به گزارش مارینپرس، بنابر اعلام مرکز تحقیقات دریاچه ارومیه افزایش دما در تابستان موجب افزایش سرعت تبخیر آب دریاچه شده و در نتیجه آن غلظت نمک دریاچه افزایش مییابد و شرایط برای فعالیت باکتریهای شورپسند و جلبکهای تک سلولی دونالیلا سالینا فراهم میشود.
باکتریها یوکاریوتی به صورت عمده تکثیر و برای مقاومت در برابر شوری رنگدانههای قرمز رنگ کاروتنوئیدی تولید میکنند و این رنگندانهها نور خورشید را جذب و منعکس میکنند و موجب تغییر رنگ آب دریاچه ارومیه میشوند.
با کاهش دما، آغاز بارندگیها و ورود آبهای شیرین، دریاچه به تدریج به رنگ قبلی خود باز میگردد.
![](https://marinepress.ir/wp-content/uploads/2020/08/تغییر-رنگ-آب-دریاچه-ارومیه-به-قرمز-2.jpg)
![](https://marinepress.ir/wp-content/uploads/2020/08/تغییر-رنگ-آب-دریاچه-ارومیه-به-قرمز-3.jpg)
![](https://marinepress.ir/wp-content/uploads/2020/08/تغییر-رنگ-آب-دریاچه-ارومیه-به-قرمز-4.jpg)
![](https://marinepress.ir/wp-content/uploads/2020/08/تغییر-رنگ-آب-دریاچه-ارومیه-به-قرمز-5.jpg)
![](https://marinepress.ir/wp-content/uploads/2020/08/تغییر-رنگ-آب-دریاچه-ارومیه-به-قرمز-6.jpg)
![](https://marinepress.ir/wp-content/uploads/2020/08/تغییر-رنگ-آب-دریاچه-ارومیه-به-قرمز-7.jpg)
![](https://marinepress.ir/wp-content/uploads/2020/08/تغییر-رنگ-آب-دریاچه-ارومیه-به-قرمز-8.jpg)
![](https://marinepress.ir/wp-content/uploads/2020/08/تغییر-رنگ-آب-دریاچه-ارومیه-به-قرمز-9.jpg)
![](https://marinepress.ir/wp-content/uploads/2020/08/تغییر-رنگ-آب-دریاچه-ارومیه-به-قرمز-10.jpg)
![تغییر رنگ آب دریاچه ارومیه به قرمز](https://marinepress.ir/wp-content/uploads/2020/08/تغییر-رنگ-آب-دریاچه-ارومیه-به-قرمز-1-1024x687.jpg)