موضوعات: بنادر و سواحل

نخستین موافقتنامه تحقیقات علمی پنج کشور حاشیه خزر تدوین شد

مدیرکل دفتر هماهنگی‌های سیاسی دوجانبه وزارت امور خارجه از تدوین و بررسی نخستین موافقتنامه تحقیقات علمی پنج کشور حاشیه دریای خزر با هدف تعیین چارجوب همکاری تحقیقات علمی دریایی خبر داد.

زمان مطالعه: 1 دقیقه

به گزارش مارین‌نیوز، رضا نظر آهاری در بیست و دومین اجلاس اتحادیه دانشگاه‌های دولتی حاشیه دریای خزر در سالن حکمت دانشگاه گیلان تاکید کرد: همکاری‌های علمی سهم مهمی در تفاهم کشورهای حاشیه دریای خزر دارد.

مدیرکل دفتر هماهنگی‌های سیاسی دوجانبه و ابتکارات منطقه ای وزارت امور خارجه تصریح کرد: دریای خزر سبب تعامل و دوستی بین کشورهای حاشیه، کانونی همگرایی و تقویت تعامل بین ملت‌های اطراف آن برای صلح و دوستی است.

وی با اشاره به امضای ۱۶ سند بین پنج کشور حاشیه دریای خزر، افزود: در سایه تعامل و همکاری کشورهای ساحلی تاکنون اسنادی شامل محیط زیست، امنیت، اقتصاد، شیلات و حمل و نقل به امضا رسیده است.

آهاری با بیان اینکه کشورهای حاشیه دریای خزر دارای سوابق فرهنگی، تاریخی و توانمندی‌های علمی و تحقیقاتی بالایی هستند، ادامه داد: افزایش همکاری‌های علمی و تحقیقاتی بین موسسات علمی و تحقیقاتی کشورهای ساحلی خزر یک فرصت خوب برای ارتقای دانش و رونق اقتصادی است.

مدیرکل دفتر هماهنگی های سیاسی دوجانبه و ابتکارات منطقه ای وزارت امور خارجه تصریح کرد: تبادل اطلاعات در حوزه‌های علوم مربوط به دریای خزر منجر به ایجاد بانک اطلاعاتی دریای خزر، تبادل اطلاعات و دانشجو، همکاری های علمی و دانشگاهی میان دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی کشورهای ساحلی دریای خزر و برای تأمین رفاه مردم در منطقه است.

وی افزود: مباحثی درباره موضوعات امنیتی، اقتصادی، حمل و نقل، ایمنی دریانوردی، مبارزه با صید غیرقانونی ماهیان و مبارزه با مواد مخدر در دستور کار کشورهای ساحلی قرار گرفته است‌.

آهاری با اشاره به بررسی و تدوین موافقتنامه تحقیقات علمی در دریای خزر توسط پنج کشور عضو، گفت: این سند اولین موافقتنامه علمی در دریای خزر با هدف تعیین چارجوب همکاری در تحقیقات علمی دریایی بین دولت‌های ساحلی این دریا است‌.

انتشار
منتشر شده توسط:
شکیلا لشکری

آخرین اخبار:

شماره 8/ساختمان ماهی سفید چالوس؛ نماد ساحلی صیادان شمال

احداث ساختمان ماهی سفید در شهر ساحلی چالوس، علاوه بر هویت‌سازی و نماد قدردانی از زحمات صیادان شمال کشور در تامین امنیت غذایی می‌تواند پیامدهای اقتصادی زیادی را در پی داشته باشد

3 ماه قبل

شماره 7/ برج نارنج بابلسر؛ نماد گردشگری سلامت شمال ایران

احداث برج نارنج در شهر ساحلی بابلسر علاوه بر ایجاد هویت شهری و نماد گردشگری سلامت شمال کشور، پیامدهای مثبت اقتصادی زیادی در پی خواهد داشت.

3 ماه قبل

شماره 6/ نماد ساحلی دلفین؛ ارمغان زیبایی و نشاط بندرعباس

امروزه طراحی و ساخت نمادهای شهری نه تنها سبب ایجاد هویت شده و معماری شهر پیرامون آن نماد شکل گرفته بلکه زنجیره اقتصادی بسیار بزرگی از مجموعه‌های اداری و تجاری، رستوران‌ها و دیگر مراکز تفریحی را نیز شامل می‌شود. با توجه به اهمیت این موضوع که پیامد آن توسعه‌یافتگی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است؛ علی مهدیان، ناصر علیقلی زاده فیروزجایی، عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران و محمد مونسان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود، با استفاده از هوش مصنوعی اقدام به نمادسازی شهرهای ساحلی و بندر کرده‌اند که این نوید داده می‌شود که این سلسله مطالب به صورت پیوسته در پایگاه خبری مرین‌پرس منتشر خواهد شد. یادداشت اول به برج مشعل جهت ساخت در پایتخت انرژی ایران، بندر بوشهر، یادداشت دوم به ساختمان لاک‌پشت جهت احداث در جزیره قشم، یادداشت سوم به  استفاده از کشتی‌ غول‌پیکر از رده خارج به عنوان نماد شهری جزایر هرمز و ابوموسی، یادداشت چهارم به ساختمان مرجان به…

4 ماه قبل