نجات اکوسیستم‌های دریایی با مدیریت حفاری در بستر دریاها

پژوهشگران آمریکایی قصد دارند با برطرف کردن شکاف‌های علمی در مورد حفاری در بستر دریاها، به مدیریت بهتر این کار و نجات اکوسیستم‌های دریایی کمک کنندـ

زمان مطالعه: 2 دقیقه

به گزارش مارین‌پرس، گروهی متشکل از ۱۳ زیست‌شناس برجسته به سرپرستی پروفسور “کریگ اسمیت”(Craig Smith)، پژوهشگر “دانشگاه هاوایی” (UH) آمریکا سعی دارند تصورات غلط علمی را که به محاسبات نادرست منجر می‌شوند و استخراج مواد معدنی از بستر دریا را تحت تاثیر قرار می‌دهند، برطرف کنند.

دریاها و اقیانوس‌های عمیق، بخش قابل توجهی از زیست‌کره را در بر دارند و اکوسیستم‌های بزرگی از این سیاره را در خود جای داده‌اند. تمایل به حفاری بستر دریاها و استخراج فلزاتی مانند مس کبالت، روی، منگنز و فلزات ارزشمند دیگر، در دهه اخیر افزایش یافته است و انتظار می‌رود که فعالیت‌های حفاری به زودی آغاز شوند.

اسمیت گفت: تصورات غلط علمی و محاسبات نادرست، موضوعی هشداربرانگیز است که می‌تواند اثرات احتمالی در حفاری بستر دریاها داشته باشد. ما در بررسی‌های خود دریافتیم که اثر حفاری نادیده گرفته می‌شود و درک ضعیفی در مورد میزان حساسیت و تنوع زیستی اکوسیستم‌های عمق دریا وجود دارد. ما تصمیم داریم تصورات نادرست در مورد این موضوع را برطرف کنیم و آنچه در مورد اثرات حفاری در بستر دریا پوشیده است، بدانیم.

اسمیت و همکارانش علاوه بر اثر حفاری بر اکوسیستم‌های دریایی، به بررسی پیامدهای آن در بستر دریا و سکونتگاه‌هایی پرداختند که در اثر حفاری تخریب می‌شوند.

اسمیت ادامه داد: موضوع اساسی پژوهش این است که امکان دارد بسیاری از اکوسیستم‌های عمق دریا، تحت تاثیر حفاری بستر دریا قرار بگیرند. این موضوع می‌تواند به از بین رفتن تنوع زیستی و انقراض گونه‌های دریایی منجر شود.

به گفته پژوهشگران، میزان حساسیت اکوسیستم دریایی نسبت به حفاری بستر دریاها، تاکنون قابل بررسی یا شبیه‌سازی نبوده است.

اسمیت اضافه کرد: هیچ‌کدام از شبیه‌سازی‌هایی که تاکنون انجام شده‌اند، نتوانسته‌اند اطلاعات کافی در مورد حفاری در مقیاس کامل ارائه دهند.

وی افزود: اصلاح باورهای نادرست و شکاف‌های علمی می‌تواند نخستین گام برای مدیریت حفاری در بستر دریاهای عمیق باشد.

این پژوهش، در مجله “Trends in Ecology and Evolution” به چاپ رسید.

انتشار
منتشر شده توسط:
شکیلا لشکری
برچسب‌ها: اکوسیستم دریایی

آخرین اخبار:

شماره 8/ساختمان ماهی سفید چالوس؛ نماد ساحلی صیادان شمال

احداث ساختمان ماهی سفید در شهر ساحلی چالوس، علاوه بر هویت‌سازی و نماد قدردانی از زحمات صیادان شمال کشور در تامین امنیت غذایی می‌تواند پیامدهای اقتصادی زیادی را در پی داشته باشد

3 ماه قبل

شماره 7/ برج نارنج بابلسر؛ نماد گردشگری سلامت شمال ایران

احداث برج نارنج در شهر ساحلی بابلسر علاوه بر ایجاد هویت شهری و نماد گردشگری سلامت شمال کشور، پیامدهای مثبت اقتصادی زیادی در پی خواهد داشت.

3 ماه قبل

شماره 6/ نماد ساحلی دلفین؛ ارمغان زیبایی و نشاط بندرعباس

امروزه طراحی و ساخت نمادهای شهری نه تنها سبب ایجاد هویت شده و معماری شهر پیرامون آن نماد شکل گرفته بلکه زنجیره اقتصادی بسیار بزرگی از مجموعه‌های اداری و تجاری، رستوران‌ها و دیگر مراکز تفریحی را نیز شامل می‌شود. با توجه به اهمیت این موضوع که پیامد آن توسعه‌یافتگی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است؛ علی مهدیان، ناصر علیقلی زاده فیروزجایی، عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران و محمد مونسان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود، با استفاده از هوش مصنوعی اقدام به نمادسازی شهرهای ساحلی و بندر کرده‌اند که این نوید داده می‌شود که این سلسله مطالب به صورت پیوسته در پایگاه خبری مرین‌پرس منتشر خواهد شد. یادداشت اول به برج مشعل جهت ساخت در پایتخت انرژی ایران، بندر بوشهر، یادداشت دوم به ساختمان لاک‌پشت جهت احداث در جزیره قشم، یادداشت سوم به  استفاده از کشتی‌ غول‌پیکر از رده خارج به عنوان نماد شهری جزایر هرمز و ابوموسی، یادداشت چهارم به ساختمان مرجان به…

4 ماه قبل