ذخایر محدود آبزیان و لزوم برخورد با صیادان غیر مجاز

زمان مطالعه: 4 دقیقه
ذخایر محدود آبزیان و لزوم برخورد با صیادان غیر مجاز

ذخایر محدود آبزیان و لزوم برخورد با صیادان غیر مجاز

 

به گزارش پایگاه خبری گفتمان دریا، خلیج فارس موهبتی بزرگ برای ساحل‌نشینان است که از گذشته‌های دور تا امروز رزق و روزی خود را از این دریای بی‌کران برداشت کرده‌اند و همچنان هم در حال برداشت هستند.

دریا هر چقدر هم بزرگ و گسترده و بی‌کران باشد، باز هم محدود است و صیدهای گسترده، آلودگی‌های دریایی، مزاحمت‌های انسانی و شناوری می‌تواند جانداران موجود در آن را با چالش روبرو کند.

استفاده از شیوه‌های صید غیرمجاز از جمله «ترال» و «پرساین» ضربه‌های بزرگی را به ذخایر دریایی وارد می‌کند و طی سال‌های اخیر تأثیر منفی را بر گونه‌های مختلف آبزیان داشته است.

این شیوه‌های صید به دلیل شخم‌زدن کف دریا و صید همه گونه‌های ریز و درشت و بالغ و نابالغ آبزیان، موجب ضربه‌های سنگین و جبران ناپذیری به ذخایر دریایی می‌شود.

خلیج فارس همانگونه که محل خوبی برای صید و صیادی است، فرصت مناسبی را نیز برای آبزی پروری فراهم کرده است که باید با ارائه آموزش‌های مناسب، فراهم‌کردن شرایط و ارائه تسهیلات، فرهنگ‌سازی و حمایت کافی زمینه برای توسعه آبزی‌پروری در سواحل خلیج فارس فراهم شود.

در استان بوشهر شرایط بسیار خوبی برای پرورش میگو در اراضی ساحلی و پرورش ماهی در قفس در دریا وجود دارد که باید ضمن حمایت از سرمایه گذاران، شرایط لازم برای فعالیت در این عرصه فراهم شود.

مدیرکل شیلات استان بوشهر در نشست بررسی مسائل و مشکلات صید غیرمجاز در فرمانداری کنگان با تاکید بر اینکه به خطر افتادن منافع صیادان قانونمند دغدغه شیلات است، گفت: حمایت از معاش این مردم زحمتکش را همواره از دغدغه‌های خود می‌دانیم.

عقیل امینی به برنامه‌های شیلات استان در زمینه حفظ و بازسازی ذخایر اشاره کرد و افزود: خوشبختانه پروژه احداث زیستگاه مصنوعی در شهرستان کنگان در دستور کار شیلات قرار دارد که مطالعات پروژه به پایان رسیده است و در مرحله بعد این پروژه با اعتباری که سازمان شیلات ایران برای احداث این زیستگاه به مبلغ ۱۸ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است آغاز خواهد شد.

وی پیرامون صید غیرمجاز گفت: صید به روش‌های «ترال کف» و «پرساین» از روش‌های صید مخرب است آسیب جدی را به ذخایر وارد می‌کنند.

مدیرکل شیلات استان بوشهر تصریح کرد: شیلات همه توان خود را برای مقابله با صید غیرمجاز در راستای حفظ ذخایر و دفاع از حقوق صیادان قانونمند به کار گرفته است.

امینی از توقیف ۲۵ شناور ترال در یک ماهه گذشته خبر داد و افزود با این دسته از صیاد نماها هیچ‌گونه مماشاتی صورت نمی‌گیرد.

وی در رابطه با روش صید پرساین در منطقه کنگان و عسلویه توضیح داد: روش صید پرساین تنها برای ۱۴ شناور که مجوز این صید را دارند و آن هم در صیدگاه و زمان مشخص مجاز است.

امینی اضافه داد: غیر از این شناورها هیچ شناوری حق استفاده از این روش را ندارد و با افرادی که که از این روش صید استفاده کنند برخورد قانونی خواهد شد.

حرکت به سمت آبزی پروری

امینی به اقتصاد دریامحور اشاره کرد و افزود صیادان قانونمند با رعایت قوانین و دستورالعمل‌های صیادی می‌توانند با بهره برداری پایدار از ذخایر در جهت این نوع اقتصاد که مورد تأکید رهبری است گام بردارند.

امینی همچنین حرکت به سمت آبزی پروری در جهت افزایش تولید ناخالص داخلی کشور و همچنین کاهش فشار بر ذخایر اشاره کرد و افزود: شیلات استان تمام قد از صیادانی که می‌خواهند به سمت آبزی پروری حرکت کنند مخصوصاً پرورش ماهی در قفس و استخرهای پیش ساخته حمایت می‌کند.

مدیرکل شیلات استان بوشهر ادامه داد: ما در کنار صیادان قانونمند می‌توانیم ذخایر را احیا کنیم و این آبزیان ارزشمند را در کنار بهره برداری پایدار به نسل‌های آینده به عنوان یک امانت تحویل دهیم.

آموزش صیادان پیرامون صید غیرمجاز

فرماندار کنگان بر روشنگری و شفافیت در رابطه با روش صید اشاره کرد و اظهار داشت: حفظ ذخایر آبزیان موضوع بسیار مهمی است و قاعدتاً باید روی این موضوع تعصب داشته باشیم و به گونه‌ای از این ذخایر استفاده کنیم که به این ذخایر آسیبی وارد نشود.

احمد غریبی تصریح کرد: نیاز است این نعمت که خدا که در اختیار ما قرار داده به گونه‌ای بهره برداری شویم که هم این نسل و هم نسل‌های آینده از آن بهره بگیرند.

فرماندار کنگان در رابطه با شیلات گفت: شیلات استان و شهرستان با اجرای قانون حفاظت و بهره برداری از منابع آبزی و برخورد صید غیرمجاز، به دنبال محدودیت نیست و هدف شیلات حفظ ذخایر و بهره برداری پایدار از آبزیان در جهت حمایت از صیادان قانونمند است.

غریبی افزود: در حوزه نظارت باید تلاش بیشتری انجام دهیم چرا که عدم نظارت باعث سو استفاده صیاد نماها می‌شود.

فرماندار کنگان به برگزاری کلاس‌های آموزشی برای صیادان اشاره کرد و افزود: نیاز است با برگزاری چنین کلاس‌هایی ارتباط بین صیادان را بیشتر کنیم.

آبزی‌پروری علاوه بر اینکه نقش مهمی را در حفظ ذخایر دریایی در خلیج فارس ایفا می‌کند، می‌تواند نقش مهمی در ایجاد اشتغال، درآمدزایی، توسعه تولید و صادرات و ارزآوری برای کشور داشته باشد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

منبع

آخرین ویدئوهای دریایی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

راهنمای سفر زمینی به جزایر جنوبی با لندیکرافت

چ مهر 26 , 1402
زمان مطالعه: 4 دقیقه با فرارسیدن فصل پاییز و زمستان و خنک‌ شدن هوا، سفر به جنوب ایران رونق می‌گیرد. اگر چه تمام استان‌ ها و شهرهای ایران پر از زیبایی هستند اما جنوب کشورمان زیبایی‌ های طبیعی و جاذبه‌ های تاریخی زیادی را در خود جای داده است. منبع

همچنین بخوانید: