نهنگ‌ها و دلفین‌ها در معرض خطر جدی و فوریِ انقراض

بیش از ۳۵۰ دانشمند و زیست‌شناس از ۴۰ کشور جهان در نامه‌ای جمعی هشدار داده‌اند که اگر فورا اقدامی جدی برای حفظ اقیانوس‌ها صورت نگیرد، نهنگ‌ها و دلفین‌ها منقرض خواهند شد.

زمان مطالعه: 3 دقیقه

به گزارش مارین‌پرس، این پستانداران بزرگ‌جثه و آبزی که از زمان حیات دایناسورها پهنه اقیانوس‌ها را پیموده‌اند اکنون به علت آلودگی آب، صیادی بی‌رویه و گرمایش زمین در معرض خطر جدی و فوریِ انقراض قرار گرفته‌اند.

در این نامه دانشمندان تاکید کرده‌اند که همزمان با نگرانی جدی از حفاظت بیش از نیمی از همه گونه‌ها نهنگ و دلفین، دو گونه از آنها بر “لبه تیغ تیز انقراض” قرار دارند و ممکن است تنها ظرف چند سال آینده برای همیشه نابود شوند.

در نامه ۳۵۰ دانشمند آمده است که فقدان اقدام جدی برای جلوگیری از آلودگی دریاها و همچنین صیادی بی‌رویه اگر ادامه یابد بسیاری از مردم فعلی جهان در طول عمرشان شاهد انقراض گونه‌هایی از نهنگ و دلفین در اقلیم‌های خود خواهند بود.

آنها می‌گویند حتی گونه‌های بسیار معروف و بزرگ نهنگ‌ها همچون وال آبی یا گوژپشت هم از این خطر جدی و قریب‌الوقوع در امان نیستند.

برخورد نهنگ آبی با کشتی

اظهار امیدواری جهت جلب توجه قانون‌گذاران برای نجات اقیانوس‌ها

مارک سیموندز، اقیانوس‌شناس در دانشگاه بریستول بریتانیا که از تهیه‌کنندگان این نامه بوده امیدوار است این هشدار که کارشناسان و محققان ۴۰ کشور جهان تدوین کرده‌اند جرقه‌ای شود برای جلب توجه قانون‌گذاران، سیاستمداران و عموم مردم که “برای نجات اقیانوس‌ها” مصمم شوند.

شعار “نهنگ‌ها را نجات دهیم” موضوع جدیدی نیست و در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی گروه‌های حامی محیط زیست با عمومی کردن کارزارهایی توانستند قانون گذاران را وادار به وضع مقررات حمایتی از صید بی‌رویه نهنگ‌ها کنند.

به ساحل زدن و خودکشی و مرگ نهنگ ها در جزیره تاسمانی استرالیا

اما اکنون تهدیدهای جدیدی چون آلوده شدن اقیانوس‌ها با پلاستیک، گرمایش کره زمین، تصرف قلمرو زندگی آنها با گسترش ساخت و سازهای ساحلی و خطوط کشتیرانی و حتی تصادف آنها با کشتی‌ها، جمعیت وال‌ها که طی ۴۰ سال گذشته افزایش امیدوارکننده‌ای داشت را دوباره در معرض انقراض قرار داده است.

بزرگترین تهدید فعلی به دام افتادن تصادفی آنها در تورهای صیادی صنعتی است که بنابر گزارش‌ها سالانه موجب مرگ ۳۰۰ هزار قطعه نهنگ و دلفین می‌شود.

در نامه این ۳۵۰ دانشمند به طور مستقیم به دو گونه نهنگ که خطر انقراض آنها بسیار بسیار جدی است، اشاره شده است.

نهنگ شکار اقیانوس اطلس شمالی که تنها چند صد قطعه از آنها باقی مانده و همچنین گراز ماهی کالیفرنیایی که یک گونه از نهنگ‌های کوچک و کمیاب است و تخمین زده می‌شود که تنها حدود ۱۰ قطعه از آنها باقی مانده باشد.

دلفین گوژپشت

به گزارش مارین‌پرس، دانشمندان می‌گویند این دو گونه از نهنگ‌ها احتمالا به سرنوشت دلفین رودخانه‌ای چینی دچار خواهند شد که گمان می‌رود دیگر منقرض شده باشد. این نوع دلفین که در زبان محلی به “بایجی” شهرت داشت، زمانی نماد رودخانه “یانگ‌تسه” چین بود اما مدت مدیدی است که دیگر مشاهده نشده است.

انتشار
منتشر شده توسط:
شکیلا لشکری

آخرین اخبار:

شماره 8/ساختمان ماهی سفید چالوس؛ نماد ساحلی صیادان شمال

احداث ساختمان ماهی سفید در شهر ساحلی چالوس، علاوه بر هویت‌سازی و نماد قدردانی از زحمات صیادان شمال کشور در تامین امنیت غذایی می‌تواند پیامدهای اقتصادی زیادی را در پی داشته باشد

3 ماه قبل

شماره 7/ برج نارنج بابلسر؛ نماد گردشگری سلامت شمال ایران

احداث برج نارنج در شهر ساحلی بابلسر علاوه بر ایجاد هویت شهری و نماد گردشگری سلامت شمال کشور، پیامدهای مثبت اقتصادی زیادی در پی خواهد داشت.

3 ماه قبل

شماره 6/ نماد ساحلی دلفین؛ ارمغان زیبایی و نشاط بندرعباس

امروزه طراحی و ساخت نمادهای شهری نه تنها سبب ایجاد هویت شده و معماری شهر پیرامون آن نماد شکل گرفته بلکه زنجیره اقتصادی بسیار بزرگی از مجموعه‌های اداری و تجاری، رستوران‌ها و دیگر مراکز تفریحی را نیز شامل می‌شود. با توجه به اهمیت این موضوع که پیامد آن توسعه‌یافتگی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است؛ علی مهدیان، ناصر علیقلی زاده فیروزجایی، عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران و محمد مونسان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود، با استفاده از هوش مصنوعی اقدام به نمادسازی شهرهای ساحلی و بندر کرده‌اند که این نوید داده می‌شود که این سلسله مطالب به صورت پیوسته در پایگاه خبری مرین‌پرس منتشر خواهد شد. یادداشت اول به برج مشعل جهت ساخت در پایتخت انرژی ایران، بندر بوشهر، یادداشت دوم به ساختمان لاک‌پشت جهت احداث در جزیره قشم، یادداشت سوم به  استفاده از کشتی‌ غول‌پیکر از رده خارج به عنوان نماد شهری جزایر هرمز و ابوموسی، یادداشت چهارم به ساختمان مرجان به…

4 ماه قبل