بهره‌برداری از نخستین اسکله بندر صادراتی تنبک تا پایان سال

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از تکمیل و بهره‌برداری از نخستین اسکله صادرات ال‌پی‌جی بندر خدماتی – صادراتی تنبک تا ابتدای زمستان سال جاری خبر داد.

پروژه و طرح ایران ال ان جی - iran lng project

به گزارش مارین‌پرس، محمد مشکین‌فام در حاشیه بازدید میدانی از روند فعالیت‌های تکمیلی طرح‌های پارس جنوبی از آمادگی بندر خدماتی – صادراتی تنبک برای صادرات نخستین محموله ال‌پی‌جی پالایشگاه‌های گازی منطقه پارس دو تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: فعالیت‌های اجرایی احداث یک پست اسکله بارگیری و صادرات ال‌پی‌جی (پروپان و بوتان) بندر خدماتی – صادراتی تنبک تا پایان آبان‌ماه سال جاری به اتمام می‌رسد و پس از انجام فعالیت‌های مرتبط با راه‌اندازی این اسکله، امکان انتقال و صادرات نخستین محموله ال‌پی‌جی از پالایشگاه فاز 19 از طریق این بندر تا پایان سال جاری فراهم می‌شود.

وی از برنامه‌ریزی برای تکمیل دیگر مخازن ال‌پی‌جی پالایشگاه‌های مستقر در منطقه پارس دو خبر داد و گفت: تلاش می‌شود تا پایان سال 99، دو مخزن از 4 مخزن ذخیره‌سازی موجود در هر یک از پالایشگاه‌های گازی فازهای 13 و 22-24 پارس جنوبی تکمیل و به بهره‌برداری برسد، بدین ترتیب امکان انبارش و صادرات ال‌پی‌جی سرد از این مخازن امکان‌پذیر می‌شود.

مشکین‌فام احداث خطوط لوله انتقال ال‌پی‌جی از پالایشگاه‌های منطقه پارس دو به بندر خدماتی – صادراتی تنبک را از دیگر پروژه‌های در دست اجرای شرکت نفت و گاز پارس عنوان کرد و افزود: عملیات احداث 6 رشته خط لوله 16 و 24 اینچ به طول 8 کیلومتر به منظور انتقال پروپان و بوتان تولیدشده در پالایشگاه‌های فازهای 13 و 22-24 پارس جنوبی به بندر خدماتی – صادراتی تنبک تا پایان دی‌ماه سال جاری تکمیل و امکان صادرات این دو فرآورده تولیدی به مبادی مصرف فراهم می‌شود.

موج‌ شکن و اسکله خدمات عمومیپروژه و طرح ایران ال ان جی - iran lng project

افزایش 70 میلیون مترمکعبی تولید پایدار گاز از میدان پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به فعالیت‌های در دست اقدام به منظور دستیابی به اهداف برنامه نگهداشت تولید از میدان گازی پارس جنوبی گفت: با توجه به فعالیت‌های اجرایی انجام شده در بخش فراساحل اعم از تمیزکاری، اسیدکاری، تکمیل چاه‌ها و سایر فعالیت‌های مرتبط با دریا، پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال جاری تولید پایدار گاز از چاه‌های مذکور نزدیک به 70 میلیون مترمکعب در روز محقق شود.

گاز تولیدی میدان کیش به پالایشگاه‌های عسلویه منتقل می‌شود

وی در بخش دیگری از اظهارات خود به تکمیل عملیات لوله‌گذاری دریایی کیش به بندر آفتاب اشاره کرد و گفت: لوله‌گذاری این پروژه به طول 18 کیلومتر در دو مرحله انجام شده و پس از انجام اقدامات تکمیلی و اتصال دو طرف این خط لوله، انتقال گاز شیرین از خط هفتم شبکه سراسری گاز به دو نیروگاه گازی کیش و دیگر مبادی مصرف تا پایان آذر ماه محقق خواهد شد.

محمد مشکین فام مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس جنوبی
محمد مشکین فام مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس

مشکین‌فام درباره فعالیت‌های پیش روی طرح توسعه میدان گازی کیش نیز گفت: در حال حاضر عملیات تکمیل چاه‌ها در این میدان در حال اجرا است. با تکمیل این مرحله، گاز تولیدی از میدان کیش از طریق خط لوله 32 اینچی به طول 200 کیلومتر به پالایشگاه فازهای 6و7و8 واقع در منطقه عسلویه ارسال و از ظرفیت خالی این پالایشگاه و دیگر پالایشگاه‌های مستقر در عسلویه برای فرآورش گاز این میدان استفاده می‌شود.

توسعه میدان مشترک فرزاد B به پتروپارس واگذار می‌شود

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره آخرین وضعیت مذاکره برای امضای قرارداد توسعه میدان مشترک فرزاد B و اخبار منتشرشده مبنی بر عدم حضور شرکت هندی در این پروژه گفت: شرکت هندی ONGC به دلیل اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران، تاکنون هیچ‌گونه اقدام جدی مبنی بر حضور در این پروژه انجام نداده است، بنابراین در حال حاضر مقدمات کار برای توسعه این میدان مشترک در حال انجام است و به زودی قرارداد توسعه میدان گازی فرزادB مابین شرکت ملی نفت ایران به عنوان کارفرما و شرکت ایرانی پتروپارس به عنوان پیمانکار منعقد خواهد شد.

مشکین‌فام با بیان اینکه هیچ ممانعتی برای حضور هندی‌ها و سرمایه‌گذاری در توسعه این میدان وجود ندارد، گفت: قرارداد توسعه این میدان با شرکت پتروپارس، به منظور اطلاع و بررسی‌های لازم برای طرف هندی هم ارسال خواهد شد تا در صورت تمایل به حضور در طرح توسعه میدان گازی مشترک فرزادB اقدامات لازم به‌عمل آید، در غیر این صورت فعالیت‌های توسعه این طرح توسط شرکت پتروپارس انجام خواهد شد.

شکیلا لشکری

دانشجوی دکتری فیزیک دریا -  سردبیر مرین‌پرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

نفت دریای سیاه، تغییر ژئوپلیتیک انرژی جهان؟

ج آبان 2 , 1399
امید شکری، کارشناس دیپلماسی و امنیت انرژی، در یادداشتی به بررسی تاثیر اکتشاف نفت در دریای سیاه بر تغییر ژئوپلیتیک انرژی جهان پرداخته است.
نقشه کشورهای حوزه دریای سیاه - black sea map

شاید برای شما جالب باشد