موضوعات: شیلات

طرح تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن ماهی در سال در سواحل مکران

مدیر کل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی به فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در حوزه شیلات اشاره کرد و گفت: در حوزه شیلات، پروژه کسب دانش فنی تولید بچه ماهی در استان بوشهر مطرح شده که مقدمه بحث پرورش ماهی در قفس است. در برنامه ششم توسعه کشور قرار است به مقدار ۲۰۰ هزار تن در سال از این طریق ماهی تولید شود.

زمان مطالعه: 1 دقیقه

به گزارش مارین‌نیوز، داراب یزدانی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی سابقه ساخت تور قفس را داشته و تولید بچه ماهی در استان بوشهر را در دستور کار دارد، تشریح کرد: در این طرح از ماهی مولد، بچه ماهی پایدار تولید می‌کنیم که احتمال مرگ و میر آن کم است و در زمان رسیدن به سن مناسب، به قفس‌های  پرورش ماهی راه پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه بچه‌ماهی مور نیاز در سیستم پرورش ماهی در قفس فعلا از خارج وارد کشور می‌شد، ادامه داد: در حالت سنتی صید ماهی به این شکل بوده که کشتی به عمق چند ۱۰ کیلومتری دریا برود و از طریق تور ماهی بگیرد که این فرآیندی دشوار و هزینه‌بر است. در بحث پرورش ماهی، قفس توری به قطر تقریبی ۵۰ متر  وبا عمق حدود ۱۰ متر در دریا قرار می‌دهیم و داخل آن بچه‌ماهی می‌ریزیم. بدین ترتیب در فضایی کوچک ۵۰ تا ۱۰۰ تن ماهی برداشت می‌شود. در این صورت تراکم بالا رفته و هزینه تمام شده پایین آمده است.

یزدانی با اشاره به اینکه پرورش ماهی در قفس در اروپا از جمله کشور نروژ رواج دارد، گفت: در سواحل جنوبی مکران ۳۰۰ هکتار سواحل بلااستفاده داریم و قرار است تا از این طریق سالانه ۲۰۰ هزار تن ماهی در سال تولید شود که البته این مقدار بیش‌تر از نیاز ماست و در این حوزه نیز چشم‌انداز صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس را در نظر داریم.

وی با تأکید بر اینکه در هیچ‌کدام از فرآورده‌ها و محصولات ما بحث تراریخت مطرح نیست، اظهار کرد: در اصلاح نژاد دام  هم بحث تراریخت مطرح نیست بلکه یک فرآیند اصلاح نژاد است که بدون انتقال ژن از منشأ دیگری اتفاق می‌افتد.

منبع: ایسنا

همچنین بخوانید:

انتشار
منتشر شده توسط:
شکیلا لشکری

آخرین اخبار:

شماره 8/ساختمان ماهی سفید چالوس؛ نماد ساحلی صیادان شمال

احداث ساختمان ماهی سفید در شهر ساحلی چالوس، علاوه بر هویت‌سازی و نماد قدردانی از زحمات صیادان شمال کشور در تامین امنیت غذایی می‌تواند پیامدهای اقتصادی زیادی را در پی داشته باشد

3 ماه قبل

شماره 7/ برج نارنج بابلسر؛ نماد گردشگری سلامت شمال ایران

احداث برج نارنج در شهر ساحلی بابلسر علاوه بر ایجاد هویت شهری و نماد گردشگری سلامت شمال کشور، پیامدهای مثبت اقتصادی زیادی در پی خواهد داشت.

3 ماه قبل

شماره 6/ نماد ساحلی دلفین؛ ارمغان زیبایی و نشاط بندرعباس

امروزه طراحی و ساخت نمادهای شهری نه تنها سبب ایجاد هویت شده و معماری شهر پیرامون آن نماد شکل گرفته بلکه زنجیره اقتصادی بسیار بزرگی از مجموعه‌های اداری و تجاری، رستوران‌ها و دیگر مراکز تفریحی را نیز شامل می‌شود. با توجه به اهمیت این موضوع که پیامد آن توسعه‌یافتگی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است؛ علی مهدیان، ناصر علیقلی زاده فیروزجایی، عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران و محمد مونسان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود، با استفاده از هوش مصنوعی اقدام به نمادسازی شهرهای ساحلی و بندر کرده‌اند که این نوید داده می‌شود که این سلسله مطالب به صورت پیوسته در پایگاه خبری مرین‌پرس منتشر خواهد شد. یادداشت اول به برج مشعل جهت ساخت در پایتخت انرژی ایران، بندر بوشهر، یادداشت دوم به ساختمان لاک‌پشت جهت احداث در جزیره قشم، یادداشت سوم به  استفاده از کشتی‌ غول‌پیکر از رده خارج به عنوان نماد شهری جزایر هرمز و ابوموسی، یادداشت چهارم به ساختمان مرجان به…

4 ماه قبل