نصب سومین سکوی فاز 14 /ابرسازه ۲۴۰۰ تنی در قلب پارس جنوبی

سومین سکوی فاز ۱۴ پارس جنوبی با تلاش و همت مهندسین ایرانی با موفقیت در ردیف گازی این طرح نصب شد.

بارگیری و نصب سکوی سوم فاز 14 پارس جنوبی

به گزارش مارین‌پرس، همزمان با بهره‌برداری از دو سکوی اصلی و اقماری بخش نخست طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با ظرفیت تولید روزانه ۲۸ میلیون متر مکعب گاز غنی، سکوی ۱۴B توسط متخصصان ایرانی با موفقیت در آب‌های خلیج فارس نصب شد.

مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی در جریان عملیات نصب سومین سکوی این طرح گفت: سازه عرشه این سکو توسط مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران در یارد ایزوایکو بندرعباس برای برداشت روزانه ۱۴.۲ میلیون متر مکعب گاز غنی از میدان مشترک پارس جنوبی ساخته شده و به پایان مرحله نصب رسید.

محمدمهدی توسلی پور افزود: عرشه ۱۴B، توسط شناور تندگویان به بلوک مخزنی این طرح واقع در ۱۰۵ کیلومتری ساحل عسلویه منتقل شده و شناور نصاب HL-۵۰۰۰ این ابر سازه ۲۴۵۰ تنی را در موقعیت خود نصب کرد.

وی درباره مشخصات و میزان پیشرفت ساخت سکوی ۱۴B نیز گفت: در این سکو ۸۰ کیلومتر کابل کشی و ۳۷ هزار اینچ قطر لوله کشی انجام شده و پیشرفت ساخت آن به ۹۷ درصد رسیده است.

مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی به پایان عملیات حفاری چاه‌های این سکو اشاره و اضافه کرد: پس از پایان عملیات هوک آپ، راه‌اندازی و تکمیل خط لوله دریا، بهره برداری از این سکو از ابتدای آذر ماه سال جاری آغاز خواهد شد.

توسلی پور با بیان اینکه با بهره برداری از سکوی ۱۴B علاوه بر تولید گاز شیرین، روزانه ۲۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۱۰۰ تن گوگرد و سالانه ۲۵۰ هزار تن گاز مایع و ۲۵۰ هزار تن اتان فرآوری می‌شود، عنوان کرد: با احتساب سکوی ۱۴B، ظرفیت تولید گاز در بخش فراساحل فاز ۱۴ پارس جنوبی به ۴۲ میلیون مترمکعب گاز (معادل یک و نیم میلیارد فوت مکعب) در روز خواهد رسید.

نصب آخرین سکوی فاز 14 در مهرماه

بر اساس اعلام مجری این طرح، عرشه اقماری ۱۴D، آخرین سکوی فاز ۱۴ پارس جنوبی که هم اکنون با پیشرفت ۹۲ درصد در یارد شرکت صدرا در بوشهر مراحل پایانی ساخت را سپری می‌کند، تا پایان مهرماه امسال در این موقعیت نصب خواهد شد.

وی افزود: عملیات حفاری چاه‌های موقعیت این سکو توسط دکل حفاری درحال انجام است و مطابق برنامه تا اوایل مهرماه حفاری آن به پایان خواهد رسید.

بخش فراساحل فاز ١۴ شامل ۴سکو (دو سکوی اصلی و دو سکوی اقماری) هرکدام با ظرفیت برداشت ۵٠٠ میلیون فوت مکعب گاز از مخزن پارس جنوبی است و سکوی ۱۴B، دومین سکوی اصلی و سومین سکو از چهار عرشه تولیدی این طرح است.

شکیلا لشکری

دانشجوی دکتری فیزیک دریا -  سردبیر مرین‌پرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

میزان سرمایه‌گذاری در بنادر ایران طی ۱۰ سال

ش تیر 22 , 1398
میزان سرمایه‌گذاری در بنادر ایران توسط بخش غیردولتی و دولتی از سال ۱۳۸۸ تا پایان سال ۱۳۹۷ در یک بازه زمانی ۱۰ ساله تشریح شد.
بندر خلیفه دبی در ابوظبی امارات

شاید برای شما جالب باشد