مرین‌پرس > شیلات > نبود فرآوری پرقدرت در حوزه شیلات خط قرمزی بر روی صادرات!
کد خبر: 4421 تاریخ انتشار: مرداد 5, 1399

یک کارشناس شیلات:

نبود فرآوری پرقدرت در حوزه شیلات خط قرمزی بر روی صادرات!زمان مطالعه: 2 دقیقه

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه ساری گفت: چون در کشور فرآوری پرقدرت پروتئین در حوزه شیلات وجود نداریم مسلما برای صادرات به کشورهای اطراف و بازار جهانی حرفی برای گفتن وجود ندارد.

به گزرش مرین‌پرس، حسین رحمانی با اشاره به اینکه 95 درصد محصولات در حوزه شیلات به صورت خام و زنده مصرف می شود، اظهار کرد: 6 ماه دوم سال تا اواخر فروردین که زمان صید ماهی است، به دلیل نبود فرآیند فرآوری در صورت وجود مشتری این محصولات به شهرهای دیگر ارسال می شود و مابقی در داخل استان به مصرف می رسد.

وی افزود: افزایش برداشت محصولات شیلاتی و کاهش آن فقط در قیمت بازارهای محلی تاثیر گذار است.

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه گاهی بعضی از کارخانه های صنایع غذایی صرفا ماهی را در حد تمیز کردن محتویات و قطع کردن سر و دم محصول بسته بندی می کنند، تصریح کرد: برای صادرات محصولات فرآوری شده حتی به کشورهای اطراف ایران باید ایزو هایی که یک برند خوب دارد رعایت شود تا بتواند حرفی برای گفتن داشته باشد.

رحمانی افزود: حدود چهار سال پیش ماهیان کپور پرورشی به کشور عراق صادر می شد اما به دلیل برخی اتفاقات که خیلی واضح و مشخص هم نیست حتی در حال حاضر کشور عراق هم تمایلی به خرید این محصول ندارد .

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به اینکه فرآوری محصولات شیلاتی و پروتئین مانند ماهی باید شرایطی داشته باشد تا در دراز مدت ارزش غذایی آن حفظ شود،خاطرنشان کرد: برای صادرات با کشورهای حاشیه دریای خزر مانند عراق،افغانستان و پاکستان و جلب رضایت مشتریان باید محصولات صادراتی با کیفیت و با بسته بندی های زیبا ارائه شوند تا مشتری پسند باشد.

وی گفت: چون در کشور فرآوری پرقدرت پروتئین در حوزه شیلات نداریم مسلما برای صادرات به کشورهای اطراف و بازار جهانی حرفی برای گفتن وجود ندارد.

این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به وضعیت ماهیان خاویار ایران  گفت: زمانی این گونه ماهیان به عنوان بهترین خاویار جهان تولید و صادر می شدند اما اکنون به دلایل متعدد نسل این گونه با ارزش در کشور کم شده و حتی درصید مولد هم با مشکلات زیادی رو به رو هستیم.

رحمانی ادامه داد: حدود ۴ سال گذشته صید ماهیان خاویاری در دریای خزر ممنوع و فقط در حال حاضر صید مولد با هدف بازسازی ذخایر انجام می شود که این وضعیت باعث شد تا برخی به سمت پرورش ماهیان خاویاری هدایت شوند، مطمئنا خاویاری که از یک ماهی پرورشی استحصال می شود آن کیفیت لازم را مانند ماهی دریایی و وحشی ندارد.

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ساری در پایان با تاکید بر اینکه در تولید محصولات شیلاتی مشکلی وجود ندارد، یادآورشد: با ایجاد شرایط مناسب برای محصولات تولید شده می توان بر روی صادرات و ورود به  بازار های جهانی فکر کرد.

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

حل مشکلات شرکت صدرا بوشهر ضروری است

چ مهر 3 , 1398
استاندار بوشهرگفت: شرکت صنایع دریایی (صدرا) بوشهر از ظرفیت‌های مهم این بندر به شمار می‌رود که حمایت همه جانبه در حل مشکلات این شرکت باید در اولویت قرار گیرد.