آب دریا را به مرکز ایران منتقل می کنیم

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در مراسم افتتاح پروژه های وزارت نیرو در استان هرمزگان گفت: ما در کمربند خشک و نیمه خشک جهان قرار داریم و به همین دلیل، مخصوصاً در بخش جنوبی و شرقی کشور باید از آب دریا هم استفاده کنیم. البته اولویت اول ما ممکن است نباشد ولی به هر حال جزو مواردی است که هم برای آب شرب و هم برای صنعت و سایر مصارف به آن نیاز داریم.

حسن روحانی رئیس جمهور ایران و انتقال آب دریا

به گزارش مارین‌پرس، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی امروز پنجشنبه در مراسم افتتاح پروژه های وزارت نیرو در استان هرمزگان که در قالب پویش هر هفته الف ب اجرا شد، افزود: امروز روز بسیار خوبی برای همه ما و مردم عزیز استان استراتژیک هرمزگان است که از تنگه هرمز حفاظت می کنند و با بنادر مهم، کالاهای مورد نیاز کشور و کشورهای مناطق شمالی ایران را تامین یا صادر می کنند.

وی افزود: البته هرمزگان در زمینه صنعت، تولید بنزین و پالایشگاه های بسیار عظیمی که دارد و از همه مهمتر مردم بسیار خوب و وفادار و مرزدار اعم از شیعه و سنی که در کنار هم هستند،نقش مهمی دارد.

رییس جمهوری با بیان اینکه جاسک به زودی به یک بندر بسیار مهم صادراتی نفت تبدیل می شود، گفت: بنابراین جایگاه استان هرمزگان روزبه‌روز جایگاه رفیع تر و مهم تر خواهد داشت.

روحانی ضمن قدردانی از دست اندرکاران وزارت نیرو، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان در بخش خصوصی و شرکت‌های وابسته به دولت و همه کارگران، مهندسین و طراحان که کشور را خودکفا می کنند، گفت: همه ما توجه داریم اما وقتی انسان داخل نعمت هست از آن غفلت می کند و وقتی نعمت زایل می‌شود توجه می کند که چه نعمت بزرگی است. چون الحمدالله برق و آب قطع نمی‌شود توجه به این نعمت سخت می شود مثل ماهی که در آب هست فکر نمی‌کند که آب چقدر مهم است.

وی گفت: در بخش های مختلف تصفیه و رساندن آب به روستاها و فاضلاب و نیروگاه ها و آب شیرین کن ها کارهای بزرگی انجام می‌شود.

روحانی یادآور شد: در آغاز پیروزی انقلاب ۷۴ درصد جمعیت شهری ما از آب بهداشتی برخوردار بودند و امروز این عدد به ۹۹.۹ درصد رسیده است. یعنی کار بسیار بزرگی انجام گرفته و مردم شهرستان‌های ما از آب بهداشتی برخوردارند. در روستاها هم حرکت بسیار خوبی آغاز شده و پیش می رود.

رییس دولت دوازدهم افزود: ما در آغاز پیروزی انقلاب ۲۷ تصفیه‌خانه در کشور داشتیم امروز با محاسبه اقداماتی که انجام می شود ۱۶۷ تصفیه خانه تا پایان ۹۹ خواهیم داشت. یعنی تصفیه‌خانه‌های ما بیش از ۶ برابر شده است.

رییس جمهوری اظهار داشت: امسال ۱۲ تصفیه خانه افتتاح می شود سال آینده هم در شش ماهه اول امیدواریم ۸ تصفیه خانه افتتاح شود.

روحانی ادامه داد: در زمینه تصفیه خانه های فاضلاب در آغاز انقلاب چهار تصفیه خانه فاضلاب داشتیم و امسال ۲۵۵ تصفیه خانه فاضلاب خواهیم داشت که ۶۳ برابر اول انقلاب است. آنهایی که می‌گویند انقلاب چه کار کرده است انقلاب اسلامی فقط در بخش تصفیه فاضلاب نسبت به قبل از انقلاب ۶۳ برابر تلاش کرده است و ما دست همه مهندسین و کارگران را می بوسیم.

رییس جمهوری اظهار داشت: امروز با مسئله مهمی  روبرو هستیم و ان اینکه چگونه باید از همه منابع آب استفاده کنیم البته منبع اصلی آب آسمان است اما در عین حال ما می توانیم از آب های دیگر هم استفاده کنیم.

وی ادامه داد: ما در کمربند خشک و نیمه خشک جهان قرار داریم و به همین دلیل، مخصوصاً در بخش جنوبی و شرقی کشور باید از آب دریا هم استفاده کنیم. البته اولویت اول ما ممکن است نباشد ولی به هر حال جزو مواردی است که هم برای آب شرب و هم برای صنعت و سایر مصارف به آن نیاز داریم.

رییس جمهوری گفت: ممکن است از آب دریا بدون نمک زدایی استفاده کنیم یعنی آب شور را برای صنعت وارد کنیم. گاهی باید آب را شیرین کنیم و آب نمک زدایی شده را وارد فلات قاره بکنیم و هر دو کار انجام می‌شود.

رییس دولت تدبیر و امید اظهار داشت: امروز حدود ۲۶ میلیارد مترمکعب آب بدون نمک زدایی برای مصارف مختلف در اختیار استان‌های ساحلی بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و خوزستان قرار می گیرد. از طرف دیگر، استان‌های ساحلی و غیر ساحلی نیاز به آب شیرین دارند.

وی ادامه داد: بنابراین برای استان‌های ساحلی بیش از ۴ میلیارد متر مکعب در نظر گرفته شده است که شیرین شود. این آب وقتی شیرین می شود، تبدیل به یک ۱.۴ میلیارد متر مکعب می‌شود یعنی از ۴.۴ میلیارد  ۱.۴ میلیارد مترمکعب آب تامین می‌شود که برای استان‌های ساحلی و غیر ساحلی مثل خراسان جنوبی، یزد کرمان و حتی خراسان رضوی باید از آب دریا استفاده کرده و نیاز آب را مرتفع کنیم.

روحانی یادآور شد: بقیه استان‌های ساحلی ۳.۷ دهم میلیارد متر مکعب آب در نظر گرفته شده است که وقتی شیرین می شود ۱.۳ میلیارد آب شیرین در اختیارشان قرار می گیرد.

وی ادامه داد: خیلی از کشورهای دنیا از آب دریا استفاده می‌کنند. کشورهای جنوبی خلیج فارس و دریای عمان غالباً از آب دریا استفاده می کنند ما هم باید در چهارچوب محیط زیست و اقدامات دیگر باید این کار را  انجام بدهیم که وزارت نیرو سهمیه را تعیین و ابلاغ می‌کند.

رییس جمهوری اضافه کرد: بخش خصوصی ما باید در زمینه شیرین کردن آب دریا سرمایه‌گذاری کند و با فروش آن هم سرمایه و هم سودش را به دست بیاورد.

روحانی یادآور شد: مجموعاً ۶۱ آب شیرین‌کن داریم که ۳۶ آب شیرین‌کن مربوط به هرمزگان می‌شود. همچنین  ۲۴ آب شیرین کن در حال تاسیس داریم که ۹ واحد آن به استان هرمزگان اختصاص دارد. در مجموع ۸۵ آب شیرین کن احداث می شود که۵۴ آب شیرین کن در دولت تدبیر و امید به ثمر نشسته است.

حسن روحانی همچنین با بیان اینکه مردم با فرهنگ با صرفه جویی در مصرف آب و برق ما را یاری کنند، گفت: در این شرایط خاصی که با شیوع بیماری کرونا ایجاد شده، تامین آب و برق اهمیت بیشتری یافته است و مردم با فرهنگ بلند خود لازم است با مصرف بهینه، وزارت نیرو را در این عرصه یاری و کمک کنند.

رییس جمهوری همچنین رساندن آب به منطقه محروم بشاگرد را خبری خوب برای همگان دانست.

در این مراسم، واحد شماره یک نیروگاه سیکل ترکیبی قشم با ظرفیت ۱۷۵ مگاوات، سامانه نمک‌زدایی (آب شیرین‌کن) بندرعباس، طرح آبرسانی به شهرستان بشاگرد، ۱۴ پروژه انتقال و توزیع نیروی برق در سطح استان هرمزگان و ۲ طرح تامین آب کشاورزی و شهرک صنعتی در شهرستان میناب، با دستور رئیس جمهور در استان هرمزگان به بهره‌برداری رسید.

اجرای این پروژه ها با سرمایه‌گذاری ۲هزار و ۶۶۷ میلیارد تومان انجام شده و زمینه اشتغال ۵ هزار نفر را فراهم کرده است.

شکیلا لشکری

دانشجوی دکتری فیزیک دریا -  سردبیر مرین‌پرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

جاسک به زودی به یک بندر بسیار مهم نفتی تبدیل خواهد شد

پ تیر 26 , 1399
امروز پنجشنبه در مراسم افتتاح پروژه های وزارت نیرو در استان هرمزگان که در قالب پویش هر هفته الف ب اجرا شد، گفت:‌ جاسک به زودی به یک بندر بسیار مهم صادراتی نفت تبدیل می شود و استان هرمزگان روزبه‌روز جایگاه رفیع تر و مهم تر خواهد داشت.
حسن روحانی رئیس جمهور ایران و انتقال آب دریا

شاید برای شما جالب باشد