لزوم توسعه اقتصاد دریامحور در بوشهر/ طرح‌های دانش‌بنیان حمایت شود

زمان مطالعه: 4 دقیقه

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: استان بوشهر دارای ظرفیت‌های بزرگ و خوبی در زمینه‌های مختلف است که دریا را می‌توان از مهمترین ظرفیت‌های این استان دانست که البته تاکنون به خوبی و به صورت ویژه از این ظرفیت استفاده نشده است.

همجواری با خلیج فارس اگرچه از گذشته‌های دور تاکنون برای مردم این استان اشتغال آفرینی کرده است ولی صیادی و تجارت دریایی تنها بخشی از ظرفیت‌های دریا است که اکنون نیز به صورت سنتی در استان بوشهر استفاده می‌شود.

در دنیا اقتصاد دریا پایه جایگاه ویژه‌ای دارد و کشورهایی که دارای ساحل و دریا هستند از این ظرفیت برای توسعه تولید و اشتغال و درآمدزایی به صورت ویژه بهره می‌برند.

سهم اقتصاد دریا پایه در کشور ما کمتر از ۲ درصد است و علیرغم اینکه سال‌ها است نسبت به اهمیت این بخش از اقتصاد صحبت به میان آمده است ولی تاکنون به خوبی به این بخش از اقتصاد پرداخته نشده است.

توسعه دریا محور استان بوشهر توسط دانشگاه خلیج فارس

برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، راهی جز ورود مراکز علمی از جمله دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری نیست و باید از ظرفیت مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه بهره‌مندی از ظرفیت‌های دریا استفاده شود.

از سوی دفتر حکمرانی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، مسئولیت تدوین دستورالعمل اجرایی سیاست توسعه دریا محور به استان بوشهر و دانشگاه خلیج‌فارس واگذار شده است دانشگاه خلیج فارس به عنوان دانشگاه مادر استان بوشهر می‌تواند نقش مهم و اساسی برای توسعه اقتصاد دریا محور داشته باشد که اکنون سیاست‌گذاری در این زمینه به دانشگاه خلیج فارس واگذار شده است.

رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: دریا به عنوان یکی از ظرفیت‌های بسیار مهم در استان بوشهر محسوب می‌شود که تاکنون به خوبی از ظرفیت‌های آن استفاده نشده است.

محمد مدرسی با اشاره به برنامه‌ریزی صورت گرفته برای توسعه اقتصاد دریا محور در استان بوشهر بیان کرد: ظرفیت دانشگاه، اساتید و دانشجویان برای توسعه اقتصاد دریا پایه در استان بوشهر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی به ظرفیت‌ها، برنامه‌ها و مأموریت‌های دانشگاه خلیج فارس به عنوان دانشگاه مرجع و دانشگاه مرجع استان بوشهر اشاره کرد و افزود: تدوین برنامه توسعه دریا محور از مسئولیت‌های مهم دانشگاه خلیج فارس بوشهر است.

رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر ادامه داد: از سوی دفتر حکمرانی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، مسئولیت تدوین دستورالعمل اجرایی سیاست توسعه دریا محور به استان بوشهر و دانشگاه خلیج‌فارس واگذار شده است.

دانشگاه خلیج فارس بوشهر دارای هشت هزار نفر دانشجو در ۹ دانشکده است و ۲۶۰ نفر عضو هیئت علمی تمام وقت در این دانشگاه مشغول به فعالیت هستند.

لزوم توسعه اقتصاد دریامحور در بوشهر/ طرح‌های دانش‌بنیان حمایت شود

توسعه دانش‌بنیان اقتصاد دریامحور

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در راستای توسعه طرح‌های دریا پایه در استان بوشهر اقدامات خوبی صورت گرفته و حمایت لازم و مناسب را از طرح‌های این حوزه خواهیم داشت.

رحمن دشتی اقتصاد دریاپایه را یکی از ظرفیت‌های مهم استان بوشهر دانست و اضافه کرد: به صورت ویژه از طرح‌های دانش بنیان و فناورانه در حوزه دریا در استان بوشهر حمایت می‌کنیم و اکنون برنامه‌های خوبی در این زمینه داریم.

استان بوشهر رتبه اول تولید جلبک در کشور را دارد و سالانه بیش از ۲۰ تن جلبک با کاربردهای دارویی، غذایی و… در استان بوشهر تولید می‌شود وی از تلاش برای ایجاد پایداری اقتصادی با محوریت مردم خبر داد و افزود: دریا از مزیت‌های مهم اقتصادی استان بوشهر محسوب می‌شود که باید از این ظرفیت بهتر و بیشتر استفاده شود.

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس استان بوشهر از توسعه و تقویت فناوری‌های دریایی خبر داد و اضافه کرد: یکی از برنامه‌های ما در این زمینه حمایت از زیست فناوری دریایی است.

وی با اشاره به جایگاه استان بوشهر در تولید جلبک، تصریح کرد: استان بوشهر رتبه اول تولید جلبک در کشور را دارد و سالانه بیش از ۲۰ تن جلبک با کاربردهای دارویی، غذایی و… در استان بوشهر تولید می‌شود.

دشتی با اشاره به کاربردهای مختلف دارویی و غذایی و بهداشتی جلبک ادامه داد: تولید محصول از جلبک در شرکت‌های دانش‌بنیان استان بوشهر آغاز شده و تلاش برای افزایش تولید ادامه دارد.

وی به دیگر ظرفیت‌های اقتصاد دریا پایه در استان بوشهر اشاره کرد و افزود: طراحی و ساخت قایق‌های تفریحی و گردشگری از دیگر تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان استان بوشهر است.

دانشگاه خلیج فارس و پارک علم و فناوری نقش مهم و اساسی در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد دارند که باید تکیه ویژه و اساسی بر اقتصاد دانش‌بنیان صورت گیرد.

منبع

آخرین ویدئوهای دریایی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

کوچ پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی به سواحل خلیج‌فارس

ش آذر 18 , 1402
زمان مطالعه: 4 دقیقه عبدالرحمن مرادزاده در گفتگویی با خبرنگار مانا در بوشهر،  با بیان اینکه اکنون نوار ساحلی، آبگیر و رودخانه‌های استان بوشهر مملو از پرندگان مهاجر آبزی و ساحلی است اظهار داشت: استان بوشهر با دارا بودن خط ساحلی وسیع در حاشیه خلیج‌فارس، وجود تالاب، آبگیر و رودخانه‌ها […]

همچنین بخوانید: