موضوعات: آموزش و فناوری

ساخت ماهی روباتیک اقیانوس‌پیما

محققان با الهام از طبیعت موفق به ساخت روباتی شدند که با سرعتی باورنکردنی شنا می‌کند.

زمان مطالعه: 1 دقیقه

به گزارش مارین‌نیوز، این ماهی رباتیک توسط تیمی از مهندسان مکانیک در دانشکده مهندسی دانشگاه ویرجینیا و با همکاری زیست شناسان دانشگاه هاروارد ساخته شده است.

این دستگاه آبزی به نام Tunabot نامگذاری و با الهام از سرعت و حرکت گونه‌ای از ماهی تن طراحی شده است که در آب‌های اقیانوس‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری در سراسر جهان یافت می‌شود.

Tunabot، ده اینچ طول دارد و می‌تواند با حداکثر فرکانس ۱۵ هرتز با دم خود به آب ضربه وارد کند که با دارابودن این ویژگی، می‌تواند ۱۵ اینچ در ثانیه شنا کند.

این تیم در طراحی ماهی روباتیک خود لیزری به رنگ سبز را در وسط آن تعبیه کرده است که سرعت حرکت دم را اندازه گیری می‌کند.

هیلاری بارت اسمیت، استاد مهندسی مکانیک و هوافضا و محقق این طرح می‌گوید: این روبات شناگر در نوع خود از اولین نمونه‌هائی است که با این سرعت قادر به طی کردن مسیر در زیر آب است و هدف ما از این طرح، درک فیزیکی نیرو محرکه نمونه زنده ماهی تن با هدف توسعه فناوری است.

به گفته این محقق ساختن وسیله‌ای که بتوانیم توسط آن فرضیه‌های خودمان را با الهام از موجودات آبزی، آزمایش کنیم، به ما در طراحی وسایل نقلیه سریع و کارآمد در زیر آب، کمک می‌کند.

محققان امیدوارند که این روبات بتواند راه را برای توسعه سیستم‌های پیشران در زیر آب قوی‌تر و کارآمدتر هموار کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتشار
منتشر شده توسط:
شکیلا لشکری

آخرین اخبار:

شماره 8/ساختمان ماهی سفید چالوس؛ نماد ساحلی صیادان شمال

احداث ساختمان ماهی سفید در شهر ساحلی چالوس، علاوه بر هویت‌سازی و نماد قدردانی از زحمات صیادان شمال کشور در تامین امنیت غذایی می‌تواند پیامدهای اقتصادی زیادی را در پی داشته باشد

3 ماه قبل

شماره 7/ برج نارنج بابلسر؛ نماد گردشگری سلامت شمال ایران

احداث برج نارنج در شهر ساحلی بابلسر علاوه بر ایجاد هویت شهری و نماد گردشگری سلامت شمال کشور، پیامدهای مثبت اقتصادی زیادی در پی خواهد داشت.

3 ماه قبل

شماره 6/ نماد ساحلی دلفین؛ ارمغان زیبایی و نشاط بندرعباس

امروزه طراحی و ساخت نمادهای شهری نه تنها سبب ایجاد هویت شده و معماری شهر پیرامون آن نماد شکل گرفته بلکه زنجیره اقتصادی بسیار بزرگی از مجموعه‌های اداری و تجاری، رستوران‌ها و دیگر مراکز تفریحی را نیز شامل می‌شود. با توجه به اهمیت این موضوع که پیامد آن توسعه‌یافتگی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است؛ علی مهدیان، ناصر علیقلی زاده فیروزجایی، عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران و محمد مونسان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود، با استفاده از هوش مصنوعی اقدام به نمادسازی شهرهای ساحلی و بندر کرده‌اند که این نوید داده می‌شود که این سلسله مطالب به صورت پیوسته در پایگاه خبری مرین‌پرس منتشر خواهد شد. یادداشت اول به برج مشعل جهت ساخت در پایتخت انرژی ایران، بندر بوشهر، یادداشت دوم به ساختمان لاک‌پشت جهت احداث در جزیره قشم، یادداشت سوم به  استفاده از کشتی‌ غول‌پیکر از رده خارج به عنوان نماد شهری جزایر هرمز و ابوموسی، یادداشت چهارم به ساختمان مرجان به…

4 ماه قبل