سرمایه گذاری گروه بنادر ابوظبی در بندر چیتاگونگ بنگلادش

زمان مطالعه: 3 دقیقه

سرمایه گذاری گروه بنادر ابوظبی در بندر چیتاگونگ بنگلادش

گروه بنادر ابوظبی تفاهم‌نامه‌ای را با اداره بندر چیتاگونگ برای بررسی توسعه و بهره‌برداری از ترمینال چندمنظوره در چیتاگونگ بنگلادش امضا کرد.

 

به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، گروه بنادر ابوظبی (AD Ports Group) یکی از اپراتورهای بین‌المللی پیشرو در بنادر، به‌منظور گسترش فعالیت‌های بین‌المللی خود گامی دیگر برداشت و تفاهم‌نامه‌ای را با مقامات بندری چیتاگونگ در بنگلادش امضا کرد.

هدف از این تفاهم‌نامه، بررسی امکان توسعه و بهره‌برداری از یک ترمینال چندمنظوره در بندر چیتاگونگ است. این ترمینال جدید به‌منظور افزایش ظرفیت و کارایی بندر چیتاگونگ و تسهیل تجارت بین‌المللی در این منطقه احداث خواهد شد.

گفتنی است؛ تفاهم‌نامه همکاری بین گروه بنادر ابوظبی (AD Ports Group) و اداره بندر چیتاگونگ (Chittagong Port Authority) در مراسمی با حضور مقامات بلندپایه دو کشور امضا شد.

تفاهم‌نامه مذکور توسط دریادار محمد سهیل، رئیس اداره بندر چیتاگونگ و احمد المطوع، مدیرعامل منطقه‌ای گروه بنادر ابوظبی به امضا رسید.

امضای این تفاهم‌نامه در حضور عبدالله الحمودی، سفیر امارات متحده عربی در بنگلادش، خالد محمود چودوری، وزیر مشاور و مصطفی کمال، معاون ارشد وزارت کشتیرانی بنگلادش انجام شد.

در این مراسم، دریادار محمد سهیل، رئیس بندر چیتاگونگ، گفت: «ترمینال چند منظوره چیتاگونگ برای دولت بنگلادش از اولویت بالایی برخوردار است. این ترمینال نقطه عطفی برای اقتصاد منطقه به‌طور کلی و به‌ویژه اقتصاد بنگلادش خواهد بود.»

او با بیان اینکه ما از همکاری با گروه بنادر ابوظبی در توسعه این پروژه حیاتی، با استفاده از تخصص و توانمندی‌های آنها به‌عنوان یک بازیگر جهانی در تجارت و لجستیک، خرسندیم، اظهار امیدواری کرد که امضای این تفاهم‌نامه زمینه را برای همکاری‌های بیشتر فراهم کند و سرمایه‌گذاری‌های مستقیم خارجی بیشتری را به بنگلادش جذب کند.

کاپیتان محمد جمعه الشمیسی، مدیرعامل و مدیر ارشد گروه بنادر ابوظبی نیز گفت: «ما از بررسی امکان توسعه و بهره‌برداری از ترمینال چندمنظوره و سایر فرصت‌های جانبی در بندر چیتاگونگ، بزرگ‌ترین بندر دریایی بنگلادش، هیجان‌زده هستیم و مشتاقانه منتظر استفاده از تجربه و توانمندی‌های خود برای یاری رساندن به شرکای خود در پاسخگویی به افزایش حجم تجارت در یکی از سریع‌ترین اقتصادهای در حال رشد در جنوب شرقی آسیا، با هدایت رهبری خردمندانه خود هستیم.»

انجام 90 درصد تجارت بین‌المللی بنگلادش از بنادر چیتاگونگ

گفتنی است؛ بنادر بنگلادش، به ویژه بندر چیتاگونگ، نقشی حیاتی در تجارت بین‌المللی این کشور ایفا می‌کنند. بیش از 90 درصد از تجارت بین‌المللی بنگلادش از طریق بنادر چیتاگونگ انجام می‌شود.

بنادر دریایی بنگلادش علاوه بر ارائه دسترسی دریایی برای کشورهای محصور در خشکی مانند نپال، بوتان و شمال شرقی هند، بخش جدایی‌ناپذیر شبکه چندوجهی هستند که این کشور را به سرزمین اصلی متصل می‌کند.

امارات متحده عربی و بنگلادش در سال جاری، شاهد پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک خود بودند.

در همین زمینه، مذاکراتی بین دو کشور برای امضای یک توافقنامه جامع اقتصادی (CEPA) در حال انجام است.

CEPA با هدف ارتقای همکاری‌های اقتصادی و ایجاد فرصت‌های جدید برای تجارت و سرمایه‌گذاری بین دو کشور تدوین شده است. امضای تفاهم‌نامه همکاری بین گروه بنادر ابوظبی و اداره بندر چیتاگونگ، گامی عملی در جهت تحقق این اهداف و تقویت روابط اقتصادی دو کشور محسوب می‌شود.

این امر می‌تواند به افزایش ظرفیت و کارایی بندر چیتاگونگ، تسهیل تجارت بین‌المللی در این منطقه و همچنین رشد حجم تجارت، تبادل سرمایه و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در هر دو کشور منجر شود.

امارات متحده عربی، دومین منبع حواله برای بنگلادش، شریکی تجاری پیشرو و مقصدی جذاب برای سرمایه‌گذاری از سوی این کشور محسوب می‌شود.

مبادلات غیرنفتی 2 میلیارد دلاری امارات و بنگلادش

حجم مبادلات غیرنفتی بین دو کشور از 2 میلیارد دلار فراتر رفته است، که نشان‌دهنده روابط اقتصادی قوی و رو به رشد بین امارات و بنگلادش است.

بر اساس این گزارش، گروه بنادر ابوظبی در تلاش برای تبدیل شدن به یک بازیگر جهانی در صنعت حمل و نقل، چشم به بازار بنگلادش دوخته است.

کارشناسان معتقدند که این اقدام می‌تواند گامی مهم در جهت تقویت زیرساخت‌های حمل و نقل بنگلادش و تسهیل تجارت بین‌المللی در این کشور باشد. به این منظور گروه بنادر ابوظبی با سابقه درخشان خود در توسعه و بهره‌برداری از بنادر در سراسر جهان، به دنبال استفاده از این فرصت برای گسترش فعالیت‌های خود در این بازار جدید است.

ترجمه: ترابران

انتهای پیام/

بازنشر مرین‌پرس به نقل از گفتمان دریا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

تخلیه سالانه ۵ هزار تُن ماهی کیلکا در بندر انزلی

ش خرداد 5 , 1403
زمان مطالعه: 3 دقیقه   الیاس واحدی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: هم اکنون تمام تخلیه صید کیلکا ماهیان استان گیلان که حدود پنج هزار تُن در سال است در بندر ماهیگیری انزلی در گیلان صورت می‌گیرد. مدیر‌کل دفتر توسعه و مدیریت بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران، افزود: […]
تخلیه سالانه ۵ هزار تُن ماهی کیلکا در بندر انزلی

همچنین بخوانید: