اولویت توسعه پایانه شهید بهشتی و استفاده آسیای میانه از بندر چابهار

اولین نشست کارگروه مشترک هند و آسیای میانه در مورد چابهار در بمبئی برگزار شد.

به گزارش راد،در این نشست هند، قزاقستان، جمهوری قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان شرکت کردند و ایران و برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد (UNWFP) نیز مدعوین ویژه آن بودند.

یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث در این نشست، توسعه پایانه شهید بهشتی (SBT) و استفاده کشورهای آسیای میانه از بندر چابهار بود. در این نشست انتظارات کشورهای شرکت کننده نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بندر چابهار از نظر استراتژیک در شهر چابهار در جنوب شرقی ایران قرار دارد و به عنوان یک قطب ترانزیت تجاری برای منطقه مطرح شده است. هند، ایران و افغانستان در ماه می ۲۰۱۶ میلادی توافقنامه سه جانبه‌ای را برای ایجاد کریدور حمل‌و‌نقل و ترانزیت بین‌المللی (توافقنامه چابهار) امضا کردند.

هند با همکاری ایران در توسعه فاز اول پایانه شهید بهشتی بندر چابهار مشارکت دارند.هند مدعی است که یک کمک بلاعوض ۸۵ میلیون دلاری و تسهیلات اعتباری ۱۵۰ میلیون دلاری را برای توسعه پایانه شهید بهشتی متعهد شده و به عنوان بخشی از آن، شش جرثقیل موبایل ساحلی (دو جرثقیل ۱۴۰ تنی و چهار جزثقیل ۱۰۰ تنی) و سایر تجهیزات به ارزش ۲۵ میلیون دلار را تامین کرده است.

از زمانیکه هند راهبری بندر چابهار را در اواخر دسامبر ۲۰۱۸ میلادی در دست گرفت، شرکت ایندیا پورتز گلوبال لیمیتد (IPGL) از طریق شرکت تابعه خود به نام India Ports Global Chabahar Free Zone (IPGCFZ)،تعداد ۲۱۵  کشتی، ۱۶ هزار تی ای یو کانتینر و چهار میلیون تُن غلات و محمولات فله و کالاهای عمومی طبق آخرین آمار ارائه شده به پارلمان هند را جابه‌جا کرده است.

بندر چابهار می تواند دسترسی دریایی بسیار مورد نیاز کشورهای محصور در خشکی منطقه از جمله افغانستان را فراهم آورد و به یک مسیر اقتصادی‌تر و پایدارتر برای کشورهای مذکور برای رسیدن به هند و بازار جهانی تبدیل گردد.بندر شهید بهشتی چابهار ارائه کمک‌های بشردوستانه به ویژه در طول همه گیری کووید ۱۹ را تسهیل کرده و هند از آن برای ارسال ۷۵ هزار تُن گندم اهدایی به عنوان کمک های غذایی بشردوستانه به افغانستان در سال ۲۰۲۰ استفاده کرد.

منبع

آخرین اخبار دریایی:

آخرین ویدئوهای دریایی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

پیشرفت روابط تجاری کویت و امارات با راه اندازی خط ترانزیت دریایی

د فروردین ۲۸ , ۱۴۰۲
به گزارش مانا به نقل از الخلیج آنلاین، عیسی الملا، سرپرست مدیریت کل مؤسسه بنادر کویت گفت: پهلو گرفتن اولین کشتی کانتینری متعلق به گروه بنادر ابوظبی در بندر الشویخ، در چارچوب ارتقای روابط تجاری کویت و امارات است. این امر، افتتاح اولین خط ترانزیت دریایی مستقیم از بندر خلیفه […]