای عملکرد آن و همچنین تبادل اطلاعات بین متخصصان مخاطره سونامی در سواحل مکران با هدف شناخت بهتر این پدیده مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.

ابطحی با اعلام اینکه این همایش با حضور نمایندگانی از کشورهای استرالیا، هند، اندونزی، تایلند، عمان، پاکستان، کنیا، تانزانیا و آفریقای جنوبی در حال برگزاری است بیان کرد: در این نشست کشورهای عضو علاوه بر ارایه گزارشی از فعالیت های خود در زمینه هشدار و کاهش مخاطرات سونامی، آخرین دستاوردهای خود را با نمایندگان کشورهای شرکت کننده در میان می گذارند.

وی همچنین برنامه ریزی برای برگزاری مانور مشترک سونامی اقیانوس هند در سال 2020 و بررسی موضوعات برنامه شناخت آمادگی در برابر سونامی اقیانوس هند، آموزش، مدیریت، ساختار سامانه هشدار و کاهش مخاطرات سونامی اقیانوس هند را از دیگر برنامه‌های نشست ‏گروه هماهنگی بین دولتی سامانه هشدار و کاهش مخاطرات سونامی اقیانوس هند عنوان کرد.

دبیر علمی «نشست عالی تخصصی– مشورتی ارزیابی علمی مخاطره سونامی در ناحیه فرورانش مکران» هم با ‏بیان این مطلب که ناحیه فرورانش مکران با وجود اینکه پتانسیل ایجاد سونامی های بزرگ را در شمال غرب اقیانوس ‏هند دارا است گفت: این منطقه همچنان از جمله مناطقی بشمار میرود که مطالعات کافی روی آن صورت نگرفته است

دکتر محمد مختاری افزود: چندین ‏دهه پس از واقعه سونامی ۱۹۴۵ که باعث از بین رفتن صدها تن شد،‌ همچنان سوالات بی پاسخ  زیادی در مورد ‏احتمال وقوع سونامی‌های مشابه در آینده وجود دارد

وی تاکید کرد: در بدترین سناریوی محتمل،‌ امواج سونامی ایجاد شده از ‏ناحیه فرورانش مکران در کمتر از چند ده دقیقه به ساحل رسیده که این امر بطور جدی سامانه‌های هشدار سریع ‏سونامی را به چالش خواهند کشید. ‏

مختاری با تاکید بر این که در حال حاضر نیاز مبرمی به ارزیابی خطرات ناشی از سونامی ناحیه فرورانش مکران بر اساس دانش ‏کنونی و پروژه های علمی بین المللی انجام شده مرتبط با بحث سونامی در ناحیه مذکور وجود دارد، گفت: این اطلاعات از جمله پارامترهای مهم گسل مکران که مورد نیاز مدل های شبیه سازی سونامی خواهند بود می تواند ‏کشورهای عضو را در ارزیابی دقیق تر خطرات ناشی از سونامی و تقویت سامانه های هشدار مربوطه کمک کند.

شکیلا لشکری

دانشجوی دکتری فیزیک دریا -  سردبیر مرین‌پرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

لزوم ورود ایران به پروژه اتصال دریای کاسپین به دریای سیاه

ی اسفند 19 , 1397
اولین نماینده ایران در سازمان بین المللی دریانوردی IMO، در مورد پروژه اتصال دریای کاسپین به دریای سیاه که توسط کشورهای ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان و رومانی مطرح و دنبال می‌شود، گفت: ایران باید در این موضوع ورود کرده و طرح را رصد و بررسی کند.
اتصال دریای کاسپین به دریای سیاه

شاید برای شما جالب باشد