زمان مهاجرت لاک‌پشت‌ها تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی نیست

محققان دانشگاه نیویورک با ردگیری مسیر مهاجرت لاک‌پشت‌های غول‌پیکر جزایر استوایی گالاپاگوس واقع در اقیانوس آرام در طول چند سال دریافتند زمان مهاجرت این لاک‌پشت‌ها با شرایط آب و هوای محلی ارتباط چندانی ندارد.

زمان مطالعه: 1 دقیقه

به گزارش مارین‌نیوز، لاک‌پشت‌های غول‌پیکر جزایر گالاپاگوس فصل خشک را در دامنه های آتشفشانی به سر می‌برند که ابرهای سبک آب لازم برای رشد گیاهان را فراهم می‌کند. این لاک‌پشت‌ها در فصل بارانی به سرزمین‌های پست و سرسبز مهاجرت می‌کنند. محققان پیش از انجام این بررسی‌ها انتظار داشتند زمان مهاجرت لاک‌پشت‌ها در اثر تغییرات آب و هوایی دستخوش تغییر شده باشد، اما چنین نبود. 
بسیاری از جانوران از جمله سم‌داران قادرند شرایط آب و هوایی را ردگیری کرده و بر اساس آن زمان مهاجرت خود را تنظیم کنند. محققان با مطالعه زمان مهاجرت لاک‌پشت‌ها تلاش کردند تا بفهمند آیا این جانوران نیز زمان مهاجرت خود را با تغییرات آب و هوایی تنظیم می‌کنند یا خیر و اگر چنین است از چه معیارهایی برای زمان‌بندی بهره می‌برند. همچنین محققان تلاش کردند تا پیامدهای ژنتیکی زمان‌بندی نامناسب برای مهاجرت را بر لاک‌پشت‌ها شناسایی کنند. 
در این تحقیقات مشخص شد زمان مهاجرت لاک‌پشت‌ها ارتباط ضعیفی با میزان مه، باران و دمای هوا دارد و افزایش طول دوره خشکسالی انگیزه‌ای برای مهاجرت زودهنگام لاک‌پشت‌ها به سرزمین‌های مرتفع محسوب نمی‌شود. زمان مهاجرت این جانوران در طول سال‌های مختلف دستخوش تغییرات قابل توجهی می‌شود و گاهی تا دوماه جا به جا می‌شود. 
این تحقیقات نشان می‌دهد مهاجرت لاک‌پشت‌ها صرفا برای بهره‌مندی از فرصت‌های تغذیه‌ای انجام نمی‌شود. این لاک‌پشت‌ها با تغذیه از گیاهان و انتقال دانه‌ها نقش مهمی در اکوسیستم جزایر گالاپاگوس بر عهده دارند و عدم انطباق زمان مهاجرت آن‌ها با تغییرات آب و هوایی می‌تواند پیامدهای نامطلوبی بر اکوسیستم منطقه داشته باشد. 
محققان در تلاشند تا دلایل اصلی تغییر زمان مهاجرت لاک‌پشت‌ها را شناسایی کنند. 

منبع: آفتاب

انتشار
منتشر شده توسط:
شکیلا لشکری

آخرین اخبار:

شماره 8/ساختمان ماهی سفید چالوس؛ نماد ساحلی صیادان شمال

احداث ساختمان ماهی سفید در شهر ساحلی چالوس، علاوه بر هویت‌سازی و نماد قدردانی از زحمات صیادان شمال کشور در تامین امنیت غذایی می‌تواند پیامدهای اقتصادی زیادی را در پی داشته باشد

3 ماه قبل

شماره 7/ برج نارنج بابلسر؛ نماد گردشگری سلامت شمال ایران

احداث برج نارنج در شهر ساحلی بابلسر علاوه بر ایجاد هویت شهری و نماد گردشگری سلامت شمال کشور، پیامدهای مثبت اقتصادی زیادی در پی خواهد داشت.

3 ماه قبل

شماره 6/ نماد ساحلی دلفین؛ ارمغان زیبایی و نشاط بندرعباس

امروزه طراحی و ساخت نمادهای شهری نه تنها سبب ایجاد هویت شده و معماری شهر پیرامون آن نماد شکل گرفته بلکه زنجیره اقتصادی بسیار بزرگی از مجموعه‌های اداری و تجاری، رستوران‌ها و دیگر مراکز تفریحی را نیز شامل می‌شود. با توجه به اهمیت این موضوع که پیامد آن توسعه‌یافتگی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است؛ علی مهدیان، ناصر علیقلی زاده فیروزجایی، عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران و محمد مونسان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود، با استفاده از هوش مصنوعی اقدام به نمادسازی شهرهای ساحلی و بندر کرده‌اند که این نوید داده می‌شود که این سلسله مطالب به صورت پیوسته در پایگاه خبری مرین‌پرس منتشر خواهد شد. یادداشت اول به برج مشعل جهت ساخت در پایتخت انرژی ایران، بندر بوشهر، یادداشت دوم به ساختمان لاک‌پشت جهت احداث در جزیره قشم، یادداشت سوم به  استفاده از کشتی‌ غول‌پیکر از رده خارج به عنوان نماد شهری جزایر هرمز و ابوموسی، یادداشت چهارم به ساختمان مرجان به…

4 ماه قبل