برنامه‌های کاهش ورود فاضلاب به خلیج فارس در بوشهر تدوین شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: برنامه‌های ویژه‌ای برای کاهش ورود فاضلاب به خلیج فارس و ارتقای سیستم تصفیه خانه‌های شرکت‎های صنعتی تدوین شده‌است.

زمان مطالعه: 2 دقیقه

به گزارش مارین‌پرس، فرهاد قلی نژاد در وبینار تخصصی به مناسبت حفاظت از اکوسیستم‌های حرا و توسعه پایدار افزود: امروزه با توجه به فشارهای اقتصادی، محیط زیست در وضعیت خاصی قرار گرفته که در این اوضاع بیشترین فشارها به منابع زیستی هر کشور وارد می‌شود.

وی بیان کرد: در این شرایط نیاز است که برای تحقق مفهوم نوین توسعه پایدار به محیط زیست و حفظ منابع زیستی کشور توجه ویژه شود زیرا این منابع به عنوان حقی برای نسل حاضر و محفوظ نگه داشتن این حق برای نسل‌های آینده باید حفاظت شوند.

مدیرکل حفاطت محیط زیست استان بوشهر ادامه داد: باید باور داشته باشیم که این منابع زیستی اساس توسعه اقتصادی است و براساس اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هر گونه فعالیتی اعم از اقتصادی و غیره که با تخریب محیط زیست ملازمه پیدا کند در قانون اساسی ممنوع بوده و جرم اعلام شده‌است.

قلی نژاد ادامه داد: در این بین جنگل‌های مانگرو یکی از اکوسیستم‌های ارزشمند زیستی جهان هستند که زیستگاه این نوع پوشش ارزشمند در کشور و در حوزه خلیج فارس نیز وجود دارد.

وی عنوان کرد: فواید و کارکردهای این زیستگاه‌ها بر همه روشن است و دغدغه‎هایی که ما برای حفظ این جنگل‌ها داریم باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

قلی نژاد یادآور شد: تاثیری که این جنگل‌ها روی آب و هوا و شرایط زیستگاهی آن برای گونه‌های گیاهی و جانوری و جذب آلاینده‌ها و تولید اکسیژن و جاذبه گردشگری همه از فواید این زیستگاه ارزشمند است.

وی ادامه داد: امروزه در خلیج فارس به دلیل انواع تهدیدهای زیست محیطی نگران حفظ این جنگل‌ها هستیم و ورود آلاینده‌ها به خلیج فارس از کشورهای حاشیه این دریا بویژه ورود فاضلاب‌ها یکی از نگرانی‌های عمده حفظ اکوسیستم خلیج فارس و جنگل‌های مانگرو است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر اظهار داشت: همچنین نسبت به تصرف عدوانی خورها حساس هستیم زیرا آنچه که امروز حیات جنگل‌ها را در خلیج فارس تهدید می‌کند ساحل سازی‌ها و تجاوز به خورها است که سازمان محیط زیست در سال‌های اخیر در این زمینه مقاومت زیادی کرده و اجازه نخواهد داد که به حریم دریا تجاوز شود.

وی بیان کرد: ابلاغیه رئییس جمهوری به استان‌های ساحلی و استانداران این است که هر گونه تصرف در حریم دریا و خورها ممنوع و به طور حتم باید از آن جلوگیری شود.

قلی نژاد ادامه داد: در سال‌های اخیر به کمک سازمان‌های مردم نهاد و دوستداران طبیعت در زمینه توسعه جنگل‌های حرا و نهال کاری فعالیت‌های خوبی انجام شده و در استان بوشهر نیز۹۰ درصد از این جنگل‌ها تحت حفاظت محیط زیست قرار گرفته و جز مناطق چهار گانه محسوب می‎شود.

وی بیان کرد: این جنگل‎ها در پارک ملی دریایی نایبند، خور بساتین و منطقه مند و دیر نخیلو نیز وجود دارد که با همکاری همه نهادها باید بتوانیم از منابع زیستی آن نگهداری کنیم.

انتشار
منتشر شده توسط:
شکیلا لشکری

آخرین اخبار:

شماره 8/ساختمان ماهی سفید چالوس؛ نماد ساحلی صیادان شمال

احداث ساختمان ماهی سفید در شهر ساحلی چالوس، علاوه بر هویت‌سازی و نماد قدردانی از زحمات صیادان شمال کشور در تامین امنیت غذایی می‌تواند پیامدهای اقتصادی زیادی را در پی داشته باشد

3 ماه قبل

شماره 7/ برج نارنج بابلسر؛ نماد گردشگری سلامت شمال ایران

احداث برج نارنج در شهر ساحلی بابلسر علاوه بر ایجاد هویت شهری و نماد گردشگری سلامت شمال کشور، پیامدهای مثبت اقتصادی زیادی در پی خواهد داشت.

3 ماه قبل

شماره 6/ نماد ساحلی دلفین؛ ارمغان زیبایی و نشاط بندرعباس

امروزه طراحی و ساخت نمادهای شهری نه تنها سبب ایجاد هویت شده و معماری شهر پیرامون آن نماد شکل گرفته بلکه زنجیره اقتصادی بسیار بزرگی از مجموعه‌های اداری و تجاری، رستوران‌ها و دیگر مراکز تفریحی را نیز شامل می‌شود. با توجه به اهمیت این موضوع که پیامد آن توسعه‌یافتگی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است؛ علی مهدیان، ناصر علیقلی زاده فیروزجایی، عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران و محمد مونسان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود، با استفاده از هوش مصنوعی اقدام به نمادسازی شهرهای ساحلی و بندر کرده‌اند که این نوید داده می‌شود که این سلسله مطالب به صورت پیوسته در پایگاه خبری مرین‌پرس منتشر خواهد شد. یادداشت اول به برج مشعل جهت ساخت در پایتخت انرژی ایران، بندر بوشهر، یادداشت دوم به ساختمان لاک‌پشت جهت احداث در جزیره قشم، یادداشت سوم به  استفاده از کشتی‌ غول‌پیکر از رده خارج به عنوان نماد شهری جزایر هرمز و ابوموسی، یادداشت چهارم به ساختمان مرجان به…

4 ماه قبل