نصب سومین سکوی فاز 14 /ابرسازه ۲۴۰۰ تنی در قلب پارس جنوبی

سومین سکوی فاز ۱۴ پارس جنوبی با تلاش و همت مهندسین ایرانی با موفقیت در ردیف گازی این طرح نصب شد.

زمان مطالعه: 2 دقیقه

به گزارش مارین‌پرس، همزمان با بهره‌برداری از دو سکوی اصلی و اقماری بخش نخست طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با ظرفیت تولید روزانه ۲۸ میلیون متر مکعب گاز غنی، سکوی ۱۴B توسط متخصصان ایرانی با موفقیت در آب‌های خلیج فارس نصب شد.

مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی در جریان عملیات نصب سومین سکوی این طرح گفت: سازه عرشه این سکو توسط مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران در یارد ایزوایکو بندرعباس برای برداشت روزانه ۱۴.۲ میلیون متر مکعب گاز غنی از میدان مشترک پارس جنوبی ساخته شده و به پایان مرحله نصب رسید.

محمدمهدی توسلی پور افزود: عرشه ۱۴B، توسط شناور تندگویان به بلوک مخزنی این طرح واقع در ۱۰۵ کیلومتری ساحل عسلویه منتقل شده و شناور نصاب HL-۵۰۰۰ این ابر سازه ۲۴۵۰ تنی را در موقعیت خود نصب کرد.

وی درباره مشخصات و میزان پیشرفت ساخت سکوی ۱۴B نیز گفت: در این سکو ۸۰ کیلومتر کابل کشی و ۳۷ هزار اینچ قطر لوله کشی انجام شده و پیشرفت ساخت آن به ۹۷ درصد رسیده است.

مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی به پایان عملیات حفاری چاه‌های این سکو اشاره و اضافه کرد: پس از پایان عملیات هوک آپ، راه‌اندازی و تکمیل خط لوله دریا، بهره برداری از این سکو از ابتدای آذر ماه سال جاری آغاز خواهد شد.

توسلی پور با بیان اینکه با بهره برداری از سکوی ۱۴B علاوه بر تولید گاز شیرین، روزانه ۲۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۱۰۰ تن گوگرد و سالانه ۲۵۰ هزار تن گاز مایع و ۲۵۰ هزار تن اتان فرآوری می‌شود، عنوان کرد: با احتساب سکوی ۱۴B، ظرفیت تولید گاز در بخش فراساحل فاز ۱۴ پارس جنوبی به ۴۲ میلیون مترمکعب گاز (معادل یک و نیم میلیارد فوت مکعب) در روز خواهد رسید.

نصب آخرین سکوی فاز 14 در مهرماه

بر اساس اعلام مجری این طرح، عرشه اقماری ۱۴D، آخرین سکوی فاز ۱۴ پارس جنوبی که هم اکنون با پیشرفت ۹۲ درصد در یارد شرکت صدرا در بوشهر مراحل پایانی ساخت را سپری می‌کند، تا پایان مهرماه امسال در این موقعیت نصب خواهد شد.

وی افزود: عملیات حفاری چاه‌های موقعیت این سکو توسط دکل حفاری درحال انجام است و مطابق برنامه تا اوایل مهرماه حفاری آن به پایان خواهد رسید.

بخش فراساحل فاز ١٤ شامل ٤سکو (دو سکوی اصلی و دو سکوی اقماری) هرکدام با ظرفیت برداشت ٥٠٠ میلیون فوت مکعب گاز از مخزن پارس جنوبی است و سکوی ۱۴B، دومین سکوی اصلی و سومین سکو از چهار عرشه تولیدی این طرح است.

آخرین اخبار:

شماره 8/ساختمان ماهی سفید چالوس؛ نماد ساحلی صیادان شمال

احداث ساختمان ماهی سفید در شهر ساحلی چالوس، علاوه بر هویت‌سازی و نماد قدردانی از زحمات صیادان شمال کشور در تامین امنیت غذایی می‌تواند پیامدهای اقتصادی زیادی را در پی داشته باشد

4 ماه قبل

شماره 7/ برج نارنج بابلسر؛ نماد گردشگری سلامت شمال ایران

احداث برج نارنج در شهر ساحلی بابلسر علاوه بر ایجاد هویت شهری و نماد گردشگری سلامت شمال کشور، پیامدهای مثبت اقتصادی زیادی در پی خواهد داشت.

4 ماه قبل

شماره 6/ نماد ساحلی دلفین؛ ارمغان زیبایی و نشاط بندرعباس

امروزه طراحی و ساخت نمادهای شهری نه تنها سبب ایجاد هویت شده و معماری شهر پیرامون آن نماد شکل گرفته بلکه زنجیره اقتصادی بسیار بزرگی از مجموعه‌های اداری و تجاری، رستوران‌ها و دیگر مراکز تفریحی را نیز شامل می‌شود. با توجه به اهمیت این موضوع که پیامد آن توسعه‌یافتگی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است؛ علی مهدیان، ناصر علیقلی زاده فیروزجایی، عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران و محمد مونسان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود، با استفاده از هوش مصنوعی اقدام به نمادسازی شهرهای ساحلی و بندر کرده‌اند که این نوید داده می‌شود که این سلسله مطالب به صورت پیوسته در پایگاه خبری مرین‌پرس منتشر خواهد شد. یادداشت اول به برج مشعل جهت ساخت در پایتخت انرژی ایران، بندر بوشهر، یادداشت دوم به ساختمان لاک‌پشت جهت احداث در جزیره قشم، یادداشت سوم به  استفاده از کشتی‌ غول‌پیکر از رده خارج به عنوان نماد شهری جزایر هرمز و ابوموسی، یادداشت چهارم به ساختمان مرجان به…

4 ماه قبل