مدیرعامل سازمان منطقه آزاد: حضور ناو تیپ رزمی ذوالفقار در قشم مایه امنیت و افتخار کشور است

به گزارش عصر سه شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، این مطلب را افشار فتح الهی در دیدار با فرمانده ناو تیپ رزمی ۱۱۲ ذوالفقار نیروی دریایی سپاه (ندسا) مستقر در جزیره قشم عنوان و اظهار داشت: دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی سال هاست که با نقشه های خود با بزرگ نمایی مشکلات به دنبال ایجاد نا اُمیدی و بی اعتمادی به مسوولان هستند، اما تمامی این نقشه ها با حضور هوشمندانه مردم در عرصه های مختلف از میان رفته است.

وی ادامه داد: امنیت امروز ناشی از حضور نیروهای ناوتیپ همراه با سایر نیروهای نظامی و انتظامی در منطقه است که زمینه مساعدی برای پیشرفت و توسعه اقتصادی و اجتماعی جزیره قشم فراهم می سازد.

در ادامه این دیدار دریادار دوم پاسدار اسکندر میرشکاری نسب فرمانده ناو تیپ رزمی ۱۱۲ ذوالفقار قشم نیز اظهار داشت: با پیشرفت های خوب صورت گرفته در عرصه های مختلف نظامی و فناوری، دشمنان جمهوری اسلامی در حوزه جنگ نظامی، توان مقابله با نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را ندارند.

وی تاکید کرد: امروز جنگ فرهنگی و اقتصادی تبدیل به میدان اصلی نبرد دشمنان نظام با مردم ایران شده است و در این راستا نیازمند اجرای برنامه های دقیق تری در حوزه های مختلف هستیم.

فرمانده ناوتیپ رزمی ۱۱۲ ذوالفقار قشم توضیح داد: حفظ امنیت دریا و مرز دریایی جمهوری اسلامی ایران از حساسیت بالایی برخوردار است و نیروهای این ناو تیپ در این عرصه عملکرد موفقی داشته اند.

دیدار افشار فتح الهی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با دریادار دوم پاسدار اسکندر میرشکاری نسب فرمانده ناوتیپ رزمی ۱۱۲ ذوالفقار قشم به مناسبت روز پاسدار، ارتقا درجه سرداری فرمانده این ناو تیپ و قدردانی از تلاش‌ های نیروهای این مجموعه، برای برقراری امنیت در منطقه راهبردی تنگه هرمز و خلیج فارس انجام شد.

تنگه هرمز، آبراهی است بین استان هرمزگان در ایران و استان مسندم در کشور عمان که دریای عمان را به خلیج فارس پیوند می‌دهد.

این گذرگاه یکی از راهبردی‌ترین مسیرهای بین‌المللی کشتیرانی در جهان به شمار می‌آید.

طول این آبراه ۱۵۸ تا ۱۶۷ کیلومتر و عرض آن از بندرعباس تا راس شوریطه در عمان بین ۳۹ تا ۹۶ کیلومتر است.

ژرفای تنگه هرمز از خلیج فارس بیشتر است و به دلیل شیب تند کف آن از قسمت شمال به جنوب متغیر است، به طوری که در نزدیکی جزیره لارک، در حدود ۳۶ متر و در ساحل جنوبی و در نزدیکی شبه جزیره مسندم در کشور عمان به بیش از ۱۰۰ متر می‌رسد.

در حالی که حداکثر عمق آب در خلیج فارس ۹۰ متر است. قوس آن، رو به شمال و به طرف درون فلات ایران قرار دارد و در نتیجه بیشترین خط ساحلی آن در راستای کرانه‌های ایران قرار گرفته‌است.

تنگه هرمز دومین تنگه بین‌المللی شلوغ دنیاست. هر روز حدود ۱۶٫۵ تا ۱۷ میلیون بشکه نفت خام (برآورد ۲۰۰۶) که معادل ۴۰ درصد کل نفت حمل شده توسط کشتی‌های نفت‌کش و نزدیک به ۲۵ درصد کل عرضه جهانی نفت است.

حدود ۶۸ درصد ذخایر شناخته‌شده نفت و گاز طبیعی دنیا در خلیج فارس قرار دارد و امنیت تنگه هرمز نقش کلیدی در تأمین بی‌وقفه انرژی دنیا دارد.

باریک‌ترین بخش تنگه هرمز ۲۱ مایل دریایی (۳۹ کیلومتر) عرض دارد. این بخش به دو قسمت تقسیم می‌شود که از ساحل ایران تا ۱۰٫۵ مایل جزء آب‌های سرزمینی ایران بوده و ۱۰٫۵ مایل باقی‌مانده جزء آب‌های سرزمینی عمان محسوب می‌شود. تمام کشتی‌های عبوری باید از آب‌های سرزمینی ایران یا عمان عبور کنند.

جزیره قشم با مساحتی معادل هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربع به عنوان بزرگترین جزیره‌ خلیج فارس شناخته می شود.

این جزیره زیبا تا ساحل بندرعباس حدود ۲۰ کیلومتر فاصله داشته و دارای طول جغرافیایی ۸۸/۵۵ درجه و عرض جغرافیایی ۸۹/۲۹ درجه است.

منبع

آخرین اخبار دریایی:

آخرین ویدئوهای دریایی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

نیمی از ظرفیت انرژی بادی فراساحلی جهان در اختیار چین

چ اسفند ۱۰ , ۱۴۰۱
به گزارش گروه بین‌­الملل مانا به نقل از MARITIME EXECUTIVE؛ بر اساس آخرین آمار انجمن جهانی باد فراساحلی (WFO) علی‌رغم انتظار کاهش در ظرفیت اضافه­ شده سالانه، چین رهبری خود را در رقابت جهانی برای تأسیسات جدید توربین بادی فراساحلی حفظ کرده است. گزارش سالانه WFO نشان می­‌دهد که در […]