پنتاگون در رویای استخدام ماهی‌های جاسوس

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در پی آن است تا از لشکری از ماهی‌های جاسوس برای نظارت بر اعماق دریا و شناسایی عبور و مرور کشتی‌ها و پهپادهای زیردریایی مشکوک اسفاده کند.

آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفتهٔ دفاعی آمریکا موسوم به دارپا (DARPA) به گزارش مارین‌نیوز، مدعی است که با به خدمت گرفتن قابلیت موجودات دریایی در حس کردن جزئی ترین ناآرامی‌ها در محیط پیرامون خود، قادر به کشف حتی کوچک‌ترین پهپادهای زیردریایی دشمن خواهد بود.

در میان سربازان دریایی (!) که برای این پروژه انتخاب شده‌اند می‌توان به جالوت هامور اقیانوس اطلس (goliath grouper)، خرچنگ میگو (snapping shrimp) و موجودات ریزتری چون پلانکتون زیست‌تابی و دیگر میکروارگانیسم‌ها اشاره کرد.

بنابر پیش‌بینی‌های دارپا، این شبکه نظارتی زنده با استفاده از رشته‌ای از حسگرهای زیرآب که ماهی و دیگر ارگانیسم‌ها را زیرذره بین دارند، کار خواهد کرد.

در همان حال که سخت‌افزارهایی چون میکروفون، ردیاب آوایی (سونار) و ویدئو، علائم دریافتی از موجودات دریایی را می‌خوانند، نرم افزار به کار رفته محرک‌های دریافتی را تفسیر کرده و تعیین می‌کند که آیا این محرک‌ها در نتیجه عبور کشتی‌ها یا دیگر ناآرامی‌های محیطی مهم ایجاد شده‌اند یا نه.

هرچند این طرح در تئوری نسبتاً ساده به نظر می‌رسد و برنامه آن است که موجودات دریایی را تحت نظر گرفته و کنش‌های آنها را به یک اپراتور منتقل کند اما به گفته کارشناسان، عملی کردن چنین طرحی با چندین مانع جدی روبه‌رو خواهد شد.

تاکنون پنج شرکت مبلغی بیش از ۴۵ میلیون دلار را برای به ثمر رساندن این طرح با توسل به روش‌های منحصر به فرد خود، دریافت کرده‌اند.

منبع: ایرنا

شکیلا لشکری

دانشجوی دکتری فیزیک دریا -  سردبیر مرین‌پرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

تحول صنعت کشتیرانی با اینترنت اشیاء

ش خرداد 11 , 1398
اینترنت اشیاء Internet of Things) IoT) شبکه‌ای از اشیاء هستند که می‌توانند با کمک کامپیوتر و از طریق ارتباط اینترنتی با سایر اشیاء ارتباط برقرار کنند. «اشیاء» می‌تواند شامل هر «چیزی» باشد که قابلیت جمع‌آوری داده‌ها، کنترل شدن و یا ارتباط از راه دور را داشته باشد. اینترنت اشیا (IoT) امنیت و کارآمدی عملیات در ترمینال‌های دریایی، بنادر و تجارت لجستیک را به طور چشمگیری بهبود خواهد بخشید. در حال حاضر بزرگ‌ترین بندر اروپا- بندر روتردام هلند- در زمینه استفاده از این تکنولوژی پیشگام است.به منظور بررسی بیشتر این موضوع در ادامه مصاحبه با Vincent Campfens مدیر استراتژی دیجیتالی بندر روتردام هلند را مشاهده خواهید کرد.
هوشمندسازی و اینترنت اشیا بنادر

شاید برای شما جالب باشد