موضوعات: آموزش و فناوری

قایق رباتیکی که پل شده و تغییر شکل می‌دهد

محققان دانشگاه ام آی تی از تولید قایق‌های رباتیکی خبر داده اند که قادر به تغییر شکل برای سازگار شدن با محیط اطراف و عبور از موانع آبی و کانال‌های تنگ هستند.

زمان مطالعه: 1 دقیقه

به گزارش مارین‌پرس، این قایق‌های رباتیک که به Roboat شهرت یافته اند، در زمان عبور از آب و وقتی در کانال‌های باریک گیر می‌کنند، با تغییر شکل و ابعاد راهی برای عبور از معابر تنگ پیدا می‌کنند.

همچنین می‌توان با تغییر شکل دادن این قایق‌ها، آنها را به پل‌های موقت برای عبور از روی آب یا راه‌های آبی درون شهری مبدل کرد.

انتظار می‌رود این قایق‌های رباتیک در وهله اول در شهر آمستردام کشور هلند مورد استفاده قرار بگیرند. یک چهارم مساحت این شهر را کانالهای آبی تشکیل می‌دهند. اما باریک بودن این کانال‌ها استفاده از آنها برای کشتیرانی مدرن را ناممکن می‌کند. استفاده از Roboat می‌تواند تا حدی به برطرف شدن مشکل مذکور کمک کند. همچنین با اتصال تعداد زیادی از این قایق‌های رباتیک می‌توان آنها را به بازارهای دریایی برای فروش کالا مبدل کرد.

نمونه اولیه این ربات‌ها در سال ۲۰۱۶ تولید شده و در کانال‌های دریایی شهر آمستردام باموفقیت مورد آزمایش قرار گرفته اند. اما مدل جدید تولید شده هوشمندتر، مستحکم‌تر و منعطف‌تر بوده و علت این امر طراحی الگوریتم مناسب‌تر برای کنترل حرکات قایق یادشده و تغییر شکل آن است.

انتشار
منتشر شده توسط:
شکیلا لشکری

آخرین اخبار:

شماره 8/ساختمان ماهی سفید چالوس؛ نماد ساحلی صیادان شمال

احداث ساختمان ماهی سفید در شهر ساحلی چالوس، علاوه بر هویت‌سازی و نماد قدردانی از زحمات صیادان شمال کشور در تامین امنیت غذایی می‌تواند پیامدهای اقتصادی زیادی را در پی داشته باشد

4 ماه قبل

شماره 7/ برج نارنج بابلسر؛ نماد گردشگری سلامت شمال ایران

احداث برج نارنج در شهر ساحلی بابلسر علاوه بر ایجاد هویت شهری و نماد گردشگری سلامت شمال کشور، پیامدهای مثبت اقتصادی زیادی در پی خواهد داشت.

4 ماه قبل

شماره 6/ نماد ساحلی دلفین؛ ارمغان زیبایی و نشاط بندرعباس

امروزه طراحی و ساخت نمادهای شهری نه تنها سبب ایجاد هویت شده و معماری شهر پیرامون آن نماد شکل گرفته بلکه زنجیره اقتصادی بسیار بزرگی از مجموعه‌های اداری و تجاری، رستوران‌ها و دیگر مراکز تفریحی را نیز شامل می‌شود. با توجه به اهمیت این موضوع که پیامد آن توسعه‌یافتگی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است؛ علی مهدیان، ناصر علیقلی زاده فیروزجایی، عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران و محمد مونسان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود، با استفاده از هوش مصنوعی اقدام به نمادسازی شهرهای ساحلی و بندر کرده‌اند که این نوید داده می‌شود که این سلسله مطالب به صورت پیوسته در پایگاه خبری مرین‌پرس منتشر خواهد شد. یادداشت اول به برج مشعل جهت ساخت در پایتخت انرژی ایران، بندر بوشهر، یادداشت دوم به ساختمان لاک‌پشت جهت احداث در جزیره قشم، یادداشت سوم به  استفاده از کشتی‌ غول‌پیکر از رده خارج به عنوان نماد شهری جزایر هرمز و ابوموسی، یادداشت چهارم به ساختمان مرجان به…

4 ماه قبل