یکی از شاخص‌های اصلی توسعه کشور؛ «اقتصاد دریامحور» است/ ظرفیت سواحل مکران می تواند محور توسعه اقتصادی کشور باشد

زمان مطالعه: 2 دقیقه



رییس کمیته بنادر و دریانوردی مجلس شورای اسلامی، یکی از شاخص‌های اصلی توسعه کشور را «اقتصاد دریامحور» دانست و گفت: باید در این حوزه اقدامات جدی و مهم مدنظر قرار قوای سه گانه قرار گیرد.

مجتبی یوسفی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، با بیان اینکه یکی از شاخص های اصلی رشد اقتصادی کشورها، توجه به اقتصاد دریامحور و استفاده از ظرفیت های دریایی است، اظهار داشت: مزیت دریایی ایران بی نظیر است و صرفا با استفاده از سرمایه گذاری دولت نمی توانیم فعالیت های اقتصادی را پیش ببریم و باید بتوانیم با سرمایه گذاری داخلی و نیز ایجاد جذابیت برای سرمایه گذاران خارجی، از ظرفیت بخش خصوصی به بهترین شکل در حوزه دریایی و بندری بهره مند شویم.

وی ادامه داد: تسهیل قوانین بالادستی یکی دیگر از مسائل مهمی است که در حوزه سرمایه گذاری باید به آن توجه ویژه داشته باشیم تا شرایط برای فعالان بخش خصوصی به بهترین شکل فراهم شود.

رییس کمیته بنادر و دریانوردی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه توسعه سواحل مکران می تواند محور توسعه اقتصادی کشور باشد، عنوان کرد: با توجه به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، چابهار و سواحل مکران می توانند محور توسعه اقتصادی ایران باشند و در عین حال بنادر شهیدرجایی و امام خمینی (ره) می توانند به هاب منطقه تبدیل شوند.

یوسفی افزود: خوشبختانه کشور ما به آب های آزاد متصل است و همین مساله می تواند با جذب سرمایه گذاری و رشد اقتصادی همراه باشد.

وی با بیان اینکه کشور ما از نظر موقعیت سوق الجیشی شرایط بسیار ویژه و مهمی دارد، گفت: ایران؛ موقعیت جغرافیایی فوق العاده ای دارد و همین ویژگی می تواند مزیت رقابتی ایجاد کند، در عین حال ظرفیت های دریایی در شمال و جنوب کشور بر کسی پوشیده نیست و همین امر می تواند مبنای توسعه و پیشرفت اقتصادی برای کشور با استفاده از ظرفیت های دریایی و بندری قرار گیرد.

یوسفی با اشاره به اینکه از 5800 کیلومتر نوار ساحلی در کشور برخورداریم، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت دریایی و نوار ساحلی خود به بهترین شکل استفاده کنیم، متاسفانه کمتر از 10 درصد جمعیت کشور ما در نوار ساحلی زندگی می کنند در حالی که حدود دو سوم جمعیت مردم در کشورهای توسعه یافته در نوار ساحلی زندگی می کنند اما جمعیت کشور ما در نواحی مرکزی متمرکز شده است.

وی به ظرفیت ویژه نیروی انسانی در کشور اشاره کرد و گفت: کشور ما از نظر فنی و مهندسی شرایط بسیار خوبی در منطقه دارد و در عین حال از پتانسیل بالای نیروی انسانی برخودار است و باید بتواند با برنامه ریزی صحیح و مدون از ظرفیت دریایی و اقتصاد دریامحور در جهت توسعه اقتصادی ایران استفاده کند.

منبع

آخرین اخبار دریایی:

آخرین ویدئوهای دریایی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

آغاز تعمیرات اساسی اسکله های بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری چابهار/ افزایش ضریب ایمنی با بهره گیری از روش‌های نوین بهسازی

ش مرداد 23 , 1400
زمان مطالعه: 2 دقیقه به گزارش مرین‌پرس؛ عباس آذرپیکان گفت: اعتبار کل این پروژه بیش از هزار میلیارد ریال و مدت اجرای آن ۲۰ ماه و شروع پروژه از  اول خرداد ماه  سال جاری بوده است.وی افزود: ترمیم اسکله های شماره ۱ بندر شهید کلانتری، بهسازی اسکله های ۵ شهید […]

همچنین بخوانید: